Jump to content

Piękne obudowy, stan HQ - K810i.K770i.

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Avraste

Avraste
  • User
  • 48 posts
    • Time Online: 2d 15h 19m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 25 January 2017 - 12:36

Jak pewnie całe forum wie, szukałem obudów do paru Sony Ericssonów.
Celów było wiele, jakieś serwisowe zamienniki które odpuściłem, oryginalne resztki w kosmicznych cenach, albo kupowanie całych telefonów i wyciąganie tego co by było opłacalne.
Po pewnym czasie na allegro pojawiły się obudowy HQ które no... wyglądały ładnie, właśnie... "wyglądały".
Oczywiście napalony je zamówiłem, bo trochę czasu na to czekałem.
Już na początku były problemy  bo trochę więcej czasu szły niż powinny, ale po paru próbach kontaktu nareszcie przyszły.
Jakoś nie byłem zadowolony gdy dostałem kopertę (przewidziałem ten szajs?).
Ale lecimy dalej, otwieram kopertę i wyciągam te piękne obudowy, na pierwszy rzut oka niby spoko.
Otwieram te woreczki i wyjmuje te obudowy, na pierwszy ostrzał poszła osłona aparatu od K810i.
Przy poruszaniu nie było żadnego *click* jak miało miejsce w oryginale, tylko suche i twarde szuranie po plastiku.
Ale przesuwam dalej, a tu co? nagle się skrzywiło i patrze w wewnątrz obudowy, tam kolejna niespodzianka...
W wewnątrz obudowy plastik był... zgrzewany? nie wiem jak to nazwać.
Pomyślałem sobie, że po takim czymś od razu odsyłam ale nie mogłem się powstrzymać żeby spróbować założyć złote piny do ramki.
Do oryginału wchodziły normalnie co jest oczywiste, spróbowałem do tego cudownego zamiennika, biorę tego pina a tu znowu zaskoczenie bo otwór jest za mały.

Ogólnie obudowy robione prawdopodobnie na najtańszej drukarce 3D, wszystko się gięło, plastik niczym z zabawek na odpuście, spasowanie elementów 6/10, gdybym chciał to zakładać na podzespoły to nie było by szans na nie złamanie czegokolwiek.

Z K770 było podobnie, oczywiście ze sliderem, gdy chciałem go rozsunąć to blokował się na początku, na dole jakieś dziwne wycinki w plastiku, klawiatura była tak ciasno spasowana że musiałbym ją wbijać w ramkę.IDEALNE SPASOWANIE ELEMENTÓW, tak pisało na aukcji ;).

Nie chciało mi się rozpisywać jak na zadaniu z polskiego także napisałem jak myślałem przy rozpakowywaniu, bez łaciny ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Album dla chętnych.

#2 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 25 January 2017 - 22:46

Łap http://www.sonyerics...przez-internet/ :D
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#3 OFFLINE   Avraste

Avraste
  • Autor tematu
  • User
  • 48 posts
    • Time Online: 2d 15h 19m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 26 January 2017 - 11:23

View PostGoomowiec, on 25 January 2017 - 22:46, said:

Widziałem czytałem ^^

#4 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 9m

Posted 29 January 2017 - 15:35

To ja się podobnie przejechałem na obudowach do W995 i C702 (pisałem o tym na shoutboxie) , z tym że ta od C702 lepiej "naśladowała" oryginał,ale też mi wyskoczyła ta sprężynka od osłony obiektywu i już praktycznie nic nie można było zrobić. Dlatego lepiej samemu kompletować obudowy i może się uda skompletować całą. Ja tak za miesiąc planuję bo w tym już nie dam rady ze względu na 18 siostry ciotecznej, a trzeba coś tam dać :D

Edited by jack79, 29 January 2017 - 15:36.

0 user(s) are reading this topic