Jump to content

Zakurzony aparat

xperiaz zakurzonyaparat

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   madzienia35

madzienia35
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 26m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 14 November 2015 - 10:49

Witam, kupiłam używany telefon z jedną wadą-zakurzonym aparatem, przez co wychodzą okropne zdjęcia.
Orientuje się ktoś ile w serwisie będzie kosztować wyczyszczenie telefonu? Boję się rozbierać go sama.
Z góry dziękuje, pozdrawiam

#2 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 56m

Posted 14 November 2015 - 19:57

Witaj
Najlepiej napisz do w-support (oficjalny i autoryzowany serwis SE i Sony) i zapytaj się ile wezmą za same przeczyszczenie,  a przy okazji będzie zachowana wodoszczelność. Bo Xperia Z nie należy do telefonów o standardowej konstrukcji także przy rozbieraniu trzeba byłoby podgrzać ją gorącym powietrzem

#3 OFFLINE   madzienia35

madzienia35
  • Autor tematu
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 26m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 15 November 2015 - 13:20

a gdzie moge do nich napisać? :D

#4 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts

Posted 15 November 2015 - 19:09

Zerknij na ich stronę:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Tylko jakoś nie mogę znaleźć  adresu e-mail, a był wcześniej

#5 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 21m

Posted 20 November 2015 - 07:15

Ja po swoich przejściach odradzam ten serwis. Nie dość, że nie potrafią naprawić telefonu, to przy kolejnej próbie reklamacji naprawy wymuszają od klientów kasę... Tak to jest z nimi, zatrudniają nieudaczników, którzy nie potrafią naprawiać telefonów, a gdy klient jest upierdliwy, to anulują gwarancję i każą płacić kolosalną kasę za naprawę którą sami spieprzyli. Nie polecam ich nikomu.

#6 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 20 November 2015 - 17:16

Póki co z nimi jedyny problem miałem z xperią M,która mimo że była kupiona z orange była fabrycznie czysta a oni ją zbrandowali, to wziałem telefon będąc stanowczy i posiadając wiedzę(okazuje się, że wiekszą ) wywalczylem czystą eMkę z powrotem.Próbowali sprawę załatwić kodem ale co mi po kodzie jak bootloadera nie mogłem odblokować, choćby dla ciekawości wgrania customa.

#7 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts

Posted 22 November 2015 - 18:28

Ja na szczęście nie miałem z nimi żadnych "złych przejść" odkąd miałem C702, przez Neo i potem SP, ale widocznie trafiłem na ludzi którzy się znają na rzeczy. Tylko wolałbym żebym nie musiał oddawać Z1C, bo ciężko ją rozebrać ,a tym razem mogę nie mieć tyle szczęścia i trafi się taki który zamiast naprawić uszkodzi...

0 user(s) are reading this topic