Witam!!!
Próbóję spatchować jjpatcherem telefon u100i ale nie idzie mi to jakoś. teraz napiszę jak to robię.
1.) Wgrywam jjpatchera do telefonu.
2:) wgrywam plik customize_upgrade na wyciągnięcie pliku jab.B do TPA/PRESET/CUSTOM.
3:)uruchamiam telefon mam napis zaczekaj to więc czekam i wchodzę do folderu other i tam nie mam pliku jab.B.
4:) to więc wgrywam farem pobrany plik i spatchowany jab do telefonu i lokalizacji TPA/PRESET/SYSTEM/AMS.
5:) szukam patchy pod mój soft i zapisuje je na karcie pamięci w folderze patches z rozszerzeniem .VKP.
5:) uruchamiam jjpatchera i mam w nim komunikat: jjpatcher v0.3 by den_po you have to patch the installed java application i tak mi wiśi mi na tym napisie w nieskończoność.
I teraz mam pytanie jak zrobić aby mi jjpatcher i telefon współgrały że sobą?? bo ja chcę patcha na clearbass i ręczny korektor.
Proszę o pomoc.

Patchowanie U100i cid53 cert red w javie.
Started by osa355, Aug 20 2012 16:26
7 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 16:26
#2 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 16:39
Tu masz poradnik jak to robić krok po kroku: http://www.sonyerics...db3350-w-javie/
Musisz pamiętać że nie wszystkie patche działają przy tej metodzie i jak masz cid 53 to najlepiej zmienić certyfikat i patchować na stałe

#3 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 22:59
Jurij robiłem wszystko według twojego poradnika i lipa:/
#4 OFFLINE
Posted 20 August 2012 - 23:05
Ludziom ten sposób działa. Więc albo zrobiłeś coś źle, albo patch który próbujesz wgrać działa jedynie po wgraniu na stałe. Spróbuj z mniejszymi patchami. Jeśli będą działać a ten na clearbass i ręczny korektor nie = wniosek jest jeden. Musisz zmienić certyfikat i wgrać je na stałe

#5 OFFLINE
Posted 23 August 2012 - 15:30
ok. Dzięki Jurij zmienię jednak certyfikat na brown bo chyba na blue się nie da????
#6 OFFLINE
Posted 23 August 2012 - 15:41
Naturalnie że się da. Brown to jest developerski, Blue to jest factory czyli fabryczny
Mogę Ci zmienić na taki lub na taki chociaż przy patchowaniu to nie ma absolutnie żadnego znaczenia

#7 OFFLINE
Posted 23 August 2012 - 21:58
A ile jurij byś chciał pieniędzy na zmianę certyfikatu na brown??
#8 OFFLINE
Posted 23 August 2012 - 22:23
Przecież masz w sygnaturze wszystko opisane. Zmiana certyfikatu - 15 PLN