Witam, kupiłam używany telefon z jedną wadą-zakurzonym aparatem, przez co wychodzą okropne zdjęcia.
Orientuje się ktoś ile w serwisie będzie kosztować wyczyszczenie telefonu? Boję się rozbierać go sama.
Z góry dziękuje, pozdrawiam

6 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 14 November 2015 - 10:49
#2 OFFLINE
Posted 14 November 2015 - 19:57
Witaj
Najlepiej napisz do w-support (oficjalny i autoryzowany serwis SE i Sony) i zapytaj się ile wezmą za same przeczyszczenie, a przy okazji będzie zachowana wodoszczelność. Bo Xperia Z nie należy do telefonów o standardowej konstrukcji także przy rozbieraniu trzeba byłoby podgrzać ją gorącym powietrzem
Najlepiej napisz do w-support (oficjalny i autoryzowany serwis SE i Sony) i zapytaj się ile wezmą za same przeczyszczenie, a przy okazji będzie zachowana wodoszczelność. Bo Xperia Z nie należy do telefonów o standardowej konstrukcji także przy rozbieraniu trzeba byłoby podgrzać ją gorącym powietrzem
#3 OFFLINE
Posted 15 November 2015 - 13:20
a gdzie moge do nich napisać?

#4 OFFLINE
Posted 15 November 2015 - 19:09
Zerknij na ich stronę:
Tylko jakoś nie mogę znaleźć adresu e-mail, a był wcześniej
Tylko jakoś nie mogę znaleźć adresu e-mail, a był wcześniej
#5 OFFLINE
Posted 20 November 2015 - 07:15
Ja po swoich przejściach odradzam ten serwis. Nie dość, że nie potrafią naprawić telefonu, to przy kolejnej próbie reklamacji naprawy wymuszają od klientów kasę... Tak to jest z nimi, zatrudniają nieudaczników, którzy nie potrafią naprawiać telefonów, a gdy klient jest upierdliwy, to anulują gwarancję i każą płacić kolosalną kasę za naprawę którą sami spieprzyli. Nie polecam ich nikomu.
#6 OFFLINE
Posted 20 November 2015 - 17:16
Póki co z nimi jedyny problem miałem z xperią M,która mimo że była kupiona z orange była fabrycznie czysta a oni ją zbrandowali, to wziałem telefon będąc stanowczy i posiadając wiedzę(okazuje się, że wiekszą ) wywalczylem czystą eMkę z powrotem.Próbowali sprawę załatwić kodem ale co mi po kodzie jak bootloadera nie mogłem odblokować, choćby dla ciekawości wgrania customa.
#7 OFFLINE
Posted 22 November 2015 - 18:28
Ja na szczęście nie miałem z nimi żadnych "złych przejść" odkąd miałem C702, przez Neo i potem SP, ale widocznie trafiłem na ludzi którzy się znają na rzeczy. Tylko wolałbym żebym nie musiał oddawać Z1C, bo ciężko ją rozebrać ,a tym razem mogę nie mieć tyle szczęścia i trafi się taki który zamiast naprawić uszkodzi...