Wystarczy, że skopiujesz sobie build.prop. Przed oddaniem na gwarancji podmienisz pliki, zrobisz flash i za free powrócisz do brandowanego roma orange.
0
Ruszyła aktualizacja Sony Xperia P do Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
Started by Mikołaj, Aug 18 2012 11:13
29 replies to this topic
#21 OFFLINE
#22 OFFLINE
Posted 12 October 2012 - 13:21
Witam, wszystkich,
proszę o informację czy jeżeli zakupię Xperię P, z sieci T-mobile (bez sim-lock'a), a będę telefonu uzywał z moją kartą w orange go, czy w takim razie upgrade do ICS będzie możliwy?? Chciałbym się dowiedzieć, czy mój telefon będzię się 'zachowywał' jak w T-mobile, czy jak orange? Czy ewentualnie, jeżeli zakupię kartę z T-mobile i dokonam upgrage'u, a pozniej będę używał z kartą orange, to wszystko będzie działało, czy coś może być nie tak.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
proszę o informację czy jeżeli zakupię Xperię P, z sieci T-mobile (bez sim-lock'a), a będę telefonu uzywał z moją kartą w orange go, czy w takim razie upgrade do ICS będzie możliwy?? Chciałbym się dowiedzieć, czy mój telefon będzię się 'zachowywał' jak w T-mobile, czy jak orange? Czy ewentualnie, jeżeli zakupię kartę z T-mobile i dokonam upgrage'u, a pozniej będę używał z kartą orange, to wszystko będzie działało, czy coś może być nie tak.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
#23 OFFLINE
Posted 12 October 2012 - 14:46
Witam, wszystkich,
proszę o informację czy jeżeli zakupię Xperię P, z sieci T-mobile (bez sim-lock'a), a będę telefonu uzywał z moją kartą w orange go, czy w takim razie upgrade do ICS będzie możliwy??
proszę o informację czy jeżeli zakupię Xperię P, z sieci T-mobile (bez sim-lock'a), a będę telefonu uzywał z moją kartą w orange go, czy w takim razie upgrade do ICS będzie możliwy??
Chciałbym się dowiedzieć, czy mój telefon będzię się 'zachowywał' jak w T-mobile, czy jak orange? Czy ewentualnie, jeżeli zakupię kartę z T-mobile i dokonam upgrage'u, a pozniej będę używał z kartą orange, to wszystko będzie działało, czy coś może być nie tak.
#24 OFFLINE
Posted 27 October 2012 - 13:37
Dzięki Dante za odpowiedź. Nie dziękowałem wcześniej, żeby forum nie zaśmiecać.
Przeczytałem dzisiaj na forum Orange, że podobno od 18.10 ruszyła aktualizacja Xperi P do ICS w Orange. Czy ktoś z forum może tę informację potwierdzić i podzielić się ewentualnymi opiniami. Informacje na nie brzmią zbyt zachęcająco....
Przeczytałem dzisiaj na forum Orange, że podobno od 18.10 ruszyła aktualizacja Xperi P do ICS w Orange. Czy ktoś z forum może tę informację potwierdzić i podzielić się ewentualnymi opiniami. Informacje na nie brzmią zbyt zachęcająco....
#25 OFFLINE
Posted 27 October 2012 - 14:00
Na supporcie setoola nie ma jeszcze takiego firmware. A tak szczerze mówiąc po co Ci ta aktualizacja? Źle, że telefon dobrze działa? Koniecznie chcesz, żeby Ci bateria krócej trzymała?
#26 OFFLINE
Posted 02 November 2012 - 20:53
Witam ponownie,
Chciałbym odradzić wszystkim aktualizację do ICS w Orange. Telefon działa dużo wolniej, czas reakcji jest dużo dłuższy. Częściej się zawiesza. A najgorsze z tego wszystkiego że bateria nie trzyma już jednego dnia. Trzyma pół. Dziś rano telefon miał 100% baterii a o 14:00 było już całkiem rozładowany, dramat. I tu moje pytanie: Jako że telefon w tym stanie jest praktycznie nie używalny to czy wystarczy go zflashować i wgrać nie brandowanego softa 4.0.4 czy by było lepiej muszę zrobić downgrade'a?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!
Chciałbym odradzić wszystkim aktualizację do ICS w Orange. Telefon działa dużo wolniej, czas reakcji jest dużo dłuższy. Częściej się zawiesza. A najgorsze z tego wszystkiego że bateria nie trzyma już jednego dnia. Trzyma pół. Dziś rano telefon miał 100% baterii a o 14:00 było już całkiem rozładowany, dramat. I tu moje pytanie: Jako że telefon w tym stanie jest praktycznie nie używalny to czy wystarczy go zflashować i wgrać nie brandowanego softa 4.0.4 czy by było lepiej muszę zrobić downgrade'a?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!
#27 OFFLINE
Posted 02 November 2012 - 21:10
Spróbuj go zdebrandować, ale obawiam się że lepszą funkcjonalność uzyskasz dopiero po zaniżeniu oprogramowania do androida 2.3 Gingerbread
#28 OFFLINE
Posted 03 November 2012 - 18:00
Jurij, GB miał lepszą funkcjonalność na telefonach z 2011 z 2012 sprawa się ma znacznie lepiej. Oczywiście mówię to u "czystym" oprogramowaniu.
#29 OFFLINE
Posted 03 November 2012 - 21:19
Ależ ja piszę o tym, o czym przeczytałem dotychczas w opiniach użytkowników Xperii P po aktualizacji. Z resztą każdy ma inne potrzeby i odczucia, niech autor sam przetestuje obie wersje Androida i wybierze tę, która mu bardziej będzie pasować
#30 OFFLINE
Posted 06 November 2012 - 17:08
Witam! Update sytuacji: miałem już wszystko przygotowane do zmiany roma ale postanowiłem sprawdzić jeszcze na wszelki wypadek czy reinstalacja za pomocą SEUS nie pomogła by i okazało się że pomogła:) Telefon działa teraz jak należy i bateria trzyma dłużej niż przy gingerbread. Wciąż, nie jest to jakiś bardzo długi czas ale zawsze;) Jedyne co to nie udało się przywrócić moich danych z kopii zapasowej (poza tymi zapisanymi na karcie pamięci które nie były ruszane) na wskutek dziwnego błędu ale przynajmniej zrobił się "porządek" Do tej pory nie wiem co było winowajcą ale zakładam że coś wybudzało system cały czas bo według danych z zarządzania zasilanie system adroid zjadał 80% baterii... Dziękuję za pomoc i sugestie!