Jump to content

Ruszyła aktualizacja Sony Xperia P do Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

• Please log in to reply
29 replies to this topic

#21 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts
    • Time Online: 152d 20h 7m

Posted 07 October 2012 - 12:16

Wystarczy, że skopiujesz sobie build.prop. Przed oddaniem na gwarancji podmienisz pliki, zrobisz flash i za free powrócisz do brandowanego roma orange.

#22 OFFLINE   dydol

dydol
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 14m
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 12 October 2012 - 13:21

Witam, wszystkich,
proszę o informację czy jeżeli zakupię Xperię P, z sieci T-mobile (bez sim-lock'a), a będę telefonu uzywał z moją kartą w orange go, czy w takim razie upgrade do ICS będzie możliwy?? Chciałbym się dowiedzieć, czy mój telefon będzię się 'zachowywał' jak w T-mobile, czy jak orange? Czy ewentualnie, jeżeli zakupię kartę z T-mobile i dokonam upgrage'u, a pozniej będę używał z kartą orange, to wszystko będzie działało, czy coś może być nie tak.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

#23 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 12 October 2012 - 14:46

Witam, wszystkich,
proszę o informację czy jeżeli zakupię Xperię P, z sieci T-mobile (bez sim-lock'a), a będę telefonu uzywał z moją kartą w orange go, czy w takim razie upgrade do ICS będzie możliwy??
Telefon nie aktualizuje się na podstawie karty sim, tylko pliku build.prop, gdzie masz zapisane dane zarówno do poprawnego działania telefonu jak i jego aktualizacji.

Chciałbym się dowiedzieć, czy mój telefon będzię się 'zachowywał' jak w T-mobile, czy jak orange? Czy ewentualnie, jeżeli zakupię kartę z T-mobile i dokonam upgrage'u, a pozniej będę używał z kartą orange, to wszystko będzie działało, czy coś może być nie tak.
Wszystko będzie działało normalnie. będziesz miał tylko "śmieci" z t-mobile. Proponuje wgrać niebrandowane oprogramowania dla poprawy działania telefonu.

#24 OFFLINE   dydol

dydol
  • User
  • 2 posts
    • Time Online: 14m

Posted 27 October 2012 - 13:37

Dzięki Dante za odpowiedź. Nie dziękowałem wcześniej, żeby forum nie zaśmiecać.

Przeczytałem dzisiaj na forum Orange, że podobno od 18.10 ruszyła aktualizacja Xperi P do ICS w Orange. Czy ktoś z forum może tę informację potwierdzić i podzielić się ewentualnymi opiniami. Informacje na

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

nie brzmią zbyt zachęcająco....

#25 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 27 October 2012 - 14:00

Na supporcie setoola nie ma jeszcze takiego firmware. A tak szczerze mówiąc po co Ci ta aktualizacja? Źle, że telefon dobrze działa? Koniecznie chcesz, żeby Ci bateria krócej trzymała? ;)

#26 OFFLINE   Saryt

Saryt
  • User
  • 13 posts
    • Time Online: 1d 2h 13m
  • Operator: Orange

Posted 02 November 2012 - 20:53

Witam ponownie,
Chciałbym odradzić wszystkim aktualizację do ICS w Orange. Telefon działa dużo wolniej, czas reakcji jest dużo dłuższy. Częściej się zawiesza. A najgorsze z tego wszystkiego że bateria nie trzyma już jednego dnia. Trzyma pół. Dziś rano telefon miał 100% baterii a o 14:00 było już całkiem rozładowany, dramat. I tu moje pytanie: Jako że telefon w tym stanie jest praktycznie nie używalny to czy wystarczy go zflashować i wgrać nie brandowanego softa 4.0.4 czy by było lepiej muszę zrobić downgrade'a?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!

#27 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 02 November 2012 - 21:10

Spróbuj go zdebrandować, ale obawiam się że lepszą funkcjonalność uzyskasz dopiero po zaniżeniu oprogramowania do androida 2.3 Gingerbread :)

#28 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 03 November 2012 - 18:00

Jurij, GB miał lepszą funkcjonalność na telefonach z 2011 z 2012 sprawa się ma znacznie lepiej. Oczywiście mówię to u "czystym" oprogramowaniu.

#29 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 03 November 2012 - 21:19

Ależ ja piszę o tym, o czym przeczytałem dotychczas w opiniach użytkowników Xperii P po aktualizacji. Z resztą każdy ma inne potrzeby i odczucia, niech autor sam przetestuje obie wersje Androida i wybierze tę, która mu bardziej będzie pasować :)

#30 OFFLINE   Saryt

Saryt
  • User
  • 13 posts
    • Time Online: 1d 2h 13m
  • Operator: Orange

Posted 06 November 2012 - 17:08

Witam! Update sytuacji: miałem już wszystko przygotowane do zmiany roma ale postanowiłem sprawdzić jeszcze na wszelki wypadek czy reinstalacja za pomocą SEUS nie pomogła by i okazało się że pomogła:) Telefon działa teraz jak należy i bateria trzyma dłużej niż przy gingerbread. Wciąż, nie jest to jakiś bardzo długi czas ale zawsze;) Jedyne co to nie udało się przywrócić moich danych z kopii zapasowej (poza tymi zapisanymi na karcie pamięci które nie były ruszane) na wskutek dziwnego błędu ale przynajmniej zrobił się "porządek":) Do tej pory nie wiem co było winowajcą ale zakładam że coś wybudzało system cały czas bo według danych z zarządzania zasilanie system adroid zjadał 80% baterii... Dziękuję za pomoc i sugestie!

0 user(s) are reading this topic