Jump to content

PlayStation Vita Slim już 7 lutego w Anglii

PlayStation Vita Vita konsola Playstation

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts
    • Time Online: 152d 20h 6m

Posted 31 January 2014 - 00:12

Dzisiaj news trochę z innej beczki bo dotyczy konsoli, a mowa tu o PlayStation Vita Slim.
PlayStation Vita Slim ukazała się październiku ubiegłego roku w Japonii i dotychczas tylko tam można było ją nabyć. Na dzisiejszej konferencji prasowej SONY ogłosiło, iż 7 lutego ukaże się Wielkiej Brytanii. Cena została ustalona na 179,99 funtów (ok. 925 zł) I będzie dostępna jak na razie w jednej wersji kolorystycznej . Jest to tylko (zapewne) kwestią czasu, jak firma ogłosi swoją sprzedaż w USA, czy pozostałych krajach europy.

Jakie są różnice pomiędzy Vitą a Vitą slim?:

PLUSY:
  • konsola jest o 20% cieńsza i o 15% lżejsza od swojej poprzedniczki
  • Została też wyposażona w 1 GB wbudowanej pamięci
  • bardziej wytrzymałą baterię, pozwalającą na 4-6 godzin zabawy
Minusy:
  • PlayStation Vita Slim nie wspiera technologii 3G (oferuje tylko Wi-Fi)
  • 5-calowy wyświetlacz LCD (zamiast lepszego jakościowo OLED-a)

Zapraszam do oglądnięcia filmu

PS Vita Indie Mega Pack

Źródło:playstation.com

#2 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,669 posts

Posted 02 February 2014 - 08:18

Kilka nowych informacji. Konsola o nazwie kodowej PCH-2000 (jak pisałem wyżej) niesie ze sobą zmiany:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 14h 1m

Posted 14 February 2014 - 19:03

Jako dziecko zawsze chciałem mieć coś podobnego. Oczywiście 15-20 lat temu nie było mowy o takich zabawkach, ale mimo wszystko wydawały się one atrakcyjne. Dziś zdecydowanie wybrałbym możliwość grania na większym ekranie. Co do PS Vita 900 zł to zdecydowanie za dużo jak za taką zabawkę. Przynajmniej w moim odczuciu.

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,669 posts

Posted 14 February 2014 - 21:11

Co do PS Vita 900 zł to zdecydowanie za dużo jak za taką zabawkę
No ja bym tego "zabawką" nie nazwał, ale cena zabójcza ( bynajmniej jak na nasze realia) i SONY się dziwi, że tak mało ludzi to kupuje. Max to 600zł, wtedy może by coś ruszyło. Jednakże sprzedawać kolejną konsolę za mniej niż się ją produkuje ? Firma ma nauczkę po PS3, gdzie chcieli być indywidualistami i co z tego wyszło? Nie dość, że developerzy mieli (mają) niesamowite trudności z tworzeniem (wykorzystaniem potencjału) gier na tą platformę. To i konsola jest piętą achillesową tej firmy. Dobrze, iż przy najnowszym dziecku poszli po rozum do głowi i zmienili architekturę. Czas pokażę, czy to była dobra decyzja. ;)

#5 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 14h 1m

Posted 16 February 2014 - 21:01

Jeśli granie w gry to zabawa, to urządzenie umożliwiające przeprowadzenie tej czynności można chyba uznać za zabawkę ;)

Zgadzam się, że kwota 150 euro powinna stanowić górną granicę dla tego typu urządzeń, albo nasz potencjał nabywczy powinien być większy.

#6 OFFLINE   Invar

Invar
  • User
  • 178 posts
    • Time Online: 13d 18h 22m

Posted 17 February 2014 - 21:44

dante, jak na razie były trzy firmy która w pełni wykorzystały potencjał konsoli PS3. Jest to Naughty Dog - twórcy Uncharted i The Last of Us oraz Rockstar - pokazali, że gry nie potrzebują 8 rdzeni, 16 GB RAM - Red Dead Redemption i GTA V wyglądają świetnie na PS3. Oczywiście kawał dobrej roboty odwalili twórcy inFamous.

#7 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,669 posts

Posted 17 February 2014 - 22:58

dante, jak na razie były trzy firmy która w pełni wykorzystały potencjał konsoli PS3
Wiem o tym. Wcześniejsza moja wypowiedź, była kierowa jako porównanie, jak firma zmienia swoje podejście do klienta. Czy uczy się na błędach ? Sami oceńcie. A co do gier, to zapomniałem wspomnieć o jednaj z najwyżej ocenianych: God Of War ;)

Also tagged with one or more of these keywords: PlayStation Vita, Vita, konsola, Playstation

0 user(s) are reading this topic