Modpack upodabnia trochę nasze K800tki do telefonów z serii Walkman, nadając im niepowtarzalny wygląd. Walkman 1.0 wykonany przeze mnie prawie idealnie udaje tego Walkmana np z W900, W710... Niestety troche mu brakuje, a na te drobne wady nie znalazłem żadnych patchy. Troszke o tym co wykonałem:
Patche: Jest ich niewiele, jeden duży patch graficzny, który podmienia skin Walkmana, ale i też ikonę w menu, i kilka funkcyjnych upodabniających odtwarzacz do tego z telefonów z serii . Oraz patch dodający do menu Quick Access dostępnym pod przyciskiem wyłącznika opcję Restart, według mnie bardzo przydatne udoskonalenie mojej modyfikacji. Wgrałem też patch który dodaje skróty pod klawiszami numerycznymi, np ciszej robimy teraz też klawiszem 7, a głośniej klawiszem 1. Wgrana została 4 i 5 zakładka, coś dla tych co nie mogą się obejść bez grzebania w FSie telefonu. Oczywiście patche można sobie wybierać które się chce mieć zainstalowane a które nie, nikt nikogo nie zmusza by miał dokładnie tego samego moda, co ja
Menu: Oryginalne z K800i edytowane przeze mnie. Zmieniłem napis "Odtwarzacz muzyki" na "WALKMAN".
Motyw: Nie wiem czyjego autorstwa, znalazłem go w którymś z telefonów, które były u mnie na czas naprawy. Jest to motyw znany jako "Default" w W800, W200, W300 itp rozciągnięty do wymiarów 240x320, możliwe że z W900.
Czcionka: Ja używam oryginalnej, lecz Wy możecie wgrać sobie jaką chcecie.
Akustyka którą wrzuciłem to Peters v3, jak dla mnie idealna na buzzer K800.
Camdriver: Wrzuciłem sterownik Raider v6.6.5, który jak dla mnie jest najlepszym sterownikiem dla tego telefonu.
Dispdriver: Podmieniłem na Einstein DD v1.8 Saphire, lecz możecie wgrać inny, według uznania.
Ikony: Został podmieniony skin Walkmana, oraz ikona w menu. Reszta ikon pozostaje fabrycznych.
No to nadeszła pora ukazać Waszym oczom kilka SSów:
Oświadczam, iż patch graficzny został wykonany przeze mnie. Użyte grafiki pochodzą z oprogramowania telefonu Sony Ericsson W900i, znanego także jako Sakura
Wszystkie modyfikacje wykonujesz na własną odpowiedzialność. Dołożyłem wszelkich starań, by modyfikacja działała w 100% poprawnie, oraz nie miała żadnych błędów. Patch niezbędny do działania modyfikacji został ściągnięty z internetu, nie znam autorów poszczególnych części patcha (Patch kilkuczęściowy, złożony w jeden). Nie jestem autorem modyfikacji takich jak: Akustyka, camdriver, dispdriver, patche funkcyjne i nie przywłaszczam sobie w żadnym razie pracy ludzi, którzy tracili swój cenny czas na wykonanie tych modów. Zabraniam kopiowania patcha graficznego do sieci, jak i edytowanego menu.
Jest to narazie BETA, proszę o komentarze, oraz propozycje zmian na PW.
Paczka uploadnięta dla forum sonyericsson-world.com
Paczkę zamieszczam w forumowym Downloadzie, ponieważ nie znam innego, darmowego hostingu. http://www.sonyerics...ion-by-charlie/
Miłego użytkowania
not found: Z racji zainteresowania i komentarzy post wydzieliłem do nowego tematu
Edited by Charlie, 14 July 2013 - 13:34.