Jump to content

XBOX 360 czy PS 3 ?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   Developers

Developers
  • User
  • 42 posts
    • Time Online: 10d 3h 42m

Posted 14 January 2014 - 11:50

Witam!

Napisze ktoś jakieś opinie o tych dwóch konsolach ? Która waszym zdaniem jest lepsza ?
robię to co lubię, lubię robić to co kocham :P

#2 ONLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 5h 21m

Posted 14 January 2014 - 14:39

Najpierw musisz sobie odpowiedzieć na podstawowe pytanie. Czy będziesz kupował oryginalne gry czy ich "kopie".
Tak obydwie można przerobić i obydwie mają zalety i wady. Każda z nich ma gry na wyłączność. W jednaj trzeba płacić za granie w sieci, drugiej nie.

Która waszym zdaniem jest lepsza ?
Temat rzeka. Musisz napisać czego oczekujesz od konsoli, wtedy będzie łatwiej doradzić.

#3 OFFLINE   Developers

Developers
  • Autor tematu
  • User
  • 42 posts
    • Time Online: 10d 3h 42m

Posted 14 January 2014 - 16:47

Przerobić to przerobię 2 konsole czy ta czy tamta...
Chodzi mi o grafikę, jak z padami? oraz kinect, grzanie się itp...  Konsola nie dla mnie tylko dla znajomego...
robię to co lubię, lubię robić to co kocham :P

#4 ONLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 5h 21m

Posted 14 January 2014 - 20:05

jak z padami?
Ja osobiście wolałem poda od SONY nie podoba mi się ten kloc od Xboxa. Choć inni uważają, że jest bardziej praktyczny.

oraz kinect
Tu Xbox z kinectem wygrywa z move. Lepsze zastosowanie, lepszy dobór gier.

grzanie się
Ja mając PS3 FATA, nie odczułem tego. Możliwe dlatego, że nie jestem maniakiem i nie siedziałem dzień w dzień po x godzin na konsoli.

#5 OFFLINE   soniaczW800i

soniaczW800i

Moderator

• Moderator
  • 1,048 posts
    • Time Online: 49d 15h 12m
  • Kraj::
  • Operator: Simplus

Posted 14 January 2014 - 20:57

Tworząc Tu temat raczej wszyscy powiedzą że SONY ;) ale cóż :D

Przewaga PS3, od siebie:

-Bezprzewodowy dostęp do Internetu WiFi (w Xboxie tego nie ma/nie było)

-Kombajn multimedialny (muzyka filmy, w klocku raczej tylko gry)

-Internet w Tv, YouTube itp (za pomocą PlayStation)

-Blue ray (duży plus, oprócz konsoli doskonały odtwarzacz filmów, warto sprawdzić ile sam odtwarzacz BR kosztuję ;) w x tylko DvD)

-Pad tylko mi się kojarzy z sixaxisem od Sony (bezprzewodowy dualshock który posiada oryginalny akumulator), konkurencji kojarzy mi się z tanią zabawką w dodatku na baterię paluszki i ten "kosmiczny" kształt)

-Gry tu są schody, chodzi głównie o exclusive (gry tylko na daną platformę) obłędna seria Uncharted, Gran Turismo, God of War, Heavy rain, "pierwotnie" Tekken itp. Co do gier na konsole to dosyć mocno się trzymają cen, jeśli ktoś chce kupuje oryginały (używane) i po przejściu może odzyskać całą lub prawie całą kwotę przy odsprzedaży nie trzeba piracić narażając na uszkodzenie konsoli.

-Grafika - to są praktycznie identyczne konfigurację sprzętowe więc tu nie ma co czarować liczą się inne cechy tu nie ma różnicy.

-kinect, move, move, kinect powiem tak kinect ma swoje zaprogramowane ruchy, move - to ty jesteś kontrolerem (właśnie tak) tu jak byś się nie ruszył z kontrolerem konsola odwzoruję je, w kinekcie jeśli już się dobrze ustawisz w przypadku wykonania "niestandardowego" ruchu kamerka oszaleje, czy kamerka kinect odczyta twoje ruchy zwłaszcza w słabym oświetleniu :lol:
Tu proszę odpowiedzieć sobie samemu, choć dużą rolę odgrywają gry do tych urządzeń.

-ostatnia zaleta to producent ;)

Najlepiej jakby znajomy miał możliwość obejrzenia obu konsol na żywo, zresztą było ich kilka "wersji", wszystko ma swoje zalety i wady. Postarałem się pokazać mniej więcej zalety konsoli Sony, inna osoba zachwali inne zalety sprzętu Microsoftu.
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)

0 user(s) are reading this topic