Jump to content

Paczka by Charlie

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   Charlie

Charlie

Autor najlepszego postu lutego 2013

• User
  • 270 posts
    • Time Online: 17d 6h 6m

Posted 13 July 2013 - 04:08

No to ja wrzucę paczke swojego autorstwa. Jest to bardzo prosta modyfikacja. Wszystko dla K800i R8BF003. Coś dla maniaków staroci, a szczególnie serii :w:. Patch graficzny komponowany przeze mnie z grafik z W900i, reszta patchy wyszukane w necie. Sterownik ekranu, sterownik aparatu, oraz akustyka pobrana z downloadu. Może przejdę do sedna, czyli opiszę moją modyfikację:

Modpack upodabnia trochę nasze K800tki do telefonów z serii Walkman, nadając im niepowtarzalny wygląd. Walkman 1.0 wykonany przeze mnie prawie idealnie udaje tego Walkmana np z W900, W710... Niestety troche mu brakuje, a na te drobne wady nie znalazłem żadnych patchy. Troszke o tym co wykonałem:

Patche: Jest ich niewiele, jeden duży patch graficzny, który podmienia skin Walkmana, ale i też ikonę w menu, i kilka funkcyjnych upodabniających odtwarzacz do tego z telefonów z serii :w: . Oraz patch dodający do menu Quick Access dostępnym pod przyciskiem wyłącznika opcję Restart, według mnie bardzo przydatne udoskonalenie mojej modyfikacji. Wgrałem też patch który dodaje skróty pod klawiszami numerycznymi, np ciszej robimy teraz też klawiszem 7, a głośniej klawiszem 1. Wgrana została 4 i 5 zakładka, coś dla tych co nie mogą się obejść bez grzebania w FSie telefonu. Oczywiście patche można sobie wybierać które się chce mieć zainstalowane a które nie, nikt nikogo nie zmusza by miał dokładnie tego samego moda, co ja :)
Menu: Oryginalne z K800i edytowane przeze mnie. Zmieniłem napis "Odtwarzacz muzyki" na "WALKMAN".
Motyw: Nie wiem czyjego autorstwa, znalazłem go w którymś z telefonów, które były u mnie na czas naprawy.  Jest to motyw znany jako "Default" w W800, W200, W300 itp rozciągnięty do wymiarów 240x320, możliwe że z W900.
Czcionka: Ja używam oryginalnej, lecz Wy możecie wgrać sobie jaką chcecie.
Akustyka którą wrzuciłem to Peters v3, jak dla mnie idealna na buzzer K800.
Camdriver: Wrzuciłem sterownik Raider v6.6.5, który jak dla mnie jest najlepszym sterownikiem dla tego telefonu.
Dispdriver: Podmieniłem na Einstein DD v1.8 Saphire, lecz możecie wgrać inny, według uznania.
Ikony: Został podmieniony skin Walkmana, oraz ikona w menu. Reszta ikon pozostaje fabrycznych.

No to nadeszła pora ukazać Waszym oczom kilka SSów:

Posted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted ImagePosted Image

Oświadczam, iż patch graficzny został wykonany przeze mnie. Użyte grafiki pochodzą z oprogramowania telefonu Sony Ericsson W900i, znanego także jako Sakura
Wszystkie modyfikacje wykonujesz na własną odpowiedzialność. Dołożyłem wszelkich starań, by modyfikacja działała w 100% poprawnie, oraz nie miała żadnych błędów. Patch niezbędny do działania modyfikacji został ściągnięty z internetu, nie znam autorów poszczególnych części patcha (Patch kilkuczęściowy, złożony w jeden). Nie jestem autorem modyfikacji takich jak: Akustyka, camdriver, dispdriver, patche funkcyjne i nie przywłaszczam sobie w żadnym razie pracy ludzi, którzy tracili swój cenny czas na wykonanie tych modów. Zabraniam kopiowania patcha graficznego do sieci, jak i edytowanego menu.

Jest to narazie BETA, proszę o komentarze, oraz propozycje zmian na PW.

Paczka uploadnięta dla forum sonyericsson-world.com

Paczkę zamieszczam w forumowym Downloadzie, ponieważ nie znam innego, darmowego hostingu. http://www.sonyerics...ion-by-charlie/

Miłego użytkowania :)

not found: Z racji zainteresowania i komentarzy post wydzieliłem do nowego tematu ;)

Edited by Charlie, 14 July 2013 - 13:34.

#2 OFFLINE   slivka91

slivka91

Autor najlepszego wpisu sierpnia 2013

• User
  • 555 posts
    • Time Online: 16d 8h 2m

Posted 14 July 2013 - 08:11

Calkiem calkiem osobiscie do mnie default nie przemawia ale to twoj gust. Jesli w a`la oryginal celujesz to moze na smaczek wypatentuj okladke albumu w walkmanie w tle walkmana. Drobna rzecz a cieszy :-) co prawda to ori nie bedzie ale efekt swietny :-)

Edited by slivka91, 14 July 2013 - 08:14.

"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

#3 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts
    • Time Online: 15d 1h 1m

Posted 14 July 2013 - 09:49

Po.
1. to nie jest żadna paczka bo w niej nic nie ma co bym nie używał (z walkmana ikony) jak Ty o tym jeszcze nie myślałeś, że coś takiego istnieje a te kilka patchy starych jak świat.
2. To nie jest żadna twoja autorska paczka(w niej nic nie ma co by nie było znane "wieki"temu) bo jak wspomniałem wyżej.
3. Co do patcha graficznego: co to za patch który zmienia tylko walkmana a gdzie reszta :facepalm:  przecież te parę ikonek można było podmienić w IMG(jeżeli wiesz o co chodzi)
4. Podsumowując: jak dla mnie to żaden mod tylko ściągnięte to wszystko z neta i wgranie do siebie? albo tylko screny wrzucone z..... razi również mała ilość patchy(o elfach pewnie nie słyszałeś) wgranych a które bardzo są przydatne w tych telefonach i poprawiają jego funkcjonalność. Tutaj masz parę zrzutów z prawdziwego tuningu. Kiedyś jak będę miał trochę wolnego czasu to wrzucę "swoją" paczkę.
Patche których używam.

Attached Files

• Attached File  1.jpg   63.05K   1 downloads
  • Attached File  6.jpg   58.54K   2 downloads
  • Attached File  8.jpg   59.23K   3 downloads
  • Attached File  9.jpg   63.12K   3 downloads
  • Attached File  10.jpg   52.45K   3 downloads
  • Attached File  patche.rar   61.18K   10 downloads
  • Attached File  12.jpg   53.69K   2 downloads
  • Attached File  14.jpg   56.95K   2 downloads
  • Attached File  15.jpg   61.82K   2 downloads
  • Attached File  19.jpg   53.03K   3 downloads
  • Attached File  13.jpg   53.63K   3 downloads
  • Attached File  3.jpg   78.91K   3 downloads
  • Attached File  4.jpg   54.4K   3 downloads
  • Attached File  7.jpg   33.93K   2 downloads
  • Attached File  2.jpg   62.91K   2 downloads
  • Attached File  5.jpg   52.37K   2 downloads
  • Attached File  16.jpg   33.81K   2 downloads
  • Attached File  17.jpg   74.09K   2 downloads
  • Attached File  20.jpg   47.81K   2 downloads
  • Attached File  21.jpg   32.51K   2 downloads
  • Attached File  22.jpg   48.36K   2 downloads
  • Attached File  23.jpg   54.77K   2 downloads
  • Attached File  24.jpg   56.16K   2 downloads
  • Attached File  25.jpg   59.44K   2 downloads
  • Attached File  26.jpg   44.34K   2 downloads
  • Attached File  27.jpg   54.23K   2 downloads
  • Attached File  28.jpg   67.82K   2 downloads
  • Attached File  29.jpg   68.15K   2 downloads
  • Attached File  30.jpg   39.72K   2 downloads
  • Attached File  31.jpg   48.38K   2 downloads
  • Attached File  34.jpg   21.56K   2 downloads
  • Attached File  33.jpg   48.07K   3 downloads
  • Attached File  32.jpg   46.36K   4 downloads
  • Attached File  35.jpg   33.69K   3 downloads
  • Attached File  36.jpg   45.67K   2 downloads
  • Attached File  37.jpg   58.17K   2 downloads
  • Attached File  38.jpg   47.97K   2 downloads
  • Attached File  39.jpg   52.58K   2 downloads

Edited by neron, 14 July 2013 - 11:11.

99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#4 OFFLINE   Charlie

Charlie

• Autor tematu
  • User
  • 270 posts

Posted 14 July 2013 - 13:24

Tak jak slivka powiedział - To ma celować w default, a nie ma być tu podmienione wszystko, byle nie seryjne. Patche ściągnąłem z neta, bo znając mnie sam bym czegoś takiego nie napisał, a patcha graficznego robiłem ja. Jak ktoś się lubi bawić w "prawdziwy tuning" to prosze bardzo, niech sobie zasyfia maina patchami, których pewnie  prawie nie używa. Ja osobiście wolę delikatne modyfikacje, i ta paczka jest właśnie dla takich osób.

Ej nie, nie słyszałem o elfach, bo po co. Nie kpij sobie ze mnie. A LNG też umiem podmienić na jakiś bezsensowny slang, ale pytam się po raz kolejny: Po co? To ma być stock Walkman 1.0 a nie jakieś wydziwianie typu "Siła basu", "jedziesz z koksem(które się nie mieści)" Jak będe chciał sobie zasyfić main beznadziejnymi grafikami nawet nie pod model to sobie zainstaluje którąś z paczek dostępnych w necie, i cudem będzie jak telefon się ani razu nie zrestartuje samoistnie.

Poza tym to co prezentujesz to jak dla mnie jest agrotuning, wszystko pozmieniane byle by nie był stock. Nawet slang masz w kilku miejscach źle zrobiony. Ciekawi mnie tylko co w K800 robią ikonki robione dla Naite, W595, W890, C905... I nawet jakiegoś szajsunga tam znalazłem. Jeśli chcesz pokazać jakiś tuning i pouczać innych, niech najpierw będzie to taki tuning, gdzie wszystko będzie do siebie idealnie pasować. Jak już ikonki w K800 to niech te ikonki w menadżerze prezentujące Karte pam i tel, i sam tel prezentują K800, a nie jakiś inny model. Jeśli robisz slang, to rób go z głową, a nie jakieś "dajesz", "jedziesz z koksem", "BLUTACZ" i tym podobne. Poza tym coś Ci się chyba ten slang sypie, bo w miejscu "usuń" nie powinno być "Usuń wszystko"

Tobie może i się podoba coś takiego, ale nie wszystkim to się może podobać. I na następny raz nie pouczaj innych co mają robić, jak widzisz na początku mojego pierwszego posta jest napisane "Jest to prosta modyfikacja", co oznacza, że nie będzie tam kilkudziesięciu patchy, podmiany 95% ikon w mainie, elfpacka, i innych rzeczy.

Edited by Charlie, 14 July 2013 - 20:27.

#5 OFFLINE   timmi

timmi

Zdobywca 2 miejsca w Drugim Quizie Forum Sony Ericsson World

• User
  • 863 posts
    • Time Online: 78d 5h 26m

Posted 14 July 2013 - 14:53

@Neron Może dla cb jest to nie wiele ale to ma się jemu podobać głównie i innym przy okazji.To wgle jest uniwersalny mod bo pasuje do całej reszty a nie jest pod dany styl np.blue czy sticerbomb itd.Pamiętam,że jak tak kiedyś miałem wszystko po zmieniać byle nie seria ale to robiłem jak się nauczyłem tuningować ale to teraz wg.mnie wieśniacko wylądało.Teraz przesiadłem się na androida jest wiele modów, funkcyjnych, graficznych ale to trzeba robić z głową i żeby pasowało do reszty a nie jak inni się jarają wyglądem czystego androida,który wg mnie brzydki.Na koniec ode mnie:Panowie to kwiestia gustu a o tym się nie dyskutuje.

#6 OFFLINE   Charlie

Charlie

• Autor tematu
  • User
  • 270 posts

Posted 14 July 2013 - 16:27

I tu przyznam rację timmiemu. O gustach się nie rozmawia. Jednemu podoba się córka, drugiemu teściowa ;) Tak nawiasem będzie wypuszczona przeze mnie ulepszona v3 beta tego moda. :)

#7 OFFLINE   slivka91

slivka91

Autor najlepszego wpisu sierpnia 2013

• User
  • 555 posts
    • Time Online: 16d 8h 2m

Posted 16 July 2013 - 07:52

Co tam chcesz wciskać?? ;)
Co do "prawdziwego tuningu" (brzmi tak samo jak logo M w zwykłej E36 1.6 :P) to na siłę wciskanie ikon itd. nie ma sensu ba psuje całokształt telefonu. Jeden zrobi w agro wszystko co się da drugi takiego a'la germana niby nic ale coś wyróżnia go, jakiś smaczek a inny ładnego JDM'a stworzy (dobierze z czasem powoli małymi krokami wyjdzie cudo)

Gdyby ten "prawdziwy tuning" który został zaprezentowany miałym oceniać to wygląda to tak: Reflash. Nic się niczego nie trzyma.

Edited by slivka91, 16 July 2013 - 07:55.

"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

#8 OFFLINE   Charlie

Charlie

• Autor tematu
  • User
  • 270 posts

Posted 16 July 2013 - 14:21

A chcę wcisnąć kilka rzeczy, np łatke do LNG która poprawia napis "Odtwarzacz muzyki" w w "Uruchomionych aplikacjach", kilka opcji w menu Walkmana dostępnym pod prawym przyciskiem.

#9 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts
    • Time Online: 15d 1h 1m

Posted 16 July 2013 - 22:22

View PostCharlie, on 14 July 2013 - 13:24, said:

Poza tym coś Ci się chyba ten slang sypie, bo w miejscu"usuń" nie powinno być "Usuń wszystko"
Mało wiesz. Jest na to zrobiony patch dla wygody "żeby nie wciskać usuń i potem to potwierdzać wystarczy tylko raz nacisnąć" i po sprawie. Piszesz coś o zaśmiecaniu maina tzn., że nie wiesz o czym piszesz.. Jest na platformę 2020 odpowiedni patch który kasuje bugi tupu restart i przyśpiesza działanie telefonu. Coś podobnego jak Sedar dla Androida. No ale pewnie to dla Ciebie tajemnica. Co byś powiedział na to, że przy karcie 16GB załadowanej prawie na max, patch graficzny ma prawie 14MB do tego kilkadziesiąt patchy(żaden zbyteczny) + parę elfów telefon od chwili włączenia do użytku potrzebuje na to 36 sekund!
Co do ikon, to niby dlaczego ma się używać np. dla telefon, karty itd. ikon tego samego modelu??? monotonia jak polska rzeczywistość.

A chcę wcisnąć kilka rzeczy, np łatke do LNG która poprawia napis "Odtwarzacz muzyki" w w "Uruchomionych aplikacjach", kilka opcji w menu Walkmana dostępnym pod prawym przyciskiem.
To nie jest slang tylko patche bo nie ma możliwości tego zrobić w LNG też pewnie o tym nie wiedziałeś. Przykro mi.
Co do ikony radia to mogę się zgodzić, że trochę nie pasuje(jaskrawa) bo akurat z takiego patcha był robiony zrzut.

Jeśli robisz slang, to rób go z głową, a nie jakieś "dajesz", "jedziesz z koksem", "BLUTACZ" i tym podobne.
Akurat to nie jest mojego autorstwa. Wgrany z jakiejś paczki a, że go w tej chwili nie używam tego telefonu to tak zostało. A co do slangu to się tym brzydzę bo za parę lat nasz piękny język będzie tylko historią dzięki głupkom którzy dostali trochę demokracji którą się udławili bo nie umieli z umiarem jej skonsumować ich rodzice.
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#10 OFFLINE   Charlie

Charlie

• Autor tematu
  • User
  • 270 posts

Posted 17 July 2013 - 21:20

To nie jest slang tylko patche bo nie ma możliwości tego zrobić w LNG też pewnie o tym nie wiedziałeś. Przykro mi

Hahaha, nie da się zmienić w LNG napisu "odtwarzacz muzyki" na Walkman w menu skrótów? Weź się nie ośmieszaj, ziom.

Co do ikon, to niby dlaczego ma się używać np. dla telefon, karty itd. ikon tego samego modelu???

Bo np wyglądaj to jak byś miał np rower z jednym kołem od swojego, drugim od składaka albo BMX, jedną manetkę np revoshift, a drugą klamkomanetke, i do tego dorzucone amortyzatory przód + tył. Agro total.

Koniec offtopu, bo zaraz oboje warny dostaniemy.

bartolinio3: Właśnie panowie, trzymajmy się tematu.

Edited by bartolinio3, 17 July 2013 - 22:12.

0 user(s) are reading this topic