Jump to content

sim lock w995 CID 81 o2

simlock w995

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   adam1121

adam1121
  • User
  • 5 posts
    • Time Online: 6h 39m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 09 January 2016 - 18:18

witam, co prawda odkopuję forum w poszukiwaniu sposobów na zdjęcie sim locka z w995 i mianowicie nic sensowego nie znalazłem... to samo na innych stronkach.. zakupiłem wczoraj powyższy telefonik (tak wiem przeżytek :P ) ale nie lubię dotykowców.. cena była niezła więc się skusiłem, co gorsze okazało się ze ma sima, zaryzykowałem. telefonik posiada cid 81, certyfikat red i tu nasuwa się me pytanie, czy da się coś z tym zroobić? telefon pochodzi z Anglii, sim na sieć o2.. dodam ze byłem dziś w punkcie gdzie zdejmują simlocki i gość się męczył z ponad godzinę i nic z tego nie wyszło, mówi że pierwszy raz spotyka się z takim egzemplarzem , mimo że dobry w tym jest..
tak więc jakby ktoś coś wiedział, prosiłbym o info

not found: Poprawiłem tytuł, na przyszłość opisuj bardziej szczegółowo.

Edited by not found, 10 January 2016 - 00:16.

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 3h 30m

Posted 09 January 2016 - 22:05

Witamy na forum. Dlatego cena była niezła bo ma simlocka :D Tylko w komisie albo kogoś znajomego z setool boxem, możesz spróbować też te turbo sim, x-sim itp, może zadziała bo to loteria :D
WALKMAN®

#3 OFFLINE   adam1121

adam1121
  • Autor tematu
  • User
  • 5 posts

Posted 09 January 2016 - 23:36

no cena była niezła, nie ukrywam, ale jak gośc podjechał s4 to pomyślałem że ma kasy i wiesz nie zależy mu ile weźmie :P jeszcze w poniedziałek pójdę do jednego serwisu zobaczyć czy coś z tym zrobią :P właśnei myślałem nad tym turbo sim, ciekawe czy by pomogło, tylko zbytnio nie chce mi się czekac za przesyłką. Z tego co widziałem na forum ktoś się oferował ze zdejmowaniem "na odległość" :P ciekawe jak to cenowo stoi

#4 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts

Posted 10 January 2016 - 00:14

Zdalnie nie da rady przy CID-81. Spróbuj inny serwis jak napisałeś, ewentualnie ten turbosim.
WALKMAN®

#5 OFFLINE   adam1121

adam1121
  • Autor tematu
  • User
  • 5 posts

Posted 10 January 2016 - 00:24

no dobra, dzięki za info :D pokombinuję jeszcze, mam nadzieję że się uda, najwyżej go opchnę i niech ktoś inny się męczy :P jeszcze mi powiedz, te karty xsim to mają między sobą jakąś różnicę? bo widze że na zdjęciach niektóre wyglądają inaczej, cenowo też różnie więc...

#6 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts

Posted 10 January 2016 - 00:34

Ja bym kupił najtańszą, jak ma działać to będzie, szkoda przepłacać na to :D Daj znać czy się uda.
WALKMAN®

#7 OFFLINE   adam1121

adam1121
  • Autor tematu
  • User
  • 5 posts

Posted 10 January 2016 - 00:36

oki, dzięki za porady, jak sie nie uda w poniedziałek to zamówię :D i oczywiście dam znać co i jak :D
a co do tego edit'a ( czy jak to się tam dokładniej nazywa) następnym razem będę bardziej uważał :D

#8 OFFLINE   adam1121

adam1121
  • Autor tematu
  • User
  • 5 posts

Posted 15 January 2016 - 19:49

witam po długiej nieobecności :P a więc jeśli chodzi o sony'ego był problem ze zdjęciem tego sima.... próbowali boxem itd ale nie szło za cholerę (sorki za określenie) odblokowali mi w serwisie kodem, co dziwne koszt wyniósł mnie 30 zł (fakt że czekałem 4 dni, ale i tak nie mogłem go używać więc...) telefonik robi mega wrażenie pomimo na jego wiek :P mam małe pytanko, z lewej strony, gdzie jest klawisz przycisku "walkman" to powinno się palić podświetlenie? wszystkie inne przyciski boczne mają podświetlenie a u tego brak..

#9 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts

Posted 12 July 2016 - 17:21

Mam nadzieję, że telefon się dobrze sprawuje :D Przeoczyłem temat i dopiero odpisuję. Co do przycisku, to każdy powinien być podświetlony
WALKMAN®

#10 OFFLINE   krystianspoko

krystianspoko
  • User
  • 26 posts
    • Time Online: 1d 4h 4m
  • Operator: Orange

Posted 15 July 2016 - 17:38

otóż nie. z przycisków bocznych podświetlają się kolejno: next play/pause, forward.

not found: A to nie wiedziałem.

Edited by not found, 23 July 2016 - 19:25.

0 user(s) are reading this topic