Jump to content

Absurdy życia codziennego

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 19 September 2011 - 13:25

Zainspirowany świąteczną akcją Lidla postanowiłem założyć temat poświęcony różnego rodzaju błędom, pomyłkom, absurdom, głupotom, które nas otaczają.

Posty zamieszczamy zarówno w formie tekstowej, jak i zdjęciowej i wideo :)

Na początek stare zdjęcie, a na nim gazetka jednego ze sklepów...

Posted Image

#2 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

Banned

• Banned
  • 353 posts

Posted 19 September 2011 - 19:56

w demo tour k790 na pasku aplikacji jest znaczek 3G. Widocznie zrobili poprawkę z kamęrą a reszta na bazie "kopiuj  wklej" ;p

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 20 September 2011 - 19:01

Po K880i dodaje dziewczynę do baru i na dowóz :) Też już wiekowe zdjęcie.

Posted Image

#4 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 22 September 2011 - 11:15

Zapraszam do obejrzenia screenu z Dirty Dancing :)

Posted Image

#5 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

Banned

• Banned
  • 353 posts

Posted 30 September 2011 - 14:34

Zapraszam do obejrzenia gry telewizyjnej. Jeszcze tak dokładnej kopii ps1 nie widziałem ;)

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

]

]

]

#6 OFFLINE   piotr88010

piotr88010

Banned

• Banned
  • 353 posts

Posted 06 October 2011 - 15:02

po "PS1" dodaję Awruk. Ciekawa nazwa firmy czytając od tyłu :P

]

#7 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 06 October 2011 - 19:38

Ciekawe czym kierowali się właściciele firmy wybierając nazwę...

Od siebie daję jeszcze jeden obraz z Lidla (nie nie uparłem się na ten sklep), zdjęcie zrobione półtora roku temu... chodzi o cenę z kilogram :)

Posted Image

#8 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 22 December 2011 - 12:37

Świąteczny klimat udziela się prawie wszystkim. Jednak w nietypowy sposób wpłynął on na prezesa czwartoligowego Włókniarz Zgierz, który chce sprzedać 12 zawodników. Na stronie internetowej podał ceny, najtańszy piłkarz kosztuje 1200 zł. Klub zaznacza, że promocja trwa tylko do 24 grudnia. Po świętach będzie drożej... O liście prezesa w środowisku piłkarskim zrobiło się głośno. Nie brakuje takich, którzy śmieją się z kolegów z Włókniarza. - Bo to wygląda jak przedświąteczna promocja - kup sobie piłkarza za 1200 zł - mówi jeden z zawodników z czwartej ligi. - Tym bardziej że na końcu jest dopisek, że to promocja do 24 grudnia, a później cena rośnie o 10 proc. za każdy rozpoczęty miesiąc. Potraktowano ich jak towar, na przykład jak karpia czy choinkę.

Jeśli zatem chcielibyście podarować komuś piłkarza w prezencie lub właśnie kompletujecie drużynę - teraz nic nie stoi na przeszkodzie by sięgnąć po graczy Włókniarza. No chyba, że jesteście z klubu LKS Rosanów bo ich podane kwoty nie dotyczą...

Pamiętajcie jednak, że jeszcze tylko przez 2 dni macie szansę skorzystać z promocyjnych cen :)

Posted Image

Więcej o temacie znajdziecie

.
Lista transferowa znajduje się na

.

#9 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 27 February 2012 - 19:10

No i mamy - Wielkanoc w Lidlu w połowie lutego, zdjęcie zrobione 20.02.2012 asortyment zapewne pojawił się już wcześniej...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#10 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 27 February 2012 - 19:16

Oj tam, dziś byłem papierniczym i w głównym miejscu koło kasy wystawione masa zaproszeń na... pierwszą komunię... co jak co komunie są dopiero w maju :)
Dużo się zmieniło chyba od czasu mojej 1 komunii

#11 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 27 February 2012 - 20:09

Przesadzacie... do Wielkanocy zostało raptem miesiąc z hakiem, a jeśli chodzi o 1 komunię, moim zdaniem to naturalne że zaproszenia się kupuje z wielotygodniowym wyprzedzeniem, wypełnia i wysyła, a nie tydzień przed komunią :) Jak ktoś ma komunię na początku maja, to zostało niespełna 8 tygodni... Biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy mogą mieć rodziny w stanach czy australii i znając możliwości poczty polskiej - 8 tygodni to bym powiedział taki ostatni dzwonek na tego typu sprawy :)

#12 OFFLINE   Erin

Erin

Autor najlepszego postu 2012 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 393 posts
    • Time Online: 79d 4h 15m

Posted 28 February 2012 - 10:45

View PostJurij, on 27 February 2012 - 20:09, said:

Przesadzacie... do Wielkanocy zostało raptem miesiąc z hakiem, a jeśli chodzi o 1 komunię, moim zdaniem to naturalne że zaproszenia się kupuje z wielotygodniowym wyprzedzeniem, wypełnia i wysyła, a nie tydzień przed komunią :) Jak ktoś ma komunię na początku maja, to zostało niespełna 8 tygodni... Biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy mogą mieć rodziny w stanach czy australii i znając możliwości poczty polskiej - 8 tygodni to bym powiedział taki ostatni dzwonek na tego typu sprawy :)

popieram, tak samo jest z Bożym Narodzeniem... znikają znicze i w ich miejsce ustawiane są ozdoby choinkowe, a przecież półtora miesiąca do świąt?
normalna kolej rzeczy
pozdrawiam ;)

P.S. kończy się wyprzedaż art. szkolnych, wchodzą w to miejsce znicze i tak w koło...

Edited by Erin, 28 February 2012 - 10:55.

#13 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 28 February 2012 - 11:02

A ja nie popieram i się nie zgadzam :) Sklep papierniczy, posiada kartki na różne okazje, ale patrząc na zwykły sklep/dyskont/market spożywczy praktyka z wykładaniem na półki tematycznego towaru w momencie kiedy nikt nie myśli jeszcze o tej okazji wydaje mi się śmieszna i pomylona.

Przecież gwiazdorki pojawiły się jeszcze przed zniczami, a zające zaraz po serduszkach... dla mnie to chore. Oczywiście nie chce nie kupuje, nikt mnie nie zmusza, ba nie muszę nawet przechodzić koło tego regału lub wchodzić do tego sklepu, ale uważam że coś jest nie tak.

Zresztą z tego co widziałem po zapasach jakie im zostały po Bożym Narodzeniu taktyka 3-miesięcznego leżakowania towaru na rynku niekoniecznie musi się sprawdzać.

#14 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 29 February 2012 - 02:44

A ja nie popieram i się nie zgadzam :) Sklep papierniczy, posiada kartki na różne okazje, ale patrząc na zwykły sklep/dyskont/market spożywczy praktyka z wykładaniem na półki tematycznego towaru w momencie kiedy nikt nie myśli jeszcze o tej okazji wydaje mi się śmieszna i pomylona.

Możesz się nie zgadzać, ale póki co Polska jest takim dziwnym krajem, gdzie o takich wydarzeniach rodzice MUSZĄ informować z wielomiesięcznym wyprzedzeniem po to, aby rodzina miała czas na zgromadzenie kasy na I komunię. Niestety ale dla Polaków jest to duży wydatek, bo trzeba coś dać, bo trzeba dojechać i wystroić się na tę okazję, bo trzeba kupić dziecku prezent itd. Tymczasem jutro 1 marca a za ~60 dni zacznie się sezon komunijny ;) A co do czekoladowych zajączków i mikołajów - cóż, w kapitalistycznym kraju to raczej normalne, że dowolny towar jest dostępny 24 h/ dobe 7dni w miesiącu 365 dni w roku i tylko konsument decyduje kiedy po ten towar sięgnie ;)

#15 OFFLINE   piwosz95

piwosz95

Zdobywca 3 miejsca w konkursie foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 75 posts
    • Time Online: 4d 15m

Posted 27 July 2012 - 12:13

Raz w szkole była tak popisana ściana, że woźny ją pomalował na nowo, powiesił kartkę "świeżo malowane", miałem zdjęcie, ale na komputerze, format miałem i poszło się kochać :(

Mikołaj: Następne przekleństwo zakończy się ostrzeżeniem. Na Forum proszę wyrażać się kulturalnie. Pozdrawiam :)

Jurij: Ort.

#16 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 18 December 2012 - 22:22

Prawdziwy "top budget"

Posted Image

#17 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 10m

Posted 09 January 2014 - 11:29

Szczoteczka elektryczna Justin Bimber

Podczas zakupów w sieci Auchan :P Dobry żart ktoś zrobił ;)
WALKMAN®

0 user(s) are reading this topic