Jump to content

Allegro i atak ddos

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 ONLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 5h 21m

Posted 05 April 2013 - 07:51

Jak powszechnie wiadomo ostatnio były problemy z dostępem do serwisu. Niby wszystko jest ok, ale nie do końca. Odpalam stronę a po  około 5 minutach zaś wyskakuje mi komunikat, że nie można wczytać strony :blink:. Nic, restart kompa, niby wszystko ok, allegro się załadowało i co ? zaś ten sam błąd, albo cały czas się łączy i nie może załadować :angry: <_<. Pytanie do was: Miał (ma) takie problemy ?

pozdrawiam

#2 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 05 April 2013 - 08:05

Słyszałem o tym i kilku z moich znajomych też ma z tym problem, jednak u mnie wszystko działa w najlepszym porządku
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#3 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 05 April 2013 - 10:29

U mnie i u mojego znajomego są takie same problemy, czasem też tablica.pl nawalała.

#4 OFFLINE   slivka91

slivka91

Autor najlepszego wpisu sierpnia 2013

• User
  • 555 posts
    • Time Online: 16d 8h 2m

Posted 05 April 2013 - 12:42

U mnie na PC podobnie z allegro ale bardzie winę łącza bym podejrzewał (modem bezprzewodowy) chociaż i na lataniu szybkim objawy też się pojawiały. Dziś z komy miałem problem z wp, naszym forum i samochodowym za trzecim czwartym razem działało gdzie inne strony w tym czasie łapały jak powinny.
"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

#5 OFFLINE   vad3r

vad3r
  • User
  • 163 posts
    • Time Online: 12d 3h 4m

Posted 05 April 2013 - 13:55

Muszę przyznać że wczoraj lub przedwczoraj również allegro nie chciało mi się załadować

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 05 April 2013 - 18:11

U mnie allegro działa jak powinno (nie licząc cyrków z niekontrolowanym przedłużaniem zakończenia aukcji o 24 godziny <_< ) . Co prawda ostatnio kolega pokazywał mi jakieś aukcje gdzie wszystko działało jakby problemy ze skryptem mieli, ale teraz jest ok :)

#7 OFFLINE   slivka91

slivka91

Autor najlepszego wpisu sierpnia 2013

• User
  • 555 posts
    • Time Online: 16d 8h 2m

Posted 27 April 2013 - 09:36

Wczoraj czytałem artykuł o atakach na allegro. Cały atak od dawna już trwa. Szczególnie Panowie i Panie proszę zwracać uwagę na logowanie. Otóż podczas bezpiecznego logowania jest szyfrowanie ssl itd. które jest widoczne obok paska adresu. Obcenie zdarza się logowanie nieszyfrowane czyli dalej nie muszę tłumaczyć. Na tę chwilę nie dam screena gdyż akurat wchodzi w tym momencie jak należy. Być może zniwelowane a może tylko akurat w tej chwili działa jak należy

Edited by slivka91, 27 April 2013 - 09:42.

"Ćwierkają wróbelki, od samego rana..."

0 user(s) are reading this topic