Smart Connect app - skonfiguruj swojego smartfona według własnych upodobań [video]
#1 OFFLINE
Posted 30 August 2012 - 13:55
Dzięki Smart Connect sami bowiem będziecie mogli wybrać co się stanie po połączeniu telefonu z innymi zewnętrznymi urządzeniami. Dla przykładu, po podłączeniu słuchawek telefon od razu będzie uruchamiał aplikację Walkmana i rozpocznie odtwarzanie muzyki według Waszych upodobań lub po podłączeniu telefonu na noc do ładowarki, ten od razu załączy alarm przy jednoczesnym wyciszeniu smartfona.
Możliwości jest naprawdę sporo, a lista urządzeń, z którymi można konfigurować telefony to m.in.: SmartTags, rozmaite stacje dokujące czy wspomniana już ładowarka i słuchawki.
Żeby lepiej uzmysłowić sobie jakie możliwości daje Smart Connect zapraszam do obejrzenia spotu promującego aplikacje:
#2 OFFLINE
Posted 07 September 2012 - 10:56
Szczególnie podoba mi się motyw związany ze słuchawkami i ładowarką.
#3 OFFLINE
Posted 07 September 2012 - 11:05

#4 OFFLINE
Posted 07 September 2012 - 13:09

#5 OFFLINE
Posted 07 September 2012 - 13:23
#6 ONLINE
Posted 07 September 2012 - 13:43
#7 OFFLINE
Posted 07 September 2012 - 14:59
#8 OFFLINE
Posted 08 September 2012 - 07:47

Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#9 OFFLINE
Posted 08 September 2012 - 08:16
i będziesz już wiedział

#10 OFFLINE
Posted 08 September 2012 - 12:57

#11 ONLINE
Posted 08 September 2012 - 15:05
#12 OFFLINE
Posted 10 September 2012 - 12:40
Do działania Smart Connect niezbędne jest posiadanie Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
#13 OFFLINE
Posted 12 September 2012 - 22:26
miło że na wejściu mamy już 3 skonfigurowane profile, żeby zobaczyć możliwości aplikacji.
miło że profile są wyłączone, żeby sobie je obejrzeć i ustalić czy nam się podobają czy nie, a nie pchają się butami w nasze własne ustawienia.
profile:
1. ładowanie - jeśli telefon podłączymy do ładowarki w godzinach 22:00 - 7:00, włączy się aplikacja Zegar i alarmy (tzn. na "nieruszanych" Xperiach '11 prawdopodobnie będzie to aplikacja Zegar, ja sobie zainstalowalem .apk z Xperii S) i tryb dźwięku ustawi się na "Cichy". po odłączeniu od ładowarki tryb dźwięku z powrotem przełączy się na "Normalny".
2. muzyka - po podłączeniu zestawu słuchawkowego (tego z mikrofonem i tragiczną jakością dźwięku, przynajmniej jeśli chodzi o dołączony do mojej mini pro) - otworzenie aplikacji WALKMAN (lub Odtwarzacz muzyki, który u mnie jest zamieniony na Walkmana właśnie, bo ze standardowym nie dałem rady wytrzymać) i od razu włączenie odtwarzania muzyki
3. muzyka 2 - dokładnie to samo, tylko dla "zwykłych" słuchawek, że tak się wyrażę (w moim przypadku Sennheisery HD 201, ach jaki lans)
oczywiście można tworzyć własne profile. zauważyłem że do wyboru urządzeń mam tylko te trzy już wymienione. może gdy się połączy telefon z dockiem albo LiveView to się same wykryją i odblokują dodatkowe opcje?
no i czynności mamy trochę do wyboru - włączenie bluetooth, WiFi, funkcji hotspotu WiFi, transferu danych, uruchomienie którejś z aplikacji, ustawienie poziomu głośności, "powiedzenie" na głos aktualnej godziny, włączenie odczytywania na głos przychodzących wiadomości SMS, otworzenie adresu URL, nawiązanie połączenia telefonicznego z konkretną osobą, wysłanie wcześniej ustawionego SMS a nawet - dla opętanych - dodanie wpisu na facebooku. brakuje mi tylko włączania trybu samolotowego. wtedy profil "ładowanie" miałby dla mnie sens.
sent from my Mangophone
#14 OFFLINE
Posted 13 September 2012 - 11:03
W przypadku opcji z automatycznym odpalanem muzyki nie zawsze działa, u mnie jest tak że jak wepne słuchawki, telefon zawibruje ale tyle sie dzieje, muszę dopiero kliknąć w przycisk blokady i wtedy dopiero pojawi się info z odtworzeniem utworu. Chociaż nie zawsze czasem muszę odblokować telefon żeby walkman załączył. Dzisiaj np działał bez tego mieszania. Co do włączania różnych ustawień w trybie nocnym, całkiem fajny bajer ale po tym coś nie mam dźwięku wiadomośći z fb/tweeta i innych.
Moja obecna lista telefonów:
K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)
Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua
#15 OFFLINE
Posted 13 September 2012 - 17:31
#16 OFFLINE
Posted 13 September 2012 - 17:39
no i mnie osobiście denerwuje to wyskakujące okienko mówiące o włączeniu profilu. i jak na mój gust wibracja mogłaby być krótsza.
sent from my Mangophone