Jump to content

Playstation vs. Xbox? Co wybrać?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 21 December 2014 - 19:33

Po latach marzeń o zakupie tego typu urządzenia i po długim okresie bez wolnego czasu na tego typu przyjemności nadchodzi niespiesznie moment, w którym mogę pomyśleć o zakupie Playstation lub Xboxa.

Co wybrać? Jakie są plusy i minusy obu tych urządzeń? Na co jest więcej gier?

Będę wdzięczny za podzielenie się wszelkimi przemyśleniami.

#2 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 22 December 2014 - 00:41

Zdecydowanie i jedynie PS4, więcej gier, fajne exclusivy, niektóre remake (The Last of Us polecam), o teraz ma wyjść Uncharted 4 - świetna gra, większość gier odpalisz w 1080p w 30/60fps gdzie na XO w 720p/900p w 30 fps. Plus dla XO jest taki że można sobie tuner zewnętrzny np. z satelity podpiąć.I ogólnie PS4 ma szybszą pamięć co też sprowadza się do lepszego działania gier. No i ogółem lepsze wsparcie ma Sony w polsce niż M$, jako że X360 był całkiem dobry to już jego następca tragedia. A i musisz wiedzieć że aby pograć na multi w PS4 musisz mieć PS+

Taka moja opinia po tym jak korzystam z PS3 i po tym jakie gry i jak działają na PS4 ;)
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#3 ONLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 10h 38m

Posted 22 December 2014 - 17:53

Osobiście grałem na x360, wii oraz ps2 oraz ps3 i zdecydowanie jeśli chodzi o jakość gier a także szybkość konsoli to ps3 najlepsza :D Jeśli kupowałbym teraz którąś z nowych konsol wziąłbym ps4. Wada to właśnie ps+ a co więcej nie wiem, bo nie używałem :P
WALKMAN®

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 22m

Posted 22 December 2014 - 18:05

Jeżeli chodzi o Xboxa to się zbytnio nie wypowiem. Aczkolwiek jeżeli myślisz o konsolach najnowszej generacji to polecam PS4. Jak już pisał hunter, Microsoft przy tej konsoli skopał wszystko co mógł. Od polityki, gdzie chciał wszystko uciąć ( kupione gry byś nie sprzedał, blokady regionalne) to nieliczne o których piszę, do samej konsoli( gdzie nie masz nawet FH) Sam posiadam PS4 i jestem z niej zadowolony. Ostatnio wymieniłem sobie dysk na 1TB i śmiga aż miło.
Co do gier, to sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co lubisz ? Tu masz spis zarówno z Xa jak i PS4

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

poczytaj.

0 user(s) are reading this topic