Mam problem w swojej xperii, wydawał się być czysto hardwarowy, jednak po wgraniu nowego systemu trochę ustąpiło. Chodzi mi o strasznie przyciemniony ekran, da się widzieć jedynie w nocy. Ale działo się tak jedynie przy rozsuniętej klawaturze, z czasem zaczął migać nawet przy zsuniętej klawiaturze, aż wkońcu prawie całkowicie nie dało się z niego korzystać. Postanowiłem wgrać nowy system programem Pc Companion, problem lekko ustąpił, lecz wciąż przy zsuniętej jest mocno przyciemniony. Telefon reaguje na dotyk, nie był zalany.

Strasznie przyciemniony ekran
Started by fajamos, Apr 15 2013 15:31
8 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 15 April 2013 - 15:31
#2 OFFLINE
Posted 15 April 2013 - 17:10
Pierwsza rzecz którą należy zrobić, to rozebrać, sprawdzić w jakim stanie jest taśma, czy wszystkie elementy są na swoim miejscu, najlepiej profilaktycznie wymienić taśmę na nową oryginalną i złożyć telefon zgodnie z instrukcją serwisową

#3 OFFLINE
Posted 16 April 2013 - 15:04
chodzi o taką jak
?
#4 OFFLINE
Posted 16 April 2013 - 17:06
Owszem. Najpierw go rozbierz, sprawdź w jakim jest stanie i czy jest dobrze poskładany.
#5 OFFLINE
Posted 19 April 2013 - 10:02
Zmieniłem taśme, wyświetlacz działa. Jedynie to delikatnie krzywo ją gdzieś dokleiłem i przez co nachodzi na płytke klawiatury i nie da się zsunąć klawiatury z nią, bez płytki działa ok. Stąd pytanie, będzie można ją odkleić (nie od strony ekranu tylko z tyłu na sliderze) i znów przykleić jakiś klejem?
#6 OFFLINE
Posted 19 April 2013 - 11:29
Sprobuj delikatnie odkleić, ułóż poprawnie i podklej taśmą dwustronną,
#7 OFFLINE
Posted 20 April 2013 - 21:53
kolejny problem. przy włączonym ekrani telefon. strasznie zżera baterie i się nagrzewa, kiedy jest wyłączony wszystko jest ok. przy wyłączonym ekranie i kiedy procesor nie przechodzi w tryb deep sleep również było wszystko ok.
#8 OFFLINE
Posted 21 April 2013 - 00:05
No to albo zamontowałeś nieoryginalną taśmę, albo uszkodziłeś taśmę przy montażu albo źle zamontowałeś i się robi zwarcie. Rozbierz i złóż poprawnie telefon. Jeśli taśma jest połamana - wymień.
#9 OFFLINE
Posted 21 April 2013 - 20:17
rozebrałem i złożyłem ponownie telefon, i dalej bateria leci jak szalona, nie widziałem śladów uszkodzeń a taśma raczej jest orginalna (przynajmniej na aukcji tak pisało)