Jump to content

Czy i gdzie można kupić powłokę (film) na przedni panel (cover A) dla X2?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Deleted 20

Deleted 20
  • Banned
  • 34 posts

Posted 14 November 2015 - 00:04

Problem taki jak w tytule wątku. Zmieniłem obudowę w mojej X2, ale powłoka części zwanej cover A, czyli film pokrywający cała przednią stronę telefonu (w tym wyświetlacz dotykowy) nie nadaje się do ponownego użytku (przyklejenia) po oderwaniu. W instrukcji składania jest, że należy przykleić tam nowiutką powłokę. Tylko czy można gdzieś taki element- oczywiście nowy- nabyć?
Właściwie to, czy warto w ogóle to zrobić w warunkach domowych? W sumie czynność jest prosta- tylko wymaga dokładności. Poza tym moja X2 jest w pełni sprawna; za wyjątkiem tego, że praktycznie nie da się używać interfejsu dotykowego na wyświetlaczu, ze względu na to, że powłoka ta- przyklejona ponownie- nie przystaje równo, gładko, bo ma nierówności kleju powstałe podczas zdzierania i pęcherzyki powietrza- podczas przyklejania...
Wiec ktoś wie gdzie taką część dostać?
shirei Gendo Ikari

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 6h 50m

Posted 14 November 2015 - 11:53

Chyba narobiłeś sobie roboty, ekran dotykowy dostać ciężko a dopiero samą folię :P
WALKMAN®

#3 OFFLINE   Deleted 20

Deleted 20
  • Autor tematu
  • Banned
  • 34 posts

Posted 19 November 2015 - 20:47

Prawdopodobnie masz rację. Tyle, że nie chodzi tu o folię rezystancyjną, która przylega bezpośrednio do touchscreen'a, a o tą powłokę, która jest jeszcze nad tym, która pokrywa cały przód tego modelu, łącznie z głównymi przyciskami nawigacyjnymi na przednim panelu.
shirei Gendo Ikari

#4 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 6h 50m

Posted 20 November 2015 - 00:01

Wiem a bez tej powłoki nie da się używać :P
WALKMAN®

0 user(s) are reading this topic