Jump to content

W995 norweski simlock

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   krystianspoko

krystianspoko
  • User
  • 26 posts
    • Time Online: 1d 4h 4m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 23 May 2015 - 16:53

Witam. brat przywiózł mi z norwegii telefon sony ericsson w995 srebrny. jak go włączyłem okazało się że język jest norweski i ma simlocka na norweskie sieci. Pogrzebałem w internetach i znalazłem info że jak wgram softa przez a2uploader to simlock zniknie. tak więc zrobiłem. pobrałem softa r1ha035 bo dużo osób chwaliło tego softa. wszystko ładnie się wgrało jest polski język ale simlock nadal jest. pobrałem customa na orange z waszego downloadu ale to nic nie dało.kartę mam z sieci orange.gdy wciskam <**< czyli personalizację mam otwartą kłódkę przy sieci i przy podsieci ale przy kodzie ESL kłódka jest zamknięta.jak zdjąć simlocka żebym chociaż mógł włożyć kartę z sieci orange? jak ktoś wie niech pisze. Z góry dzięki.Cid mam 53

Edited by krystianspoko, 23 May 2015 - 18:04.

#2 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 25 May 2015 - 16:04

złe informacje miałeś, że simlock zniknie.Simlocka zdejmiesz w komisach albo poszukaj w necie kogoś z boxem,kto się tym bawi.Podałbym ale nwm czy mogę z pewnych względów...

#3 OFFLINE   krystianspoko

krystianspoko
  • Autor tematu
  • User
  • 26 posts
    • Time Online: 1d 4h 4m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 26 May 2015 - 07:13

View Posttimmi, on 25 May 2015 - 16:04, said:

złe informacje miałeś, że simlock zniknie.Simlocka zdejmiesz w komisach albo poszukaj w necie kogoś z boxem,kto się tym bawi.Podałbym ale nwm czy mogę z pewnych względów...
A co sądzisz o sony ericsson via omnius? tam piszą że za 30zł można zdjąć simlocka za pomocą kabla usb i programu omnius? jak myślisz? da radę tym sposobem? tu link:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Edited by krystianspoko, 26 May 2015 - 07:13.

#4 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 26 May 2015 - 14:53

Simlocka możesz ściągnąć przez Internet wykonując polecenia osoby posiadającej boxa. Kiedyś sporo ofert było na Allegro, gdzie możesz zapoznać się dodatkowo z komentarzami i sam wystawić swój.

1 user(s) are reading this topic