Jump to content

Android 4.3 w Xperia Z Ultra ?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 5h 27m

Posted 08 December 2013 - 23:54

To, że SONY pracuje nad aktualizacją dla swoich flagowych modeli nikogo nie dziwi, tym bardziej, iż w tym miesiącu mam być wydana aktualizacja do 4.3 a za "kolejny" do 4.4.
Jeden z użytkowników XDA zapewnia, że otrzymał nową aktualizację poprzez OTA:
Posted Image

Twierdzi, że miał problemy z aktualizacją i nie był w stanie jej zainstalować, bo zajmowała ponad 220MB.
Z tego co pamiętam, kolejne wersje andka instalowały się poprzez SUP czy PC Companiom, a nie poprze OTA.

Jak tak patrzę z perspektywy czasu (jeżeli powyższe informacje są prawdziwe) jaki jest sens aktualizacji do 4.3 ? Nie lepiej poczekać miesiąc/dwa dłużej i dostać dograną wersję do kitkata, niż jak to miało miejsce  do telefonów z 2011 do ICS ?
Sam jetem użytkownikiem SXZ1 i posiadając JB (4.2.2) uważam ten rom za stabilny. Nie uświadczyłem zwiech, czy problemów z obsługą telefonu. Przesyłanie danych za pośrednictwem bluetoot'a czy DLNA w porównaniu do SXSP, jest super. Więc po co aktualizacja do 4.3 ? Dla odczepnego? Firma dba o klientów ? Bardziej byłbym zadowolony informacją, że opuszczają wersję 4.3 by odpowiednio przygotować 4.4.

Źródło: internet

#2 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 17m

Posted 09 December 2013 - 13:54

No fakt trochę to dziwne, bo mogliby przecież zrobić to samo co np. w przypadku SP przeskoczyć jedną (w wypadku SP 4.2.2) wersję żeby przygotowywać już najnowszą dostępną. Jednak zdziwiło mnie też że SP jeszcze się załapie 4.4, chociaż tą aktualizację mogliby też wypuścić dla słabszych smartfonów np. Tipo czy J gdzie na pewno poprawiłaby się szybkość i wydajność, jeśli wierzyć temu co Google ujawniło na temat kit-kat-a

#3 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 33m

Posted 09 December 2013 - 16:15

Dla Tetki tak samo zrobili omineli 4.2.2 po to, żeby zrobić 4.3 który mógłby się już pojawić.4.4 też mam dostać ale coś czuje,że wymówka o testowaniu nowego androida to tylko zbędne czekanie dla niektórych modeli(T,V i pare innych) choć chciałbym się mylić.

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 5h 27m

Posted 10 December 2013 - 10:06

Jak widać powyższy news ma odzwierciedlenie w rzeczywistości, gdyż  certyfikowało nowy build:

Posted Image

Zatem zrodziło się u mnie kolejne pytanie: Skąd wpierw pojawiła się użytkownikowi aktualizacja niż ta wersja zastała "zatwierdzona" ?

#5 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 17m

Posted 10 December 2013 - 19:24

Na xda znalazłem też screen przedstawiający androida 4.3 z numerem kompilacji 12.1.A.0.252 na SP (C5303) co również bywa zadziwiające, zwłaszcza że tutaj

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

nie ma żadnych informacji na ten temat. Sam użytkownik twierdzi natomiast że znalazł ten screen na jednym węgierskim forum. Podałbym linka ale nie wiem czy mogę

1 user(s) are reading this topic