Jump to content

Całkowita przemiana - jak zdjąć simlock, zrootować i odblokować BL?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   Bielecki

Bielecki
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 45m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 14 December 2014 - 17:31

Witam,
posiadam Xperię Arc S i docelowo chciałbym mieć rom minimum Jelly Bean z rootem, bootloaderem i bez simlocka (to ostatnie nie jest niezbędne). Mimo tego, że jest tu wiele poradników, to nie mogę się jakoś w nich połapać. Czy mógłby mi ktoś poradzić w jakiej kolejności to wykonać i których poradników się trzymać? Z samym wyborem romu i zainstalowaniem go z bootloadera (install .zip from sdcard) sobie poradzę, znalazłem systemy na xda.
Tutaj parę info:
Posted Image

Bardzo proszę o szybką odpowiedź :)

Edited by Bielecki, 14 December 2014 - 17:32.

#2 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 14 December 2014 - 21:36

1.wejdz *#*#7378423#*#* >service info>configuration na samym dole linijka bootloader unlock allowed.I jeśli masz yes to możesz odblokować jeżeli no to nie możesz.Wtedy pozostaje albo oficjalny ICS(tzn nie ma znaczenia jaki status bootloadera ale alternatywana jakaś) albo romy na zablokowany BL(bootloader).

#3 OFFLINE   Bielecki

Bielecki
  • Autor tematu
  • User
  • 3 posts

Posted 14 December 2014 - 22:02

Niestety, mam no. Mimo to, jako że mam w dużej mierze do czynienia z komputerami, to znam takie powiedzenie: "W linuksie zawsze się da, trzeba tylko wiedzieć jak". Jakieś cofania romów, flashowanie po USB, albo nie wiem? Coś było tu o tym. Może jakiś mały prywatny serwis jest w stanie to załatwić? Jak myślicie?

#4 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 15 December 2014 - 00:02

Wiesz co da się to zrobić ktoś kto ma boxa i uzależnione jest też to od daty produkcji telefonu, bo w pewnym okresie dali nowe zabezpieczenia,więc podaj datę produkcji zdejmując klapkę baterii, a następnie wyjmując baterie i odczytując z naklejki.Jest to w formie np. 12W16 (rok i tydzień)

#5 OFFLINE   Bielecki

Bielecki
  • Autor tematu
  • User
  • 3 posts

Posted 15 December 2014 - 15:40

Data na nalepce: 11W39. Jeśli dobrze się orientuję, z tego co udało mi się wyczytać na tym forum, to chyba jest nadzieja.

0 user(s) are reading this topic