Jump to content

Jak zmienić funkcje przypisane do klawiszy Aparatu?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   PrisonHunter

PrisonHunter
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 2h 7m
  • Kraj::
  • TelefonSE Hazel
  • Operator: Orange

Posted 02 September 2016 - 10:44

Witam. Popsuł mi się przycisk do ściszania, chciałbym zmienić keymapę tak, żeby klawisz aparatu służył do przyciszania głośności.

Jest taka opcja? Pamiętam, że w W200 robiłem takie rzeczy patchami, w Androidzie zmieniam keymapy, ale z Hazelem mam już zagwozdkę, nie pamiętam już czy i jak się tak da :D

A nie chce poczciwca odkładać, bo wciąż z niego korzystam:

Posted Image

Pozdrawiam!

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 10m

Posted 02 September 2016 - 11:40

Cześć :) Spróbuj programem http://www.sonyerics...se-keyreplacer/ ale nie wiem czy to zadziała na Hazelu.
WALKMAN®

#3 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 9m

Posted 02 September 2016 - 21:21

I jeden mankament to patchowanie w javie, więc po każdym restarcie musiałbyś włączyć jjpatchera, albo w ostateczności pobawić się w naprawę. Części do SE  kosztują teraz mniej niż paczka fajek, tylko nie wiem jak z rozbiórką tego telefonu ale w C905 (używam go więc wiem) jest bardzo ciężko, ale jak jest konstrukcyjnie w środku podobny do W995 to myślę że nie będziesz miał problemów

#4 OFFLINE   PrisonHunter

PrisonHunter
  • Autor tematu
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 2h 7m
  • Kraj::
  • TelefonSE Hazel
  • Operator: Orange

Posted 05 September 2016 - 06:45

Rozłożenie tego telefonu jest wyjątkowo proste. Tylko nie mogę znaleźć nowych guziczków... Znalazłem mainboard od Elma za 20zł, może ktoś ma namiary na nówki sztuki?

#5 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 9m

Posted 10 September 2016 - 16:04

Chodzi ci o te przylutowane bezpośrednio do płyty głównej ? Bo nie wiem jak w Hazelu ale w C905 są pojedynczo przylutowane, a w W995 są na taśmie

0 user(s) are reading this topic