Jump to content

Sony Nexus X? Czy wspólny telefoniczny projekt Sony i Google stał się faktem? [foto] [fake]

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 1m

Posted 15 October 2012 - 21:22

Pamiętacie ten "nierealny" temat? Jak się okazuje być może to prawda i smartfon wyprodukowany przez Sony i Google rzeczywiście ujrzał światło dzienne.

W dniu dzisiejszym sieć obiegły wręcz sensacyjne zdjęcia pochodzące z portalu Picasa. Na fotkach widać bowiem smartfona nazwanego Sony Nexus X. Póki co ciężko w 100% stwierdzić, czy to realne zdjęcia czy tylko fake, jak myślicie?

Posted Image

Posted Image

Update: Fake

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 15 October 2012 - 21:53

Jak dla mnie żadna rewelacja. Po pierwsze, nie widzę różnicy pomiędzy tym a pozostałymi plackofonami. Nie podoba mi się to, jest czarne, nudne, zero designu, w życiu bym tego nie kupił. Po drugie, jeśli jest to Sony to znaczy że musiało to być wyprodukowane w 2012 roku. A wygląda 10x gorzej (mam na myśli wytarcia i odrapania) niż mój Sony Ericsson P800 z 2002 roku. Jeśli to ma być pierwsze urządzenie na świecie z np. Androidem Key Lime Pie to myślę że taki rozgłos wyszedłby firmie Sony na dobre :)

#3 OFFLINE   abdul190

abdul190
  • User
  • 46 posts
    • Time Online: 2d 17h 42m

Posted 16 October 2012 - 18:09

Plus Nexus'ów jest taki, że mają czystego Androida. Jeśli LG i Sony wypuszczą swoje Nexusy to chyba nie będzie innego wyjścia jak pozbycie się autorskiej nakładki (aka launcher).

Choć muszę przyznać, że ten zaprezentowany w tym wątku (zrobiony przez Sony) jest jak dla mnie najbrzydszym urządzeniem, które posiada "Nexus" w nazwie. Do designu Galaxy Nexus'a "trochę" mu brakuje ;)
SGS6: [5.1.1][COI9] Stock
Nexus 7: [6.0.1][MMB] Stock
C902: R3EG004

K510i: R4EA031

#4 OFFLINE   First

First

Były Moderator

• User
  • 197 posts
    • Time Online: 14d 5h 38m
  • Kraj::
  • Operator: Plus

Posted 16 October 2012 - 18:28

Według mnie przód wygląda dosyć dobrze (tradycyjnie :P ), ale tył, a szczególnie ta dolna część z napisem sony to tragedia.
Coś mi się obiło o uszy, że w androidzie 4.2 ma być w standardzie możliwość wyboru skórek, jeśli będą one wnikały głęboko w system, to producenci będą mogli dorzucić swoją "wizję" androida w postaci takiej skórki i nic więcej nie ingerować w system...
Posted Image

#5 OFFLINE   piotrekk6

piotrekk6
  • User
  • 27 posts
    • Time Online: 2d 7h 30m

Posted 22 October 2012 - 07:35

A jednak fake

#6 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator