Zdjęcia wykonane Sony Xperia VC (LT25c) [sample foto]
#21 OFFLINE
Posted 30 November 2012 - 10:16
#22 OFFLINE
Posted 01 December 2012 - 23:22
Jurij, on 28 November 2012 - 15:30, said:
No chyba ich nie znasz. To nie system android ogranicza robienie zdjęć a oprogramowanie i sterowniki, zapraszam na XDA gdzie kolesie zmodyfikowali skrypty aparatu, dzięki któremu Xperie 2011 robią lepsze jakościowo zdjęcia jak i filmy HD.
Jurij, on 28 November 2012 - 15:30, said:
Po raz kolejny ktoś ci pokazuje jak twój telefon jest stary i nie podoła temu co teraz większość uzytkowników korzysta lub będzie korzystać, a ty nazywasz to typowym polskim argumentem?
Jurij, on 28 November 2012 - 16:30, said:
Powiedz ty mi czy chociaż raz modyfikowałeś oprogramowanie Android, wgrywałeś custom ROMy lub zagłębiałeś się w ten system?
Jurij, on 28 November 2012 - 17:16, said:
Ty. Po raz kolejny piszesz że W900 jest najlepszy. Arc, jak i większość konkretnych telefonów od Sony posiada 3,2 lub więcej cala wyświetlacz, aparat 5Mpix lub większy z makrem lampą led oraz co najciekawsze potrafi robić zdjęcia przednią kamerą! Suwak blokady? Po co się męczyć.
Jurij, on 28 November 2012 - 17:16, said:
Bo i tak dużo zarabiają? Wystarczy że z XDA zrobią o 50% więcej niż oni.
I na koniec, zdjęcie z Arc S:
Ciekawe czy twój tak ślicznie zdjęcie zrobi?
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#23 OFFLINE
Posted 02 December 2012 - 00:49
Nigdzie tak nie napisałem. A że był najlepszy w roku swojej premiery - to fakt. Ty natomiast nieudolnie plujesz jadem. Nie wiem po co, ale z góry uprzedzam - kolejny taki post zostanie odpowiednio nagrodzony
No to pogratulować, skoro uważasz że więcej megapikseli = lepsze zdjęcie
Jak na arc nie najgorsze, ale pewnie nie na oryginalnych sterownikach i nie robione oryginalną aplikacją producenta...
Nie, mój nigdy by się nie ośmielił. Jest stary, zużyty, ma mały wyświetlacz, mało megapikseli, wolny procesor i fizyczną klawiaturę [sic!] w zasadzie po przeczytaniu Twoich jakże błyskotliwych argumentów spakował się w kartonowe pudełko i cichaczem nie wzbudzając paniki udał się do skupu złomu elektronicznego
P.S.
Sakura życzy smacznego: DSC01574.JPG 78.4K 6 downloads :-*
A dla pozostałych próbka wakacyjna z Zenonkiem (kadrowanie nie najlepsze bo ot tak się cyknęła na cyku ): grill.JPG 95.13K 6 downloads
I żeby nie było żadnych niedomówień - ja się bardzo cieszę, że technika idzie do przodu. Od tego ona jest. Sony nieraz pokazało, że jest światowym liderem w produkcji elektroniki użytkowej i fajnie, że potrafi to wszystko upychać do tak małej rzeczy, jaką jest smartphone. Tylko jako konsument mam prawo wyrazić swoje zdanie jeśli coś mi się nie podoba. A nie podoba mi się fakt, że w smartphonie za niebagatelną kwotę 2200-2600 PLN po zrobieniu zdjęcia z maksymalną dostępną rozdzielczością fotka wychodzi bardzo przyzwoicie, a po powiększeniu można liczyć piksele. Wolałbym żeby uczciwie zamontowali aparat z prawdziwego zdarzenia z matrycą 2 - 5 MPx, ale żeby nie było po powiększeniu takiej sieczki
#24 OFFLINE
Posted 02 December 2012 - 14:16
Jurij, on 02 December 2012 - 00:49, said:
Nie jestem wężem żeby pluć jadem. I tak, piszesz że jest najlepszy jest w swojej kategorii mimo starości, nie chce mi się szukać tych postów bo jest tego ogrom.
No to pogratulować, skoro uważasz że więcej megapikseli = lepsze zdjęcie
Tego nie powiedziałem. Ale na pewno czasem 5MPix zrobi lepsze od twoich 2MPix mimo wszystko.
No to znawco powiem ci że zrobione to zostało na stockowym ICS 4.0.4 z stockowym oprogramowaniem aparatu. Pokazać ci jeszcze zdjęcia z Live?
Hehehe, uśmiałem się.
No wiesz ja Arc S kupiłem za 650zł nówkę, co to zrobi dobre zdjęcie, posłucham sobie muzyki jak i pooglądam filmy w internecie. Live także za 500zł (nawet taniej) gdzie równie śliczne zdjęcie zrobi za dnia jak i nocy. I jak byś wiedział telefony robią fotografie rastrowe, więc jaką byś nie przybliżył fotografię zobaczysz pixelozę.
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#25 OFFLINE
Posted 02 December 2012 - 15:40
Zgadza się. Bo W900i jest to doskonały telefon, który w roku swojej premiery i latach późniejszych był niedościgniony pod względem parametrów (w zasadzie do premiery platformy A2) i ma w sobie to "coś" czego nie mają inne telefony. A jeśli coś jest dobre, to trzeba to chwalić. Jeśli coś jest złe - trzeba o tym głośno powiedzieć. Ja staram się wybierać dla siebie rzeczy które najbardziej mi się podobają i spełniają wszelkie moje wymagania. Dlatego rzadko kiedy kupię coś, z czego jestem niezadowolony. Ale czasami zdarza się. W 2008 roku kupiłem C702 który miał mnóstwo zalet, ale też i mnóstwo wad. Pisałem głośno o wadach? Owszem. Więc o co chodzi? To nie ja kupowałem Zylo i rozpisywałem się jaki to jest znakomity, mimo iż wszyscy wiedzieli że po miesiącu zamieniał się w mało gustowny przycisk do papieru
Załóż temat w dziale Live with Walkman i chwal się... Nie widzę przeciwwskazań
I co w związku z tym? Chcesz powiedzieć, że im droższy telefon tym zrobi lepsze zdjęcia? Taki np. iPhone 5 kosztuje najwięcej ze zwykłych komórek a robi fotki przebarwione na fuksję. Więc ta teoria ma się nijak do rzeczywistości. A czy 5MPx aparat zrobi lepsze zdjęcia niż 2MPx?
Też się z tym nie zgodzę. Jakość zdjęcia zależy od wielu czynników:
- umiejętności fotografa,
- doboru parametru,
- oświetlenia!,
- jakości sprzętu,
- optyki,
- matrycy
I tak dalej... Fakt, czasem się zdarzy, że kobieta wygra wyścig rajdowy z facetami czy też turniej bilardowy lub pokona faceta na rękę. Ale to są wyjątki, nie można powiedzieć że zawsze i wszędzie aparat 5MPx zrobi lepsze zdjęcie niż 5 MPx. Mam całą masę zimowych zdjęć z Brześcia, gdzie było pochmurno i warunki nie sprzyjały fotografii. I powiem Ci, że o wiele bardziej podobają mi się fotki zrobione W900i w rozdziałce 2MPx niż nowszym C905 w rozdziałce 8MPx.
Cerkiew w Twierdzy Brzeskiej:
W900i: DSC00544.JPG 75.11K 7 downloads
C905: DSC01999.JPG 62.75K 7 downloads
Centrum Brześcia:
C905: DSC02008.JPG 127.9K 8 downloads
W900i: DSC00585.JPG 120.07K 6 downloads DSC00576.JPG 145.58K 6 downloads
No i niestety, więcej fotek za pomocą C905 nie robiłem, skupiłem się na W900. Bo wolę mieć na co popatrzeć później w mniejszej rozdzielczości, niż gigabajty nieudanych fotek, z którymi nie wiadomo co robić.
Dla niewtajemniczonych - W900: rok produkcji 2005, 2MPx, autofocus, przeznaczenie - Walkman. C905: rok produkcji 2008, 8,1MPx, autofocus, Exmor R, przeznaczenie - fotografia.
Tyle w temacie. Więcej w niedalekiej przyszłości w oddzielnym temacie i stosownym dziale
#26 OFFLINE
Posted 03 December 2012 - 10:54