Jump to content

Sony Xperia T2 Ultra i T2 Ultra Dual oficjalnie zaprezentowane | Sony Xperia T2 Ultra and T2 Ultra Dual officially announced

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 5h 11m

Posted 14 January 2014 - 16:30

Posted Image

Sony niespodziewanie zaprezentowało dzisiaj nowe smartforny ze średniej półki - Xperia T2 Ultra i Xperia T2 Ultra Dual.

Określenie "średnia" może dziwić gdyż mówimy tu o smartfonie z 6 calowym ekranem :D Telefon ma zaledwie 7,65mm grubości. Ale nie tylko wielkość wyświetlacza określa to czy telefon będzie z segmentu mid-end czy high-end.

Smartfon jest napędzany przez czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 400 o taktowaniu 1,4 GHz i posiada
1 GB pamięci RAM. Na wyposażeniu znajdziemy również 13 megapikselowy aparat z czujnikiem Sony Exmor RS® for mobile. Całość będzie pod kontrolą systemu Google™ Android™ 4.3 (Jelly Bean MR2). W urządzeniu zmieściła sie również bateria o pojemności 3000mAh :)

Bliźniacza wersja, Xperia T2 Ultra Dual będzie odpowiednikiem obsługującym dodatkowo dwie karty SIM.

Smartfony prawdopodobnie będą na razie tylko dla Bliskiego Wschodu i Chin.

Po dokładne informacje zapraszam na stronę SONY:

T2 Ultra:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

T2 Ultra Dual:

I jak wam się podoba? :D Według mnie telefon podobny do Xperii T i Z Ultra. Takie połączenie. Sony chyba próbuje przyzwyczajać klienta do nowej ery phabletów ;)

Sony surprisingly announced today new mid-end smartphones - Xperia T2 Ultra i Xperia T2 Ultra Dual.

The term "mid-end" may be suprising since we are talking about the smartphone with a 6 inch screen :D The phone is only 7.65 mm thick. But not only the size of the display determines whether the phone will be of mid-end or high-end segment.

The smartphone is powered by a quad-core Qualcomm Snapdragon 400 processor clocked at 1.4 GHz and has 1 GB of RAM. It also sports a 13 megapixel camera with a Sony Exmor RS® for mobile sensor. The whole will be controlled by the Google™ Android™ 4.3 (Jelly Bean MR2) operating system. The device is also equipped with a 3000mAh battery.

The sister version, Xperia T2 Ultra Dual, will additionally support two SIM cards.

Probably for now, this smartphones will be only available for Near East and China market.

For some more accurate information, please visit SONY website:

T2 Ultra:

T2 Ultra Dual:

And how do you like it? I think that, this phone is quite similar to Xperia T and Xperia Z Ultra. Such a combination. Sony probably tries to accustom the customer to the new phablet era ;)

źródło/source: SONY

WALKMAN®

#2 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 14 January 2014 - 17:22

Widze,że Sony teraz na robi wszystko na wzór z/z1 jak samsung na s3/s4.Jakie to nudne się robi.

#3 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Autor tematu
  • Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 5h 11m

Posted 14 January 2014 - 17:26

No też to zauważyłem, szkoda, że nie mają trochę oryginalności.
WALKMAN®

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 20m

Posted 14 January 2014 - 18:45

A mnie drażnią te grube ramki, które są ohydne. Rozumiem, że trzeba materię gdzieś wcisnąć, to nie lepiej zrobić o te 0,2 cala większy wyświetlacz ?. Poza tym moja SXZ1 też ma baterię 3000mAh i te ramki, więc tym bardziej nie rozumiem czemu dalej stoją przy swoim.

#5 OFFLINE   soniaczW800i

soniaczW800i

Moderator

• Moderator
  • 1,048 posts
    • Time Online: 49d 15h 12m
  • Kraj::
  • Operator: Simplus

Posted 14 January 2014 - 21:26

Już nie komentuję tego nazewnictwa <_< Ale cóż taka moda... w sumie dobrze że Sony ma co nazywać i że ludzie kupują te telefony. 6 cali :surprised: niedługo 4k w telefonach...
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)

#6 OFFLINE   giantx

giantx

Autor najlepszego postu czerwca 2013

• User
  • 149 posts
    • Time Online: 6d 47m

Posted 14 January 2014 - 22:58

Czasami się zastanawiam czy to forum Sony :) ja wiem że czasem są minusy ale Wy więcej wytykacie niż chwalicie. Ja mam tylko jedno ale.. czemu 6cali? 5 dla telefonu to wypas.
Od E przez SE do S

#7 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 15 January 2014 - 00:16

Nie lepiej by było nazwać Sony Xperia Ultra 2? albo Xperia Luminos Ultra... O wiele ciekawsze nazwy niż literki. I w ogóle ciekawe że na 6" dali rozdziałkę 720p. Ja dalej liczę że wyjdzie coś od sony pokroju Xperia Pro bądź Walkman.
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#8 OFFLINE   Dabronik

Dabronik
  • User
  • 234 posts
    • Time Online: 3d 12h 40m
  • Kraj::
  • Operator: Plus

Posted 16 January 2014 - 11:58

No cóż 6 cali:( raczej nie ma się co spodziewać czegoś pokroju Xperia Pro albo Walkman ponieważ jak widać ludzie to kupują.

2 user(s) are reading this topic