Jump to content

Bezprzewodowy głośnik Sony SRS-BTM8 z technologiami NFC i Bluetooth [foto, video]

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 13 September 2012 - 22:37

Ostatnim z gadżetów zaprezentowanych podczas IFA 2012 są przenośne głośniki bezprzewodowe SRS-BTM8. Urządzenie to wyposażono w technologię NFC i Bluetooth, które umożliwiają odtwarzanie dźwięku ze smartfonu lub tabletu na dość znaczną odległość. Producent pisze o "całym domu" te jednak jak wiadomo są one różnej wielkości...

Podobnie jak bezprzewodowe głośniki SRS-BTV5 urządzenie wyposażono w funkcję „One-Touch”, pozwalającą na przesyłanie muzyki zaraz po dotknięciu górnej części obudowy smartfonem z technologią NFC bez późniejszej konieczności konfigurowania łącza Bluetooth.

Inną ciekawą funkcją głośników jest prowadzenie rozmów w trybie głośnomówiącym, które w trakcie słuchania muzyki ma być możliwe "bez używania rąk", choć wydaje mi się, że jakoś jednak trzeba odebrać telefon...

Ciekawą rozwiązano zasilanie w SRS-BTM8, które możliwe jest dzięki czterem bateriom LR6, na których urządzenie ma działać nawet przez 20 godzin lub przy wykorzystaniu zasilacza sieciowego.

Jak zapowiada Sony, model SRS-BTM8 cechuje się "naturalnym brzmieniem" i pomimo małych wymiarów (245 x 185 x 88 mm) ma aż 4W mocy wyjściowej (2W + 2W).

Model SRS-BTM8 dostępny będzie w dwóch kolorach: czarnym i białym.

Dla modeli innych niż Xperia T i Xperia V należy pobrać darmową aplikację Sony „NFC Easy Connect” z Google Play, by korzystać z funkcji One-Touch. Aplikacja będzie dostępna pod koniec września.

Posted Image

Posted Image

Oto jak prezentuje się głośnik SRS-BTM8 na video:

Od 1:10, wcześniej SRS-BTV5

Źródło: Sony

#2 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,433 posts
    • Time Online: 107d 3h 30m

Posted 13 September 2012 - 23:18

Wygląda jak teczka :D Ciekawe jak gra...
WALKMAN®

#3 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 14 September 2012 - 02:51

Mi to przypomina albo koszyk na zakupy (z dawnych lat z odświeżonym wyglądem), gustowne żelazko lub coś w rodzaju biurkowego grzejnika na chłodniejsze dni. Z pewnością jak głośnik toto nie wygląda :unsure: Za piękne to nie jest, ja na pewno się na niego nie skuszę :)

#4 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 14 September 2012 - 08:59

prawie jak siatka na zakupy :P nie widzę powodu dla którego miało bo toto stać u mnie w domu, wygląda nie za ciekawie a jak bym chciał włączyć muzykę to mogę ją odtworzyć z komputera. do wyjścia w teren też sie nie nadaje bo jak będę chciał posłuchać muzyki to wezmę słuchawki...
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#5 OFFLINE   najodleglejszy

najodleglejszy
  • User
  • 184 posts
    • Time Online: 7d 12h 47m

Posted 14 September 2012 - 09:51

View PostGoomowiec, on 14 September 2012 - 08:59, said:

nie widzę powodu dla którego miało bo toto stać u mnie w domu, wygląda nie za ciekawie a jak bym chciał włączyć muzykę to mogę ją odtworzyć z komputera. do wyjścia w teren też sie nie nadaje bo jak będę chciał posłuchać muzyki to wezmę słuchawki...
Sony po raz kolejny spełnia swoje własne sny o kompleksie multimedialnym, którego centrum ma być smartfon. filmy masz oglądać na telewizorze połączonym z telefonem przez HDMI (ewentualnie na tablecie, bahahaha), a muzyki słuchać nie z wieży, tylko z telefonu połączonego bezprzewodowo z małym grzejnikiem. na uwagę zasługuje słowo "malym", oraz fakt, że zostało ono przeze mnie użyte w liczbie pojedynczej.

sent from my Mangophone

#6 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 14 September 2012 - 13:22

hmmm... jak będę chciał posłuchać w domu muzyki z telefonu to podepnę zwykłe głośniki (w końcu mam wyjście na jacka więc da się to bez problemu zrobić). widzę tylko jedno zastosowanie dla tego głośnika - wypad z kumplami pod namioty, ale to też nie do końca bo radio każdy ma w samochodzie....
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

0 user(s) are reading this topic