Przywrócenie OS Play
Started by piotreksob, Apr 06 2014 09:09
12 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 06 April 2014 - 09:09
Witam, poszukuje pomocy mianowicie w przywracaniu oprogramowania od Play. Kiedyś robiłem CyanogenMod'a, ale niestety telefon się uszkodził i chciałbym oddać go na gwarancję. Z wiadomych przyczyn muszę przywrócić poprzednie oprogramowanie, ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie oprogramowania do Miro z brandingiem Play. Jest jakaś opcja, żeby dodać jakieś pliki customizacyjne do oprogramowania jakie jest tutaj: http://www.sonyerics...ria-miro-st23i/ ??
#2 OFFLINE
Posted 06 April 2014 - 09:38
Siema. Szukam ale też co nie mogę znaleźć
A telefon się włącza? Bo jak nie to możesz nawet z Cyanem oddawać.

WALKMAN®
#3 OFFLINE
Posted 06 April 2014 - 10:35
Co do romu z tym będzie trudno, hmm jednak nie ma rzeczy nie do przeskoczenia
Wystarczy, że znajdziesz kogoś z bradem Playa i niech ci zapoda build.prop albo chociażby CDA zawarte w nim, wtedy zmienisz sobie brand

#4 OFFLINE
Posted 06 April 2014 - 19:14
Telefon się włącza, chodzi o to, że WiFi łączy tylko jeśli ktoś włączy tethering u siebie w tel i udostepni łącze... a ze zwykłego routera nie idzie :<
Niestety też nie mam nikogo z brandingiem playa
Nawet wydobyć tego pliku bym nie umiał, a nie mówiąc już o moich znajomych...
Niestety też nie mam nikogo z brandingiem playa

#5 OFFLINE
Posted 06 April 2014 - 21:10
Jaki masz wgrany rom bo to może wina customa.Może emmą(ta odlokowanych xperii) by się dało wgrać.http://developer.sonymobile.com/services/flash-tool/ Spróbować można potem relock bootloadera i wyśłać,
#6 OFFLINE
Posted 07 April 2014 - 06:05
Dziękuje za duże zaangażowanie w mój problem, ale nie znam się na tyle, żeby wiedzieć co zrobić
O co chodzi z tym relockiem bootloadera?

#7 OFFLINE
Posted 07 April 2014 - 16:42
Żeby oddać telefon na gwarancję nie musisz mieć brandingu Play... Wgrać czystu soft w wersji CE i tyle.
#8 OFFLINE
Posted 07 April 2014 - 17:14
Mylisz sie. Kupijac od operatora telefon masz wgrane "jego" oprogramowanie. Wgrywajac inne tracisz gwerancje. Z racji tego iz SUS oraz PC Companoim tego nie wykonasz.
#9 OFFLINE
Posted 07 April 2014 - 17:34
dante, to nie jest prawda. Wysyłając telefon na gwarancję(Xperia Z1) poprzez T-Mobile wgrałem mu czysty soft Central Europe bez żadnych brandingów T-Mobile. Wgrywając czystą wersję od producenta nie tracisz gwarancji.
Edited by Invar, 07 April 2014 - 17:42.
#10 OFFLINE
Posted 07 April 2014 - 21:36
Wgrywając czystą wersję od producenta nie tracisz gwarancji.

#11 OFFLINE
Posted 08 April 2014 - 18:43
Czysty soft wgrałem Flashtoolem... Nie trzeba do tego oficjalnych programów. Sam wgrałem CE do Z1 przed oddaniem do T-Mobile na gwarancję i nikt nie robił o nic pretensji.
#12 OFFLINE
Posted 08 April 2014 - 21:05
Więc i ja moge wgrać Flashtoolem oprogramowanie od Sony?
#13 OFFLINE
Posted 09 April 2014 - 00:53
Czysty soft wgrałem Flashtoolem...
Nie trzeba do tego oficjalnych programów. Sam wgrałem CE do Z1 przed oddaniem do T-Mobile na gwarancję i nikt nie robił o nic pretensji.
Więc i ja moge wgrać Flashtoolem oprogramowanie od Sony?