Jump to content

WT19i padł po ladowaniu.

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   TheMulti808

TheMulti808
  • User
  • 3 posts
    • Time Online: 2h 5m
  • Kraj::
  • Operator: Plus

Posted 16 May 2014 - 16:03

Witam, ostatnio podczas ładowania telefon wylączył się i już nie chce się włączyć. Telefon ma wyrwane na płycie przycisk POWER, dotąd uruchamiałem go podłączając pod ładowarkę. Teraz gdy go uruchomiłem pojawia się logo sony, po czym czarny ekran (podswietlony).
Robiłem wszystko z tego tematu http://www.sonyerics...rosze-pomozcie/ ale to nic nie dało. Sony pc companion nie działa. Probowalem robic wszystko co znalazłem w roznych tematach na necie. Nic nie pomaga :( Flashowałem i nic. SEUS w 1/4 aktualizacji wywala błąd i żeby spróbować z pełną baterią. Nic już nie pomaga. Czasem miga czerwona dioda, myślałem, że bateria padnięta ale jak dotykam językiem styków to czuje "łaskotanie". Stało się to jak podłączyłem pod ładowarke, nastepnego dnia już nic nie dało się uruchomic :(

Edited by TheMulti808, 17 May 2014 - 14:05.

#2 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 17 May 2014 - 18:20

ale jak dotykam językiem styków to czuje "łaskotanie"

To nie znaczy, że bateria jest pełna nawet w połowie. Spróbuj naładować baterię w innym telefonie o wtedy flashować.
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#3 OFFLINE   TheMulti808

TheMulti808
  • Autor tematu
  • User
  • 3 posts

Posted 17 May 2014 - 19:19

Niestety nie mam innego telefonu do którego ta bateria by pasowała ani nawet nikt ze znajomych nie ma bo pytałem :(

#4 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 17 May 2014 - 22:40

Spróbuj do komisu daj im symboliczną kwotę za sprawdzenie.EP500 pauje do kilku modeli m.in x8 mini pro.Wgle to da się naprawić w nim włącznik bo warto było by odżałować i zrobić o ile nie są wyrwane pola na płycie, wtedy szukac potluczonego lww za grosze i zrobić swapa płyty głównej.

#5 OFFLINE   TheMulti808

TheMulti808
  • Autor tematu
  • User
  • 3 posts

Posted 18 May 2014 - 16:24

Nie mam teraz za bardzo możliwości udania się do komisu xd. Jutro jeszcze popytam czy znajomi znajomych mają tel z taką baterią. Co do styków to sam nie wiem czy da rade coś z tym zrobić, wcześniej dało się włączyć go pchając tam kabelek ale potem to już przestało działać i od ładowarki się go włączało :(

1 user(s) are reading this topic