Tablety i smartfony na prezent komunijny
#1 OFFLINE
Posted 06 May 2014 - 08:17
– Zdecydowanie największą popularnością cieszą się produkty mobilnej elektroniki. Wszystkie prezenty elektroniki użytkowej cieszą się dużym powodzeniem, szczególnym – tablety, telefony komórkowe i przenośne audio – mówi dla Newseria Janusz Łapacz, kierownik grupy produktowej Media Saturn Holding Polska. – W okresie komunijnym są to także konsole. Sprzedają się konsole z bieżącego asortymentu, weszła również nowa konsola, która cieszy się dużym powodzeniem, pomimo ceny zaczynającej się od 2 tys. złotych.
Jak dodaje Janusz Łapacz, klienci kupują produkty za 2-3 tys. zł oraz droższe, kierując się podczas podejmowania decyzji jakością produktów, elementami takimi, jak matryca w tabletach czy nowinki technologiczne. Klienci zwracają również uwagę na to, jak długo firma obecna jest na rynku.
– Bardzo dynamicznie rośnie sprzedaż telefonów, szczególnie w grupie smartfonów, jest to najbardziej dynamicznie rosnąca grupa. Dużym powodzeniem cieszą się również produkty przenośnego audio, szczególnie są to przenośne głośniki wyposażone w technologię bluetooth – ocenia Janusz Łapacz.
Sklepy korzystają z tego trendu, ze wzmożoną intensywnością reklamując produkty nadające się na pierwszokomunijny prezent. Często dorzucają gratis drobniejszy sprzęt, by zachęcić do zakupu droższego.
– Promowane są tablety, są promocje na telefony komórkowe. Mamy również promocje w segmencie telewizorów, dodajemy do nich tablety, które są bardzo dobrym prezentem na komunię, który zwiększa popularność telewizorów – wyjaśnia Janusz Łapacz.
Jak podkreśla, dużym zainteresowaniem wśród klientów cieszą się również promocyjne karty podarunkowe. Także ich sprzedaż w okresie komunijnym znacząco wzrasta.
Źródło: Newseria
A Wy jak wspominacie swoje prezenty komunijne?
#2 OFFLINE
Posted 06 May 2014 - 09:55
Po pierwsze to dużo fajnego jedzonka po komunii, rower, jakaś baza robotów z lego za hajs z komunii... Ale zaraz.... a gdzie reszta moich pieniędzy z komunii?

Ja bym swoim dzieciom w tym wieku nie kupował takich rzeczy. Dziecko powinno się rozwijać i gdyby to był syn ( bądź inny chłopczyk z rodziny ) to myślę, że najlepszym prezentem byłoby lego albo coś innego kreatywnego. Przecież lego się nie wyładowuje, nikt tego nie ukradnie, nie będzie się zacinać itp.Rower to też super sprawa. Ale z drugiej strony taka młoda osoba może być smutna, że ma tylko lego, a ktoś inny jakąś konsolę, tablet i inne cuda.
Pamiętam, że też koniecznie chciałem telefon na komunię, a dzisiaj już wiem, że znudziłby mi się szybciej niż lego i psułbym wzrok. LEGO SIĘ NIGDY NIE ZNUDZI!

#3 OFFLINE
Posted 08 May 2014 - 13:58
#4 OFFLINE
Posted 08 May 2014 - 17:01
Rower, lego, pegasusa ewentualnie

Jeszcze trochę i promy będą dzieciaki dostawać.
Kit, że rowerem nie potrafi jeździć ale telefon musi być.
Z drugiej strony kiedyś inne czasy i zapotrzebowania trochę inne były; telefonów nie było o tabletach nie będe mówić.
Technika poszła do przodu (co ma plusy i minusy) są tablety itd. Kiedyś lego i cobi a teraz apki z Google Play...
Edited by slivka91, 08 May 2014 - 17:02.
#5 OFFLINE
Posted 08 May 2014 - 20:00
Kiedyś były patyki, bazy, cudowne wchodzenie na drzewa, bieganie na osiedlu do wieczora - dzisiaj ktoś się jeszcze tak bawi? Uwierzcie, że naprawdę dużo bym oddał, żeby cofnąć się do tych czasów.
Troche odbiegnę od tematu, ale napiszę. Jestem na pierwszym roku informatyki w technikum i jestem w klasie z 26 chłopakami. Tylko mniej niż połowa uprawia jakiś sport poza wfem. Większość niestety gra, gra i gra. Rozumiem zainteresowanie informatyką, tzn. siedzi dużo przed kompem i uczy się o systemach, magistralach, bramkach itd, ale żeby grać dzień w dzień po kilka godzin? Ba, jeden kolega czasami nie śpi w nocy. Wiem, że to ich życie i nic mi do niego, ale kurde! Nienawidzę takich leni - choć sam lubię w weekend postrzelać sobie z trzy godzinki, ale do tego mam taekwon-do cztery razy w tygodniu, oprócz tego własny trening domowy/stadion i inne obowiązki.
Może jeszcze uda się uratować ten świat...
Edited by phillix, 08 May 2014 - 20:02.

#6 OFFLINE
Posted 10 May 2014 - 10:50
phillix, on 08 May 2014 - 20:00, said:

#7 OFFLINE
Posted 10 May 2014 - 14:46
Kiedyś były patyki, bazy, cudowne wchodzenie na drzewa, bieganie na osiedlu do wieczora - dzisiaj ktoś się jeszcze tak bawi? Uwierzcie, że naprawdę dużo bym oddał, żeby cofnąć się do tych czasów
Kto by nie chciał wrócić

Troche odbiegnę od tematu, ale napiszę. Jestem na pierwszym roku informatyki w technikum i jestem w klasie z 26 chłopakami. Tylko mniej niż połowa uprawia jakiś sport poza wfem. Większość niestety gra, gra i gra. Rozumiem zainteresowanie informatyką, tzn. siedzi dużo przed kompem i uczy się o systemach, magistralach, bramkach itd, ale żeby grać dzień w dzień po kilka godzin? Ba, jeden kolega czasami nie śpi w nocy. Wiem, że to ich życie i nic mi do niego, ale kurde! Nienawidzę takich leni - choć sam lubię w weekend postrzelać sobie z trzy godzinki, ale do tego mam taekwon-do cztery razy w tygodniu, oprócz tego własny trening domowy/stadion i inne obowiązki.
Może jeszcze uda się uratować ten świat...
Sam każdy siebie tylko uratuje jeśli chce tak naprawdę. Rozumiem Cie Phillix doskonale. Znam schemat funkcjonowania typowej klasy informatycznej

#8 OFFLINE
Posted 10 May 2014 - 15:36

PS. Niestety zeszliśmy z tematu

#9 OFFLINE
Posted 13 May 2014 - 08:26

#10 OFFLINE
Posted 13 May 2014 - 09:42

A co do samego tematu, wielokrotnie widzi się, jak małe dzieci biegają z najnowszymi smartfonami, tabletami. Na placu zabaw raz nawet widziałem jak dziecko zamiast korzystać z ruchu, siedziało i bawiło się smartfonem. Innym razem jak byłem na wakacjach, mały chłopczyk paradował pod hotelem z jakimś drogim smartfonem; że rodzice się nie boją. Wystarczy, że ktoś by do niego podszedł i po prostu zabrał mu ten telefon, on nawet nie zdążyłby zapłakać

Wg mnie taka teraz moda, ludzie idą na łatwiznę. Kupią dziecku smartfona i jest swag w szkole, poszpanuje się przed kolegami

#11 OFFLINE
Posted 13 May 2014 - 10:01
#12 OFFLINE
Posted 30 May 2014 - 22:40
#13 OFFLINE
Posted 30 May 2014 - 23:15

Mówiąc serio jakiś podstawowy smartfon lub tablet z niższej półki wydaje się dość rozsądnym wyborem. Z tego co pamiętam ja dostałem encyklopedie, książki o pszczołach, rybach i mrówkach, trochę kasy i Commodore...
#14 OFFLINE
Posted 01 June 2014 - 22:17

O "dzisiejszych" prezentach nawet się nie marzyło ponieważ ich nie było, lub były nie osiągalne dla zwykłych osób, co tu mówić o dawaniu ich w prezencie.
Dawniej dzieci otrzymywały tylko, lub nawet aż zegarek i były niesamowicie zadowolone, teraz niby wszystko fajnie ale technologia się może znudzić i nie zastąpi dzieciństwa. Wiadomo dziecko będzie w domu grało w "fifę" się nie pokaleczy, połamie nie trzeba się o nie martwić czy nic mu się nie stanie ale czy to jest dla niego dobre?
Jestem ciekaw co Wasi bliscy otrzymywali w tym roku lub poprzednim na Komunię, dawno już nie jestem w temacie choć jako Ojciec Chrzestny na przyszły rok musiałbym się jakoś przygotować

Co najważniejsze ludzie dziś zapominają czym jest Pierwsza Komunia, i czym powinna być dla młodego człowieka. Niestety dziś to "tylko prezenty..."
Also tagged with one or more of these keywords: Janusz Łapacz, tablet, smartfon, Media Saturn Holding Polska, komunia
Sony & Sony Ericsson Phones →
Sony & Sony Ericsson World News →
Sony i 8 aparatów w smartfonie?Started by soniaczW800i, 04 Jul 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Co kupić? | What to buy? →
Smartfon do 500 złotychStarted by slivka91, 16 Aug 2018 ![]() |
|
![]() |
||
Sony & Sony Ericsson World News →
Niższa dynamika sprzedaży tabletów i phabletów. Zyskiwać będą laptopy i smartfony ze średniej półkiStarted by Mikołaj, 22 Aug 2014 ![]() |
|
![]() |
||
Tablet →
Pozostałe tablety | Other tablets →
Rośnie sprzedaż phabletówStarted by Mikołaj, 24 Jun 2014 ![]() |
|
![]() |
||
Google Android →
Android Apps →
Jedynie połowa użytkowników smartfonów korzysta z aplikacjiStarted by Mikołaj, 22 Apr 2014 ![]() |
|
![]() |