Jump to content

Przywrócenie OS Play

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 OFFLINE   piotreksob

piotreksob
  • User
  • 24 posts
    • Time Online: 10h 21m
  • Kraj::
  • Operator: PLAY

Posted 06 April 2014 - 09:09

Witam, poszukuje pomocy mianowicie w przywracaniu oprogramowania od Play. Kiedyś robiłem CyanogenMod'a, ale niestety telefon się uszkodził i chciałbym oddać go na gwarancję. Z wiadomych przyczyn muszę przywrócić poprzednie oprogramowanie, ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie oprogramowania do Miro z brandingiem Play. Jest jakaś opcja, żeby dodać jakieś pliki customizacyjne do oprogramowania jakie jest tutaj: http://www.sonyerics...ria-miro-st23i/ ??

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 6h 50m

Posted 06 April 2014 - 09:38

Siema. Szukam ale też co nie mogę znaleźć :P A telefon się włącza? Bo jak nie to możesz nawet z Cyanem oddawać.
WALKMAN®

#3 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 21m

Posted 06 April 2014 - 10:35

Co do romu z tym będzie trudno, hmm jednak nie ma rzeczy nie do przeskoczenia ;)  Wystarczy, że znajdziesz kogoś z bradem Playa i niech ci zapoda build.prop albo chociażby CDA zawarte w nim, wtedy zmienisz sobie brand ;)

#4 OFFLINE   piotreksob

piotreksob
  • Autor tematu
  • User
  • 24 posts

Posted 06 April 2014 - 19:14

Telefon się włącza, chodzi o to, że WiFi łączy tylko jeśli ktoś włączy tethering u siebie w tel i udostepni łącze... a ze zwykłego routera nie idzie :<

Niestety też nie mam nikogo z brandingiem playa :P Nawet wydobyć tego pliku bym nie umiał, a nie mówiąc już o moich znajomych... :P

#5 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 06 April 2014 - 21:10

Jaki masz wgrany rom bo to może wina customa.Może emmą(ta odlokowanych xperii) by się dało wgrać.http://developer.sonymobile.com/services/flash-tool/ Spróbować można potem relock bootloadera i wyśłać,

#6 OFFLINE   piotreksob

piotreksob
  • Autor tematu
  • User
  • 24 posts

Posted 07 April 2014 - 06:05

Dziękuje za duże zaangażowanie w mój problem, ale nie znam się na tyle, żeby wiedzieć co zrobić :P O co chodzi z tym relockiem bootloadera? :)

#7 OFFLINE   Invar

Invar
  • User
  • 178 posts
    • Time Online: 13d 18h 22m

Posted 07 April 2014 - 16:42

Żeby oddać telefon na gwarancję nie musisz mieć brandingu Play... Wgrać czystu soft w wersji CE i tyle.

#8 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts

Posted 07 April 2014 - 17:14

Mylisz sie. Kupijac od operatora telefon masz wgrane "jego" oprogramowanie. Wgrywajac inne tracisz gwerancje. Z racji tego iz SUS oraz PC Companoim tego nie wykonasz.

#9 OFFLINE   Invar

Invar
  • User
  • 178 posts

Posted 07 April 2014 - 17:34

dante, to nie jest prawda. Wysyłając telefon na gwarancję(Xperia Z1) poprzez T-Mobile wgrałem mu czysty soft Central Europe bez żadnych brandingów T-Mobile. Wgrywając czystą wersję od producenta nie tracisz gwarancji.

Edited by Invar, 07 April 2014 - 17:42.

#10 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts

Posted 07 April 2014 - 21:36

Wgrywając czystą wersję od producenta nie tracisz gwarancji.
A możesz mi powiedzieć jakim autoryzowanym programem jesteś w stanie tego dokonać. Bo SUS czy PC Companiom tego nie zrobisz a tylko i wyłącznie nimi możesz dokonywać zmian. Słuchaj: Mi nie musisz wierzyć, zagadaj do Rune pracuje w serwisie to ci to samo powie co ja ;)

#11 OFFLINE   Invar

Invar
  • User
  • 178 posts

Posted 08 April 2014 - 18:43

Czysty soft wgrałem Flashtoolem... Nie trzeba do tego oficjalnych programów. Sam wgrałem CE do Z1 przed oddaniem do T-Mobile na gwarancję i nikt nie robił o nic pretensji.

#12 OFFLINE   piotreksob

piotreksob
  • Autor tematu
  • User
  • 24 posts

Posted 08 April 2014 - 21:05

Więc i ja moge wgrać Flashtoolem oprogramowanie od Sony?

#13 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts

Posted 09 April 2014 - 00:53

Czysty soft wgrałem Flashtoolem...
Tak, tylko sony nie zatwierdziło tego programu jako oficjalnego do jakichkolwiek modyfikacji systemu.

Nie trzeba do tego oficjalnych programów. Sam wgrałem CE do Z1 przed oddaniem do T-Mobile na gwarancję i nikt nie robił o nic pretensji.
No to miałeś widocznie szczęście, jak ja kiedyś z bootloaderm ...

Więc i ja moge wgrać Flashtoolem oprogramowanie od Sony?
Próbuj, a nóż będziesz miał szczęście jak kolego wyżej i nie anulują ci gwarancji. ;)

0 user(s) are reading this topic