Jump to content

winlogon.exe nie znaleziono punktu wejścia

• This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 20m

Posted 30 September 2013 - 16:03

Panowie jak w tytule mam taki problem jak mi się system uruchamia. Wie ktoś jak to rozwiązać ?

Attached File  Bez tytułu.png   34.57K   3 downloads

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 30 September 2013 - 19:27

Pobierz sobie z sieci program DLL Suite i napraw problemy z bibliotekami dll w systemie.

#3 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,670 posts

Posted 01 October 2013 - 05:41

Problem w tym, że to była 1 czynność jaką zrobiłem i o dziwo program nie wykazał żadnych nieprawidłowości :( <_<

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 01 October 2013 - 12:41

No to musisz opisać problem dokładniej, co zrobiłeś z systemem, że tak się zaczęło dziać. Może coś zainstalowałeś, skasowałeś, uruchomiłeś jakieś narzędzie...

#5 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,670 posts

Posted 02 October 2013 - 13:24

Problem pojawił się po aktualizacji systemu do 8.1. Sama informacja o tym błędzie nie wpływa na pracę systemu... Jedyne co zauważyłem to bardzo powolne ładowanie systemu.
Szperając po sieci znalazłem ciekawy artykuł:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Problem w tym, że same sam program DLL Suite nie widzi problemu, a próby naprawy wg. tego poradnika = porażka.
Może jest ktoś w stanie udostępnić ten plik ? Nie wiem, może to załatwi problem.

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 03 October 2013 - 14:52

No to musiało coś pójść nie tak przy aktualizacji. Ja bym spróbował w cmd.exe wpisać komendę:

sfc /scannow

a jeśli to nie pomoże, postawić system na nowo z płytki czy partycji recovery, potem skopiować sobie ten plik winlogon.exe i zrobić aktualizację jeszcze raz... Możesz też napisać do Microsoftu, w końcu wzięli kasę za system, to niech coś z tym zrobią :)

#7 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 04 October 2013 - 23:06

Ja że tak napiszę nie aktualizuj do 8.1 z softu od producenta oem, tylko na czysto zainstaluj i sprawdź. Możliwe też że to wirus, skanowałes system? Ponadto zrób Secure File Check dla pewności. Winlogon to proces służacy do poprawnego logowania do systemu Windows, musi być albo to skopane, albo jak napisałem wirus.
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#8 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Autor tematu
  • Administrator
  • 3,670 posts

Posted 05 October 2013 - 13:49

Windows, musi być albo to skopane, albo jak napisałem wirus.
Obstawiam, że bardziej coś się "nałożyło" niż wirus, gdyż skanowałem go czym się da...
Poza tym podczas uruchamiania zniknęły informacje, że F2 służy do biosu a F2 do bootowania  i jakieś tam jeszcze info z płyty. Tylko nie wiem czy to wina samego windowsa czy była w nim wymieniona płyta główna.

Secure File Check
Możesz jaśniej ?

Ja że tak napiszę nie aktualizuj do 8.1 z softu od producenta oem, tylko na czysto zainstaluj i sprawdź.
Chciałem iść na łatwiznę, że tak powiem :P  tym bardziej, że w tym systemie są duże problemy z instalacją sterowników, czy też starszego sprzętu (miałem tu na myśli drukarkę).

#9 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 05 October 2013 - 14:03

Laptopy OEM mają pre instalowane syfy od producenta, takie jak recovery i sam system jednocześnie ingerując w BIOS . Jeśli sie to wyczyści zazwyczaj znikają te informacje. Sterowniki powinny być do laptopa na pewno, a jak nie robisz identyfikację sprzętu i według nazw urzadzeń szukasz sterowników. Dlatego pisze jak masz OEM od razu instalowany system - format całego dysku, zrobić sobie własne partycje (a nie jak zazwyczaj robią - 250GB partycja systemowa reszta recovery (przy dysku 320GB) :facepalm: ). Wtedy zainstaluj sobie system. Secure File Check służy do sprawdzenia plików systemowych i ewentualnie ich naprawienia (sfc /scannow)
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

0 user(s) are reading this topic