Panowie tak jak w temacie. Potrzebuje dysku 2TB do laptopa. Wiem, że na allegro jest kilka, ale interesuje mnie, czy znacie sklepy w których (warto) znajdę takowy dysk, po rozsądnej cenie.

2TB do laptopa
Started by dante, Jan 19 2014 22:27
2 replies to this topic
#1 OFFLINE
#2 OFFLINE
Posted 20 January 2014 - 10:41
Mało danych :-) jak wewnętrzny to jaka prędkość talerzy? Jakie SATA? Jak zewnętrzny to jakie USB? 3.0? Jeżeli to ma być wew/systemowy to pytanie czy nie lepiej zewnętrzny? Opanowanie takiego dysku tz czyszczenie/skanowanie/defragmetacja dość pracochłonne. A może lepiej wew. to hybryde? Powiedzmy 8/16 ssd plus 500mb hdd? Wyczuwalny wzrost prędkości. Wiem bo mam taką konfigure no i zewnętrzny 1tera 3.0. Ale pewnie jesteś dorosły i wiesz co chcesz wiec wracamy do pytań z początku :-)
Od E przez SE do S
#3 OFFLINE
Posted 21 January 2014 - 07:02
Ale pewnie jesteś dorosły i wiesz co chcesz wiec wracamy do pytań z początku :-)

Zastanawiam się, czemu ludziom proste pytania, sprawią tyle problemu

Giantx, rozumiem, że chcesz pomóc, ale zastosowanie w moim przypadku zarówno dysków SSD jak i hybrydowych mija się z celem.
1. Za drogie są one na chwile obecną. Mówię tu o większych pojemnościach.
2. Nie włożę sobie do lapsa dysku ssd ( na system) i drugi na pliki itp, Bo nie mam takiej możliwości. Zastosowanie samego SSD też mija się z celem:
a) duże są za drogie
b) sam SSD na system + zewnętrzny na pliki (jak dla mnie) mija się z celem takie rozwiązanie.
Jeżeli to ma być wew/systemowy to pytanie czy nie lepiej zewnętrzny