Witam .
Czy dało by rade wgrać na zablokowanym bootloader wgrać Rom Xperia Ultimate HD 5.0.1
Z poradników wiem że jest potrzebny Root i coś jeszcze cw.. ? . Dalej nie pamiętam co trzeba było zrobić .
Data która jest pod bateria 12W07 i nie wiem czy dało by rade wgrać tak aby nie uszkodzić telefonu.
Czy ktoś próbował wgrać taki Room czy kernel z taką datą (12w07) z zablokowanym bootloader No ?
W internecie piszą że root w 100% jest bezpieczny i że można śmiało zrobić a wgrywanie Romu lub kernel to jest możliwość uszkodzenia Arc S ? nie wiem czy to prawda .
Wiem że dużo było już na ten temat ale chciałbym żeby ktoś mi pomógł zrobić w miarę bezpieczny sposób .
0
SE Xperia arc s zablokowanym bootloader (no) 12W07
Started by maxiixi, May 12 2014 19:51
Xperia arc s 12W07
4 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 12 May 2014 - 19:51
#2 OFFLINE
Posted 12 May 2014 - 22:53
Wgrywając ten rom nie musisz wgrywać customkernela.Żeby wgrać tego roma to musisz mieć przede wszystkim androida 4.0.4 najnowszy jaki wyszedł to 4.1.B.0.587 potem zrobić roota i wgrać cwm.
#3 OFFLINE
Posted 13 May 2014 - 23:00
Mam wersje Androida 4.0.4 (Numer kompilacji 4.1.B.0.587 )
Miałem wcześniej Androida 2.3.4 od Orange ale przez fleshTool wgrałem czystego androida 2.3.4
Musiałem wgrać czystego androida 2.3.4 a następnie przez sony pc companion zaktualizowałem do andka 4.0.4 z takim nr. 4.1.B.0.587.
Jak zrobię root to co dalej ?
Czy możesz mi pomóc jak zrobić krok po kroku ?
Nie instaluje tego już drugi raz o mały włos bym zepsuł swojego xperia arc s miałem cały czas logo sony i nic .Może trzeba czekać długo ale ja nie będę ryzykować ?
Udało mi się flashtools wgrać czystego androida 2.3 i telefon mi działa
Zrobiłem jak w poradniku.
Wgrałem root i cwm a następnie rom i klapa
Wyczyściłem co miałem i wgrałem tego ROM ale po nim miałem tylko obawy że rozwaliłem płytę główną w telefonie
Miałem wcześniej Androida 2.3.4 od Orange ale przez fleshTool wgrałem czystego androida 2.3.4
Musiałem wgrać czystego androida 2.3.4 a następnie przez sony pc companion zaktualizowałem do andka 4.0.4 z takim nr. 4.1.B.0.587.
Jak zrobię root to co dalej ?
Czy możesz mi pomóc jak zrobić krok po kroku ?
Nie instaluje tego już drugi raz o mały włos bym zepsuł swojego xperia arc s miałem cały czas logo sony i nic .Może trzeba czekać długo ale ja nie będę ryzykować ?
Udało mi się flashtools wgrać czystego androida 2.3 i telefon mi działa
Zrobiłem jak w poradniku.
Wgrałem root i cwm a następnie rom i klapa
Wyczyściłem co miałem i wgrałem tego ROM ale po nim miałem tylko obawy że rozwaliłem płytę główną w telefonie
#4 OFFLINE
Posted 19 April 2015 - 14:17
Jak wgrales Cwm i czym robiles Root'a ?
#5 OFFLINE
Posted 19 April 2015 - 21:14
Zrób tym roota http://www.sonyerics...-xperie-z-2011/ a CWM wgraj z tego poradnika: http://www.sonyerics...ecovery-v5027/.
Also tagged with one or more of these keywords: Xperia arc s, 12W07
Sony & Sony Ericsson Phones →
Xperia Series →
Xperia arc S →
Xperia Arc S nie odczytuje swoich własnych zdjęć na PC też nie działająStarted by WWord, 24 Jan 2015 Xperia Arc S |
|