Jump to content

SE Xperia arc s zablokowanym bootloader (no) 12W07

Xperia arc s 12W07

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   maxiixi

maxiixi
  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 16h 34m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 12 May 2014 - 19:51

Witam .

Czy dało by rade wgrać  na zablokowanym bootloader wgrać Rom Xperia Ultimate HD 5.0.1

Z poradników wiem że jest potrzebny Root i coś jeszcze cw.. ?  . Dalej nie pamiętam co trzeba było zrobić .

Data która jest pod bateria 12W07 i nie wiem czy dało by rade wgrać tak aby nie uszkodzić telefonu.

Czy ktoś próbował  wgrać taki Room czy kernel  z taką datą (12w07) z zablokowanym bootloader No ?

W internecie piszą że root w 100% jest bezpieczny i że można śmiało zrobić a wgrywanie Romu lub kernel to jest możliwość uszkodzenia Arc S ? nie wiem czy to prawda .

Wiem że dużo było już na ten temat ale chciałbym żeby ktoś mi pomógł zrobić w miarę bezpieczny sposób .

#2 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 12 May 2014 - 22:53

Wgrywając ten rom nie musisz wgrywać customkernela.Żeby wgrać tego roma to musisz mieć przede wszystkim androida 4.0.4 najnowszy jaki wyszedł to 4.1.B.0.587 potem zrobić roota i wgrać cwm.

#3 OFFLINE   maxiixi

maxiixi
  • Autor tematu
  • User
  • 11 posts
    • Time Online: 16h 34m
  • Operator: PLAY

Posted 13 May 2014 - 23:00

Mam wersje Androida  4.0.4 (Numer kompilacji  4.1.B.0.587 )

Miałem wcześniej Androida 2.3.4 od Orange ale przez fleshTool wgrałem czystego androida 2.3.4

Musiałem wgrać czystego androida 2.3.4  a następnie przez  sony pc companion zaktualizowałem do andka 4.0.4 z takim nr. 4.1.B.0.587.

Jak zrobię root to co dalej ?

Czy możesz mi pomóc jak zrobić krok po kroku  ?

Nie instaluje tego już drugi raz o mały włos bym zepsuł swojego xperia arc s miałem cały czas logo sony i nic .Może trzeba czekać długo ale ja nie będę  ryzykować ?

Udało mi się flashtools wgrać czystego androida 2.3 i telefon mi działa

Zrobiłem jak w poradniku.
Wgrałem root i cwm a następnie rom i klapa
Wyczyściłem co miałem i wgrałem tego ROM ale po nim miałem tylko obawy że rozwaliłem płytę główną w telefonie

#4 OFFLINE   Julian1922

Julian1922
  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 14m
  • Operator: Orange

Posted 19 April 2015 - 14:17

Jak wgrales Cwm i czym robiles Root'a ?

#5 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 19 April 2015 - 21:14

Zrób tym roota http://www.sonyerics...-xperie-z-2011/ a CWM wgraj z tego poradnika: http://www.sonyerics...ecovery-v5027/.

Also tagged with one or more of these keywords: Xperia arc s, 12W07

0 user(s) are reading this topic