Jump to content

Który wybrać? [E, J, Neo V, LWW]

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 15 April 2014 - 22:52

Witam nie dawno sprzedałem stare telefony,żeby w miejscu ich kupić jeden bardziej funkcjonalny.Pod uwagę wziąłem e, (j?), lww i neo v.Co do e to się bawiłem nią i nie jest źle.Jotkami to pamiętam zacinki same jedynie na jb jakoś w miarę chodził.Co do lww i neo v to wiem jak to chodzi.Interesują mnie bolączki tych telefonów.Wiem,że w neo v w jakiś seriach padały kontrolery ładowania(przy downgrade co mnie dotyczy),podczas używania w lewym górnym rogu grzeją się(tylko czy robią się ciepłe czy parzy jak w przypadku arc s).Co szukam lww i neo v to nie mają już gwarancji a szkoda.Cena 300zł to max(wiadomo chce jak najmniej wydać ale też,żeby się nie naciąć).

not found: Poprawiłem tytuł.

Edited by not found, 16 April 2014 - 09:25.

#2 ONLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 4h 20m

Posted 16 April 2014 - 09:28

Cześć. Według mnie jotki nie bierz, siostra już drugi raz będzie odsyłała na gwarę bo się dotyk zacina i sam wybiera co chce :P Zresztą muli nawet na najnowszym systemie. Lww na najnowszym GB chodzi sprawnie ale jak coś to możesz wgrać sobie custom romy. No i ten głośnik, najgłośniejszy SE jaki słyszałem :D Neo V używałem tylko przez chwilę ale całkiem przyjemny tel. E nie używałem.
WALKMAN®

#3 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • Kraj::
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 16 April 2014 - 11:09

Miałem ponad 2 lata Neo V i polecam. W sumie jest to ten sam telefon co LWW, ale ma większe wsparcie, większy ekran, HDMI, trochę gorsze głośniki. Xperią J bawiłem się kilka razy u kumpla i na ICS działała bardzo płynnie, miałem wrażenie, że szybciej niż Neo V. Aparat chyba kiepski. Xperii E nie znam.
Podsumowując - z podanych modeli wybrałbym Neo V :)
Posted Image

#4 OFFLINE   timmi

timmi

• Autor tematu
  • User
  • 863 posts

Posted 17 April 2014 - 08:06

Ja tam jakos pewniej czuję sie na stockach i mi najbardziej odpowiada przeważnie.Do gg, fejsa z przegladarki, messengera itp.rzeczy wystarcza jeszcze andek 2.3 ale w nim brakuje paru użytecznych funkcji.
I tu mam małe ale, bo jak wiadomo przy downgrade pada kontroler ładowania ale nie we wszystkich.Czy moze jest jakaś lista np po nr produkcji?

#5 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 17 April 2014 - 09:02

Ja tam jakos pewniej czuję sie na stockach i mi najbardziej odpowiada przeważnie.

Jeżeli tak to Xperia J na stocku działała nieco szybciej niż Neo V z CM10. Właściciel J nie zna się za bardzo na telefonach i miał mnóstwo śmieci włączonych w tle. Oczywiście nie krytykuję kochanej neo :)

jak wiadomo przy downgrade pada kontroler ładowania

Z tego co mi wiadomo, to na neo v występuje ten bug przy downgradzie niżej niż 0.42, a najnowszy GB ma końcówkę 0.62.
Posted Image

#6 OFFLINE   Charlie

Charlie

Autor najlepszego postu lutego 2013

• User
  • 270 posts
    • Time Online: 17d 6h 6m

Posted 19 April 2014 - 03:05

No i ten głośnik, najgłośniejszy SE jaki słyszałem
Wątpie, by przebił mojego Yari lub W850 ^^

Co do Xperii E, równie dobrze mogłeś mieć Galaxy Mini, ta sama pikseloza, ten sam mikrusi ekranik. Jotką się bawiliśmy obaj, jak dla mnie tnie się jak cały pluton emo, w dodatku nie jest zbyt piękna szczerze mówiąc. Już prędzej Xperia U, ale też nie za bardzo, skoro jest taka kruchutka. Sam widziałeś. Sola pewnie za droga będzie, a ona dość solidnie wygląda, chociaż nie każdemu może się podobać motyw "o zapomniałem o ekranie, a tam przykleję" czyli wystającego ekranu. W dodatku mam wrażenie, że w tym modelu ten ekran też nie jest ogromnych rozmiarów. Jeśli naprawdę chcesz coś z Xperii 2011, to naprawdę dobrym wyborem będzie Neo/Neo V. Do neta ideał, byle byś dorwałw dobrym stanie, z papierami itp za grosiki. Przeglądaj olx'a i gumtree, czasem idzie wyrwać naprawde dobre rzeczy za śmieszne pieniądze.

Edited by Charlie, 19 April 2014 - 03:14.

#7 OFFLINE   timmi

timmi

• Autor tematu
  • User
  • 863 posts

Posted 19 April 2014 - 08:25

Co do głośników to Arc S przebil modowanego k800.Z resztą jak slucham to przez słuchawki.E się bawiliśmy i sie w miarę fajnie używało.Od mini ma 0,5" większy ekran i rodzialkę też większą.Najlepiej by z tego wziąć neo v, sola też zła nie jest i w tej samej cenie są.

#8 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 19 April 2014 - 08:44

Jeżeli znajdziesz Sole to bierz. Lepszy procesor, grafika, dwa rdzenie, na pewno lepsza obudowa niż w Neo V, design bardziej elegancki moim zdaniem :)
Posted Image

0 user(s) are reading this topic