[Rozwiązany] Fabrycznie nowy, oryginalny W995?
Started by Aquarius702, Mar 04 2014 11:11
W995 Allegro oryginalny
7 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 04 March 2014 - 11:11
Witam,
Od kilku już tygodni wytrwale przeglądam na Allegro model W995, z poważnym zamiarem zakupu. Dotychczasowy, ukochany C702 - choć wciąż całkowicie sprawny - zasługuje już bowiem na żołnierską emeryturę, a do dotykowych ekranów nadal nie potrafię się przekonać. I tak oto, na wspomnianym wyżej portalu, obok masy fabrycznie nowych, chińskich podróbek i oryginalnych, wysłużonych używek, widnieją dwie ciekawe aukcje. Obie oferują rzekomo oryginalne, fabrycznie nowe (sprowadzone z Meksyku) egzemplarze W995 za około 700 zł.:
Obaj Sprzedający oferują egzemplarze w kolorze Energetic Red. Nie wiedzieć czemu, odcień tej czerwieni na obydwu aukcjach nieco się jednak różni. Dodatkowo, na zdjęciach spod drugiego linku plastikowy element wewnątrz metalowego klipsa z tyłu obudowy wydaje się nieco za krótki. Stąd właśnie moje wątpliwości. Być może jestem już nieco przewrażliwiona, bo autentycznie brzydzę się podróbkami, i pewnie już trochę na siłę doszukuję się podejrzeń. Dlatego proszę o pomoc Szanowne Forum. Czy Waszym zdaniem rzeczywiście są to oryginały? Być może tylko na jednej ze wskazanych aukcji? Na co należałoby jeszcze zwrócić uwagę, aby uniknąć zakupu chińskiej podróbki? Dziękuję z góry za pomoc.
Od kilku już tygodni wytrwale przeglądam na Allegro model W995, z poważnym zamiarem zakupu. Dotychczasowy, ukochany C702 - choć wciąż całkowicie sprawny - zasługuje już bowiem na żołnierską emeryturę, a do dotykowych ekranów nadal nie potrafię się przekonać. I tak oto, na wspomnianym wyżej portalu, obok masy fabrycznie nowych, chińskich podróbek i oryginalnych, wysłużonych używek, widnieją dwie ciekawe aukcje. Obie oferują rzekomo oryginalne, fabrycznie nowe (sprowadzone z Meksyku) egzemplarze W995 za około 700 zł.:
Obaj Sprzedający oferują egzemplarze w kolorze Energetic Red. Nie wiedzieć czemu, odcień tej czerwieni na obydwu aukcjach nieco się jednak różni. Dodatkowo, na zdjęciach spod drugiego linku plastikowy element wewnątrz metalowego klipsa z tyłu obudowy wydaje się nieco za krótki. Stąd właśnie moje wątpliwości. Być może jestem już nieco przewrażliwiona, bo autentycznie brzydzę się podróbkami, i pewnie już trochę na siłę doszukuję się podejrzeń. Dlatego proszę o pomoc Szanowne Forum. Czy Waszym zdaniem rzeczywiście są to oryginały? Być może tylko na jednej ze wskazanych aukcji? Na co należałoby jeszcze zwrócić uwagę, aby uniknąć zakupu chińskiej podróbki? Dziękuję z góry za pomoc.
#2 ONLINE
Posted 04 March 2014 - 14:40
Witamy na forum. Według mnie z tych dwóch bardziej wiarygodna wydaje się druga aukcja
Telefon na rynek amerykański, prawie pełny zestaw (bo gdzieś się zapodziała karta pamięci, jak kojarzę w komplecie była 8 giga), pełna gwarancja (ale nie wiadomo czy producenta, nie napisał czy daje kartę gwarancyjną), gościu daje dużo dokładnych zdjęć... Choć ja bym po prostu kupił używany, jest trochę aukcji z telefonami w dobrym stanie

WALKMAN®
#3 OFFLINE
Posted 04 March 2014 - 16:51
Zobacz i zapytaj się w deluxury.pl to jest sprawdzony mój sklep. Mieli kiedyś różowego w995.
Od E przez SE do S
#4 OFFLINE
Posted 04 March 2014 - 19:19
Ale kosztował tam bodajże 500zł pół roku temu...
Ja bym używki szukał
Ja bym używki szukał

Edited by phillix, 04 March 2014 - 19:21.

#5 OFFLINE
Posted 05 March 2014 - 11:47
Dziękuję za odzew.
Jakkolwiek głupio to zabrzmi, przyznaję, że bardziej wiarygodna wydawała mi się aukcja spod pierwszego linku: z uwagi na wspomniany odcień obudowy i wykończenie klipsa...
Dwie osoby, które już go tam kupiły (w sumie dostępnych było 5 sztuk), sądząc po komentarzach, wydają się zadowolone. Obaj Sprzedający oferują jedynie własną gwarancję serwisową.
Szukałam i pytałam na deluxury.pl... Odpowiedź? "(...) Ostatnie sztuki sprzedaliśmy ok. 2 lata temu J"
Rozejrzę się jeszcze za jakąś używką, choć na tym polu wybredna jestem.
Wszak szukam już chyba ze dwa miesiące.
Poinformuję, gdy wreszcie znajdę / wybiorę / kupię.
EDIT:
Niemal jak na zawołanie, jest używka w dobrym stanie (o odcieniach nic nie powiem, mam już istny mętlik w głowie):
Co myślicie? Oryginał?
Ten sam Sprzedający ma też czarnego W995, ale tu, moim zdaniem, wymieniana była tylna klapka:
Dodam jeszcze (co w zasadzie powinnam była zrobić już w pierwszym poście), że jakiekolwiek akcesoria nie mają znaczenia. Chodzi wyłącznie o sam telefon - to musi być pewnik.
Jakkolwiek głupio to zabrzmi, przyznaję, że bardziej wiarygodna wydawała mi się aukcja spod pierwszego linku: z uwagi na wspomniany odcień obudowy i wykończenie klipsa...

Szukałam i pytałam na deluxury.pl... Odpowiedź? "(...) Ostatnie sztuki sprzedaliśmy ok. 2 lata temu J"
Rozejrzę się jeszcze za jakąś używką, choć na tym polu wybredna jestem.

Poinformuję, gdy wreszcie znajdę / wybiorę / kupię.
EDIT:
Niemal jak na zawołanie, jest używka w dobrym stanie (o odcieniach nic nie powiem, mam już istny mętlik w głowie):
Co myślicie? Oryginał?
Ten sam Sprzedający ma też czarnego W995, ale tu, moim zdaniem, wymieniana była tylna klapka:
Dodam jeszcze (co w zasadzie powinnam była zrobić już w pierwszym poście), że jakiekolwiek akcesoria nie mają znaczenia. Chodzi wyłącznie o sam telefon - to musi być pewnik.
Edited by Aquarius702, 06 March 2014 - 10:50.
#6 OFFLINE
Posted 16 March 2014 - 16:03
Nie wiem który kolor byś chciała, oba są bardzo ładne, w miarę zadbane. Szukaj też na tablica.pl, bo tam często można dostać też używane, lecz w pełni sprawne, zadbane soniaki. Według mnie ten czerwony lepszy, tylko klawisz lekko drapnięty.

#7 OFFLINE
Posted 19 March 2014 - 11:22
Dziękuję, ale zasadniczo już wybrałam. Tak, jak w pierwszych słowach swojego posta radził kolega not found, kupuję tę "nówkę-sztukę" z drugiego linka w pierwszym poście. (Tamta aukcja zakończona, ale telefon został wystawiony ponownie.) Ze względu na naturalne zużycie taśmy w sliderach wolałam jednak nie brać używki, by mieć to zaplecze spokoju przez możliwie jak najdłuższy czas. Kiedy odbiorę telefon i wszystko będzie w porządku, na pewno pochwalę się nim w forumowej galerii
.
Dziękuję raz jeszcze za pomoc, temat można zamknąć.

Dziękuję raz jeszcze za pomoc, temat można zamknąć.
#8 ONLINE
Posted 19 March 2014 - 11:40
No to zamykam.
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.
WALKMAN®
Also tagged with one or more of these keywords: W995, Allegro, oryginalny
Sony & Sony Ericsson Phones →
Co kupić? | What to buy? →
Nowe (także regenerowane) telefony z allegro.Started by gabriel0, 17 Oct 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Giełda | Marketplace →
Kupię | Buy →
Kupię Sony Ericssona C510 oraz W995Started by juweq, 18 Sep 2019 ![]() |
|
![]() |
||
Sony & Sony Ericsson Phones →
Walkman Series →
W995 →