Jump to content

Zdjęcia z K800i (zmodyfikowany sterownik aparatu)

• Please log in to reply
24 replies to this topic

#21 OFFLINE   osa355

Posted 09 August 2022 - 12:40

View Postjack79, on 08 August 2022 - 11:48, said:

Co do piwa,to szczerze mówiąc nie wiem ,musiałbym podjechać do dużego Carefoura bo jest bardzo duży wybór,do niedawna były rosyjskie ale zostały wycofane z wiadomych powodów.A co do roweru to jest Rockrider 5.1 kupiony w Decathlonie w 2014,a z czasem dostosowałem go pod siebie,dostał np. prądnicę w piaście, własny układ od świateł (z przodu między innymi porządna dioda Cree) i dwie dodatkowe mniejsze działające na postoju  ( podtrzymanie na kondensatorach 4 x 1 F)
Mój był zrobiony na full i na razie problemów nie ma
Putin to ... I dobrze że u nas w kraju co raz mniej Rosyjskich firm zarabia. Kurde że ja sam na to nie wpadłem by tak zrobić żeby na postoju mi światła działały :/ Twój rower pewnie kosztował drożej od mojego bo widać że jest porządnie zrobiony.

#22 OFFLINE   jack79

jack79
  • Autor tematu
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 17m

Posted 10 August 2022 - 20:41

View Postosa355, on 09 August 2022 - 12:40, said:

Putin to ... I dobrze że u nas w kraju co raz mniej Rosyjskich firm zarabia. Kurde że ja sam na to nie wpadłem by tak zrobić żeby na postoju mi światła działały :/ Twój rower pewnie kosztował drożej od mojego bo widać że jest porządnie zrobiony.

Mój rower kosztował 800 zł bez złotówki,a z czasem  był doposażany i obecnie tak wygląda. Szkoda tylko że nie ma możliwości zamontować hamulca tarczowego z tyłu. A co do K800i to zauważyłem jeszcze że ten sterownik dodaje manualny focus,taki jak jest w 5 II w Photo pro

#23 OFFLINE   osa355

Posted 11 August 2022 - 12:13

View Postjack79, on 10 August 2022 - 20:41, said:

Mój rower kosztował 800 zł bez złotówki,a z czasem  był doposażany i obecnie tak wygląda. Szkoda tylko że nie ma możliwości zamontować hamulca tarczowego z tyłu. A co do K800i to zauważyłem jeszcze że ten sterownik dodaje manualny focus,taki jak jest w 5 II w Photo pro

No to mój rower kosztował drożej bo 2000zł a jest gorzej wyposażony niż twój :D Hamulce szczękowe na przodzie i tyle i dynamo w piaście z przerzutkami i tyle z nowinek w moim rowerze :D Tak więc szczerze lepszy zakup zrobiłeś ty niż ja :) Ciekawe jak działa ten manualny focus?

#24 OFFLINE   jack79

jack79
  • Autor tematu
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 17m

Posted 13 August 2022 - 11:34

View Postosa355, on 11 August 2022 - 12:13, said:

No to mój rower kosztował drożej bo 2000zł a jest gorzej wyposażony niż twój :D Hamulce szczękowe na przodzie i tyle i dynamo w piaście z przerzutkami i tyle z nowinek w moim rowerze :D Tak więc szczerze lepszy zakup zrobiłeś ty niż ja :) Ciekawe jak działa ten manualny focus?

Ja też miałem ubogi,ale z czasem przystosowałem go do siebie,a co do manualnego focusu to sterujesz ręcznie AF i to jest przydatne tam gdzie automat może się pogubić i wyostrzyć tam gdzie nie trzeba o ile w K800i auto i nieskończoność spełniają swoje zadanie tak w 5 II czasami bardzo przydaje się ten manualny focus

#25 OFFLINE   osa355

Posted 13 August 2022 - 14:29

View Postjack79, on 13 August 2022 - 11:34, said:

Ja też miałem ubogi,ale z czasem przystosowałem go do siebie,a co do manualnego focusu to sterujesz ręcznie AF i to jest przydatne tam gdzie automat może się pogubić i wyostrzyć tam gdzie nie trzeba o ile w K800i auto i nieskończoność spełniają swoje zadanie tak w 5 II czasami bardzo przydaje się ten manualny focus
Ja swój muszę przystosować w końcu pod siebie :) Mi też by się przydał ręczny autofocus po czasami mi nie ostrzy XZ2 :/

0 user(s) are reading this topic