Jump to content

Telefon jako głośnik do PC

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   staszeka

staszeka
  • User
  • 4 posts
    • Time Online: 6h 19m
  • Kraj::
  • Operator: Orange

Posted 01 May 2014 - 16:14

Czy istnieje jakakolwiek możliwość, żeby z mojego Soniacza (ELM) zrobić głośnik do PC. Nie ważne za pomocą czego. Może być przez USB, Bluetootha albo nawet WiFi. Po co mi to? Nie mam przez jakiś czas głośników do PC, a że nie lubię słuchawek, to przydałby się taki prowizoryczny głośnik o nie takiej najgorszej jakości. (Ech... ci z androidem mają łatwiej ;D)

not found: Przenoszę do działu Elm.

Edited by not found, 01 May 2014 - 18:57.

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 3h 30m

Posted 01 May 2014 - 19:05

Przez bluetooth możesz puścić dźwięk z telefonu do komputera na pewno (przez A2DP), ale czy da się odwrotnie, nie próbowałem :D W ustawieniach bluetooth na kompie trzeba by skojarzyć telefon jako głośnik.
WALKMAN®

#3 OFFLINE   staszeka

staszeka
  • Autor tematu
  • User
  • 4 posts

Posted 01 May 2014 - 19:07

Akurat obecnie mam ten problem, że nie posiadam lapka, a osobnego modułu BT nie mam, więc tej opcji na razie i tak nie sprawdzę.

#4 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 3h 30m

Posted 01 May 2014 - 20:00

Hmm, nawet jakby podłączyć telefon pod wyjście słuchawkowe, to nie pójdzie, bo telefon myśli, że sygnał ma iść od niego do komputera :P
WALKMAN®

#5 OFFLINE   staszeka

staszeka
  • Autor tematu
  • User
  • 4 posts

Posted 01 May 2014 - 21:34

Słyszałem o takim programie Mobiola Headset 1.0 w wersji na SonyEricssona jednak za nic nie mogę go znaleźć. Jest tylko wersja na symbiana, a ta nie wyszukuje telefonu. I podobno za pomocą tego można jakoś zrobić z telefonu głośnik. Wszystkie linki przekierowują na oficjalną stronę Mobioli, która przerobiła się już tylko na twory Apple'a.

#6 OFFLINE   staszeka

staszeka
  • Autor tematu
  • User
  • 4 posts

Posted 06 May 2014 - 19:59

Właśnie drogi moderatorze - dlatego nie dałem tego do tematu dot. Elma. Tutaj już nikt nie pomoże i nikt na to nie spojrzy. Temat telefonu jako głośnika nie dotyczy tylko Elma....

not found: Jak ktoś będzie wiedział to pomoże :)

Edited by not found, 06 May 2014 - 21:36.

0 user(s) are reading this topic