Jump to content

Extended Standby Mode w Sony Xperia P, wydłuż czas pracy baterii nawet czterokrotnie

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 28 August 2012 - 11:22

Jedną z unikalnych cech, którą nabywa Sony Xperia P po aktualizacji do Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich jest "rozszerzony tryb czuwania/gotowości" (Extended Standby Mode).

Jak podaje Sony, dzięki nowym rozwiązaniom czas pracy baterii w Xperia P może się wydłużyć nawet czterokrotnie (w zależności od ustawień profilu).

Żeby aktywować nowe ustawienia należy wejść: Ustawienia > Zarządzanie energią  > aktywuj rozszerzony tryb czuwania (Settings > Power Management > Activate Extended Standby Mode)

Co się stanie po uruchomieniu nowych rozwiązań w Waszych Xperia P?

1. Wyświetlacz zostanie wyłączony a inne procesy w smartfonie będą działać jeszcze tylko przez 15 minut zanim zostaną zamknięte.
2. Extended Standby Mode zakończy aplikacje i transmisje danych.
3. Funkcja synchronizacji zostanie wyłączona, a powiadomienia nie będą wyświetlane się na ekranie.
4. Dioda LED będzie się świecić jedynie by wskazać na słabą baterię.

Powiadomienia związane z podstawowymi funkcjami telefonu jak: nieodebrane połączenia, SMS, kalendarz i alarm działają normalnie.

Czekam na pierwsze opinie, jak nowe rozwiązania prezentują się w codziennym użytkowaniu, bo jeśli wszystko chodzi jak należy to z pewnością właściciele innych Xperia chcieliby móc skorzystać z Extended Standby Mode także na swoich telefonach.

Oficjalną wypowiedź Sony w tej sprawie znajdziecie

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

.

Źródło: blogs.sonymobile.com

#2 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 04 September 2012 - 11:02

Dziwie się brakowi jakiegokolwiek komentarza z Waszej strony bo to naprawdę dobra wiadomość na razie dla użytkowników Xperia P, a być może i innych modeli Xperia. Pytanie jak sprawuje się tak funkcjonalność w codziennym użytkowaniu...

Czy ktoś miał już możliwość wypróbowania Extended Standby Mode?

#3 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 18m

Posted 04 September 2012 - 13:13

A mi się wydaje że takie rzeczy to tylko dla Xperi od Sonego, a w dodatku żeby wypróbować tą funkcję trzeba mieć pewnie zainstalowanego, niedopracowanego ICS-a

#4 OFFLINE   Erin

Erin

Autor najlepszego postu 2012 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 393 posts
    • Time Online: 79d 4h 15m

Posted 04 September 2012 - 14:10

a ja sie dziwie temu ze w xperii s tego nie dodali...

#5 OFFLINE   arekm311

arekm311
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 1h 19m
  • Kraj::
  • Operator: Heyah

Posted 05 September 2012 - 21:30

To ja może skomentuje jako user. Działa to na prawdę dobrze. Dużo osób narzekało na pojemność baterii, ale ja nie wiem sam dlaczego. Może nie używam telefonu nonstop, ale w jakimś stopniu go jednak wykorzystuję. 2 dni to minimum jakie trzyma bateria przy moim użytkowaniu, gdzie jest ono dość intensywne (smsy, wifi, muzyka, radio, internet). Maksymalny czas jaki udało mi się z niego wyciągnąć to 105 godzin i jakies 10% baterii, które starczyłoby jeszcze na około 3-5 godzin :) Tak więc rozwiązanie to jest na prawdę bardzo dobre :) Polecam!

#6 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts

Posted 07 September 2012 - 13:46

Przydałoby się coś takiego w starszych Xperiach

#7 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 08 September 2012 - 07:43

Zapewne z XDA będą próbować portu apki na 2011. Bardzo fajna opcja, chociaż ja ze swoim Live max wytrzymałem 3dni i 21h bez łądowania gdzie jeszcze miałem 5% na jakieś 3-4h korzystania :)
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#8 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts

Posted 08 September 2012 - 15:23

View Posthunter3000, on 08 September 2012 - 07:43, said:

Zapewne z XDA będą próbować portu apki na 2011. Bardzo fajna opcja, chociaż ja ze swoim Live max wytrzymałem 3dni i 21h bez łądowania gdzie jeszcze miałem 5% na jakieś 3-4h korzystania :)

W Neo i Arc nie jest już tak kolorowo, chociaż ja na Neo też wycisnąłem 3 dni bez ładowania i to jest mój rekord :D.Ale Skoro WALKMANA przeportowali to i może to przeportują

0 user(s) are reading this topic