Witam mam nadzieje że ktoś mi pomoże otóż mam problem z se w950 kupiłem go razem z innym na necie sprzedający twierdził że może być uszkodzona pamięć wewnętrzna a ja jeszcze nie miałem tego typu telefony więc prosiłbym o jakąś pomoc.
Telefon sie niby włącza niby dlatego że wyświetla sie tylko biały ekran nic więcej żadnych dźwięków ani nic.Posiadam drugi taki sam tyle że w pełni sprawny i jeżeli to ta pamięć to mógłbym przełożyć i sprawdzić ale tu zaczynają sie moje obawy czy jeśli przełoże pamięć to czy jej sie znowu coś nie stanie i nie będe miał 2 złomów.
Pozdrawiam Marcin

[Rozwiązany] Częściowo działający W950
Started by dateck, Jan 18 2014 09:51
9 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 18 January 2014 - 09:51
#2 OFFLINE
Posted 18 January 2014 - 22:28
Witam na forum,
Jeśli masz możliwość sprawdzenia części z sprawnego telefonu to byłoby to chyba najpewniejsze. Może być np. uszkodzony wyświetlacz, lub oprogramowanie a pamięć może być sprawna. Jeśli czujesz się na siłach i wiesz że niczego nie zepsujesz to możesz spróbować przełożyć, na odległość trudno coś powiedzieć. Po rozłożeniu można już zauważyć czy nie był przypadkiem zalany lub uszkodzony mechanicznie.
Jeśli masz możliwość sprawdzenia części z sprawnego telefonu to byłoby to chyba najpewniejsze. Może być np. uszkodzony wyświetlacz, lub oprogramowanie a pamięć może być sprawna. Jeśli czujesz się na siłach i wiesz że niczego nie zepsujesz to możesz spróbować przełożyć, na odległość trudno coś powiedzieć. Po rozłożeniu można już zauważyć czy nie był przypadkiem zalany lub uszkodzony mechanicznie.
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
#3 OFFLINE
Posted 21 January 2014 - 18:35
ale pytanie czy jest to bezpieczne takie przekładanie kart?Bo jeśli ma mi sie rozwalić ta dobra to kicha i wole nie mieć 2 rozwalonych telefonów.

#4 OFFLINE
Posted 21 January 2014 - 23:06
Czy jest bezpieczne? Zawsze możesz przypadkiem uszkodzić coś podczas rozkładania telefonu, dużo zależy od umiejętności. Lecz prawidłowo przełożone elementy nie powinny nic popsuć, na początku warto sprawdzić czy wyświetlacz jest sprawny może on jest winny. Choć jeśli nie ma żadnych dźwięków to płyta główna może być uszkodzona lub oprogramowanie. Pamięć "wewnętrzna" o której mówisz raczej nie ma tu nic do rzeczy a przekładanie jej jest równoznaczne z przekładaniem "kart pamięci", oprogramowanie zapisane jest na pamięci na płycie głównej której nie wymieniasz.
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
#5 OFFLINE
Posted 22 January 2014 - 22:59
O ile mi wiadomo to W950 to podobna konstrukcja do P1i/M600i, które są prosty w rozłozeniu. Potrzebujesz TORX 6 i małego śrubokręcika. Mógłbyś powiedzieć gdzie kupiłeś ten telefon? Szukałem ostatnio na internecie ofert bo chciałem sobie sprawić Walkmana i niestety nigdzie go nie widziałem.
#6 OFFLINE
Posted 23 January 2014 - 11:56
Telefon jest bardzo łatwy w rozebraniu, duża płyta główna, 5 śrubek i wyświetlacz, poradzisz sobie
A tą pamięć można spokojnie przełożyć, to jest zwykła karta pamięci schowana pod blaszkami. Zresztą soniaczW800i Ci dobrze doradza 
Invar, ciężko dostać W950, na allegro bardzo rzadko się trafiają, teraz widzę na tablicy jest jeden...

Invar, ciężko dostać W950, na allegro bardzo rzadko się trafiają, teraz widzę na tablicy jest jeden...
Edited by not found, 23 January 2014 - 11:59.
WALKMAN®
#7 OFFLINE
Posted 25 January 2014 - 08:17
a co do flashowania mógłby mi ktoś dać coś na ten temat poradnik bo podejżewam że poprostu padł soft a co do se to kupiłem na allego heh tylko nie dziw sie i nie skacz z okna od razu ale kupiłem 2 w cenie 1/2 hehe i do tego jeszcze jakąś nokie w zestawie hehe a jeśli uda mi sie go uruchomić i bd działał jak potrzeba to mam zamiar go sprzedać bo po co mi 2 a poza tym już mam w960.
Więc drodzy koledzy pomóżcie mi go uruchomić bo przeszukałem już całe forum i nic nie moge znaleźć o flashu
Więc drodzy koledzy pomóżcie mi go uruchomić bo przeszukałem już całe forum i nic nie moge znaleźć o flashu
#8 OFFLINE
Posted 25 January 2014 - 11:24
Słabo szukasz
Zajrzyj do działu W960.

WALKMAN®
#9 OFFLINE
Posted 06 February 2014 - 09:07
Co do tego telefonu to temat można zamknąć bo po kilku dniach walki okazało sie że nie działa w nim wyświetlacz i zdaje sie głośnik.
Jestem bardzo szcześliwy z tego powodu ponieważ nie bd musiał sie bawić z flashowaniem heh nie że nie lubie ale nie bardzo mi sie chce być może niedługo bd kupywał graty do tego se i najprawdopodobniej idzie pod młotek.
Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.
Temat do zamknięcia
Jestem bardzo szcześliwy z tego powodu ponieważ nie bd musiał sie bawić z flashowaniem heh nie że nie lubie ale nie bardzo mi sie chce być może niedługo bd kupywał graty do tego se i najprawdopodobniej idzie pod młotek.
Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.
Temat do zamknięcia
#10 OFFLINE
Posted 06 February 2014 - 09:50
Problem został rozwiązany, a temat zamknięty. W razie innych problemów, proszę założyć nowy temat. Wszelkie reklamacje/uwagi /opinie/sugestie proszę zgłaszać do Redakcji Forum Sony Ericsson World poprzez PW.