Witam serdecznie, przypomniałem sobie, że od kilku lat posiadam C901, niestety z dziwnym problemem, generalnie mkzna go bez problemu flasować (robiłem to kilkoma softami już), ale telefon zawsze po kilku dniach na nowo się wysypuje (przestaje działać), wtedy pomaga ponowny flash i można tak bez końca. Jakieś pomysły?

C901 dziwny problem
Started by Snow, Apr 01 2023 01:33
7 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 01 April 2023 - 01:33
#2 OFFLINE
Posted 02 April 2023 - 12:16
Witaj,a co się dokładnie z nim dzieje ?
#3 OFFLINE
Posted 02 April 2023 - 14:02
Pada soft, nie chce odpalić, tzn świeci się czarny ekran, potem stawiam na nowo soft i działa znowu te 3-5 dni
#4 OFFLINE
#5 OFFLINE
Posted 06 April 2023 - 00:48
Otworze go i dokładnie obejrzę płytkę, ale lcd nie ma żadnych śladów zalania, więc raczej chyba nie to, sprawdzę też czy wewnątrz jest papierek lakmusowy przyklejony
on już potrafi reagować nawet na wilgoć, mam 10 kompletów HTC Touch pro 2 i część złapała wilgoć i papierki nabrały czerwono lub różowawego koloru (mimo to cały czas działają idealnie i oby tak pozostało). Pozdrawiam

#6 OFFLINE
#7 OFFLINE
Posted 19 May 2023 - 22:35
A grzeje się? Ja bym spróbował jeszcze go wygrzać (jak masz mozliwosc tez kapiel w wanience ultradzwiekowej) i wgrac wtedy najnowszy soft, tak jak pisal osa355, obstawialbym zalanie lub zimne luty albo po prostu trafiles na wadliwy egzemplarz, softy na A2 jak i sama platforma raczej byly stabilne... ps wskazniki zalania na plycie i baterii to tylko wskazniki, najlepiej dokladnie obejrzec wnetrze pod mikroskopem, wtedy wszystko widac co i jak
WALKMAN®
#8 OFFLINE
Posted 22 July 2023 - 20:09
Zalanie raczej powinno raz wysypać a porządnie, zimne luty.
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."