Problem taki jak w tytule wątku. Zmieniłem obudowę w mojej X2, ale powłoka części zwanej cover A, czyli film pokrywający cała przednią stronę telefonu (w tym wyświetlacz dotykowy) nie nadaje się do ponownego użytku (przyklejenia) po oderwaniu. W instrukcji składania jest, że należy przykleić tam nowiutką powłokę. Tylko czy można gdzieś taki element- oczywiście nowy- nabyć?
Właściwie to, czy warto w ogóle to zrobić w warunkach domowych? W sumie czynność jest prosta- tylko wymaga dokładności. Poza tym moja X2 jest w pełni sprawna; za wyjątkiem tego, że praktycznie nie da się używać interfejsu dotykowego na wyświetlaczu, ze względu na to, że powłoka ta- przyklejona ponownie- nie przystaje równo, gładko, bo ma nierówności kleju powstałe podczas zdzierania i pęcherzyki powietrza- podczas przyklejania...
Wiec ktoś wie gdzie taką część dostać?

Czy i gdzie można kupić powłokę (film) na przedni panel (cover A) dla X2?
Started by Deleted 20, Nov 14 2015 00:04
3 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 14 November 2015 - 00:04
shirei Gendo Ikari
#2 OFFLINE
Posted 14 November 2015 - 11:53
Chyba narobiłeś sobie roboty, ekran dotykowy dostać ciężko a dopiero samą folię

WALKMAN®
#3 OFFLINE
Posted 19 November 2015 - 20:47
Prawdopodobnie masz rację. Tyle, że nie chodzi tu o folię rezystancyjną, która przylega bezpośrednio do touchscreen'a, a o tą powłokę, która jest jeszcze nad tym, która pokrywa cały przód tego modelu, łącznie z głównymi przyciskami nawigacyjnymi na przednim panelu.
shirei Gendo Ikari
#4 OFFLINE
Posted 20 November 2015 - 00:01
Wiem a bez tej powłoki nie da się używać

WALKMAN®