Jump to content

Sony Xperia P (LT22i) unboxing foto

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 30 October 2012 - 13:16

Sony Xperia P (LT22i) już od dłuższego czasu jest na naszym rynku. Napisano i powiedziano już o tym modelu wiele, jednak w momencie, gdy telefon ten trafił w moje ręce nie mogłem sobie odmówić przeprowadzenia choćby krótkiej relacji z jego unboxingu.

Pełna specyfikacja Sony Xperia P

Prezentowany model jest koloru czarnego i pochodzi z sieci Orange.

W pudełku poza Sony Xperia P znajdziemy:
- ładowarkę EP850,
- zestaw słuchawkowy MH750,
- kabel USB EC450,
- kabel HDMI IM-820,
- krótką instrukcję obsługi,
- gwarancję wraz z fakturą.

Podobnie jak inne modele z rodziny Sony Xperia, tak i Xperia P zapakowano w dość cienkie prostokątne opakowanie.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sony Xperia P:

Telefon posiada charakterystyczny dla serii NXT wygląd i kształt. Przezroczysty pasek u dołu i prostota wykonania przyciągają oko. Moje pierwsze wrażenia są jednak umiarkowanie pozytywne, gdyż jak dla mnie model ten sprawia wrażenie dużego i mało poręcznego. Być może to kwestia przyzwyczajenia lub braku styczności z tak dużymi smartfonami, jednak osobiście ciężko mi sobie wyobrazić wygodne korzystanie z telefonu o takich gabarytach.

Uwagę zwraca bardzo solidne wykonanie i smukłość telefonu. Xperia P jest naprawdę cienka. Telefon jednak trochę też waży (120 g) i wg mnie czuje się ten ciężar w dłoni. Wracając do wykonania, to emanuje z niego wysoka jakość komponentów i dobra wytrzymałość telefonu.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Tył telefonu

Posted Image

Posted Image

Przezroczysty pasek w dolnej części obudowy:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Po wyjęciu Xperia P naszym oczom ukazują się zgrabnie spakowane inne elementy wyposażenia pudełka:

Posted Image

Słuchawki MH750

Posted Image

Ładowarkę EP850 + Kabel USB EC450

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Kabel HDMI IM-820

Posted Image

Posted Image

Dokumenty

Posted Image

Posted Image

Cały zestaw

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sony Xperia P "w ręce"

Z uwagi na wagę, o której wspominałem wcześniej, telefon zdaje się dobrze leżeć w dłoni. Aluminiowa obudowa nadaje przyjemny "chłód" i sprawia wrażenie, że uchwyt jest jakby pewniejszy. Dla osób o mniejszych dłoniach obsługa Xperia P za pomocą jednej ręki może być kłopotliwa.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Xperia P, a inne telefony

Na tle innych modeli, z których na co dzień korzystam Sony Xperia P jest zdecydowanie największa. Pod względem długości znacząco przewyższa K770, W995, czy X8. Jeśli chodzi o szerokość, to zbliżona jest ona do tej w X8.

Zupełnie odwrotnie ma się sprawa w przypadku grubości telefonu. Tu Xperia P jest zdecydowanie najcieńsza, o najbardziej regularnym kształcie.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Krótko podsumowując, Sony Xperia P zaskoczyła mnie przede wszystkim jakością i solidnością wykonania. Telefon ten sprawia wrażenie bardzo wytrzymałego telefonu, któremu upadki i zarysowania są niestraszne. Smartfon ten jest jednak, jak dla mnie, dość sporych rozmiarów, choć to tylko moja subiektywna opinia.

Powyższy materiał to jedynie obszerny fotograficzny wstęp do szerszego testu, który możesz wykonać... sam!

#2 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 18m

Posted 30 October 2012 - 19:13

A już myślałem że przesiadłeś się z W995 na Xperię P, jednak całkiem fajnie ją zaprezentowałeś

#3 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

Moderator

• Moderator
  • 1,255 posts
    • Time Online: 117d 10h 36m
  • GG:
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 30 October 2012 - 19:21

Całkiem fajnie wyszło :) Czuję, że będzie post dnia :D
Dołączona grafika

#4 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 30 October 2012 - 20:00

Mikołaj zabiera się za pisanie recenzji, no ładnie :)
Bardzo fajna prezentacja, duży plus za dużo bardzo dobrych zdjęć. Sony Xperia P widziałem tylko raz, w towarzystwie S i U. Wrażenia ? Na pierwszy rzut oka kształt i wygląd był identyczny we wszystkich 3, różniły się tylko wielkością.

1 user(s) are reading this topic