Jump to content

W595 problemy z działaniem

w595

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   KaliPl07

KaliPl07
  • User
  • 6 posts
    • Time Online: 3h 24m
  • Kraj::
  • Operator: Heyah

Posted 10 February 2014 - 14:56

Witam

Mój w595 nie włącza się z przycisku czerwonej słuchawki ,nie reaguje. Po podłączeniu kablem do komputera podświetla górną klawiaturę i nawet dopiero po 15 minutach odpala telefon ,wszystkie klawisze działają itd ale nie wyszukuje sieci mimo włożonej poprawnej karty SIM i po kilku minutach sam się wyłacza.

Telefon działał wcześniej bez zarzutu. Stan rzeczy tak wygląda od czasu kiedy zapomniałem go naładować przez komputer/dekoder evolve (nie posiadam ładowarki) ,rozładował się całkowicie i po podłączeniu do zasilania tak się teraz zachowuje.

Pomocy :D

#2 OFFLINE   soniaczW800i

soniaczW800i

Moderator

• Moderator
  • 1,048 posts
    • Time Online: 49d 15h 12m
  • Operator: Simplus

Posted 12 February 2014 - 00:38

Przy dekoderze, też nie ma zasięgu? :D Przed awarią telefon nie upadł lub nie działo się z nim nic co by mogło mu zaszkodzić? To że się długo włącza po podłączeniu może być skutkiem rozładowanej baterii, i być może się wyłącza też gdyż jest słabo naładowany? Dobrze było by go naładować ładowarką i sprawdzić jak będzie się zachowywał.
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)

#3 OFFLINE   KaliPl07

KaliPl07
  • Autor tematu
  • User
  • 6 posts

Posted 13 February 2014 - 15:49

Też nie ma zasięgu. Telefon nie upadł ani nic ,po prostu padła mi bateria i nagle takie coś. Włącza się tylko po podłączeniu do usb do komputera lub dekodera itd i się wyłącza :( nie mam pojęcia co może być

#4 OFFLINE   KaliPl07

KaliPl07
  • Autor tematu
  • User
  • 6 posts

Posted 19 February 2014 - 10:12

Rozebrałem go całkowicie i zacząłem testować części. Był problem z linią wejścia zasilania a modułem na płycie głównej ,w sensie źle łączyło. Docisnąłem i złożyłem. Prawie wszystko dobrze tylko 0/+ strasznie słabo łapie i cicho gra na słuchawkach (na głośniku normalnie).

Myślę że temat można jeszcze zostawić :)

#5 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 3h 30m

Posted 19 February 2014 - 12:08

Kurcze to sprawdź czy dobrze płytkę klawiatury zamocowałeś. Ja tak miałem w W760, że mi ciężko klawisz # chodził i to właśnie przez złe zamocowanie płytki.
WALKMAN®

Also tagged with one or more of these keywords: w595

1 user(s) are reading this topic