Według informacji, które pojawiły się w Internecie Sony LT29i "Hayabusa", międzynarodowy odpowiednik japońskiej Xperia GX, będzie się nazywać Sony Xperia TX.
Nazwa zatem z jednej strony związana jest z podobieństwem designu i specyfikacji z Xperia T (LT30 Mint), z drugiej zaś z "X" którym oznaczono Xperia GX.
Źródło: XperiaBlog

Sony Xperia TX, czyli międzynarodowa werjsa LT29i "Hayabusa"
Started by Mikołaj, Aug 13 2012 10:53
6 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 13 August 2012 - 10:53
#2 OFFLINE
Posted 13 August 2012 - 22:17
A tak nawiasem mówiąc, robią wodę z mózgu ludziom nazewnictwem jednego modelu wieloma określeniami

#3 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 01:24
Ja się już pogubiłem siakieś acro S ma wyjść, T, TX, GX, SX, NX i co tam jeszcze nawymyślają
Dawniej były serie K / C od aparatów, W od muzyki, T od stylowych słuchawek, Z od klapek i każdy miał to co chciał. A teraz nie dość ze wszystkie modele wyglądają prawie tak samo to jeszcze robią sajgon z nazwami

#4 OFFLINE
Posted 14 August 2012 - 09:34
Ano robią. Pewne było, że Hayabusa jakaś nazwę dostanie, nawet logiczna jest Xperia TX, ale w działaniach Sony rzeczywiście brak przejrzystości i wizji nazywania telefonów.
Spójrzmy jednak na to z drugiej strony. Ja przez długi czas nie słyszałem i nie interesowałem się parudziesięcioma modelami wypuszczanymi na rynek azjatycki i inne rynki. Na naszym forum jakiś idiota non stop pisze newsy o dziwnych japońskich Xperia i człowiek już głupieje co i z jaką nazwą trafi do nas, a co nie...
Inna sprawa, że samo Sony chyba do końca nie wie jakie modele przeznaczone są na rynek amerykański, jakie na azjatycki, a które będą globalnymi urządzeniami...
Spójrzmy jednak na to z drugiej strony. Ja przez długi czas nie słyszałem i nie interesowałem się parudziesięcioma modelami wypuszczanymi na rynek azjatycki i inne rynki. Na naszym forum jakiś idiota non stop pisze newsy o dziwnych japońskich Xperia i człowiek już głupieje co i z jaką nazwą trafi do nas, a co nie...
Inna sprawa, że samo Sony chyba do końca nie wie jakie modele przeznaczone są na rynek amerykański, jakie na azjatycki, a które będą globalnymi urządzeniami...
#5 OFFLINE
Posted 15 August 2012 - 19:21
Teraz te nazwy to jakaś kompletna bzdura jak dla mnie, tak jak Jurij napisałeś kiedyś były serie C,K,Z,W i każdy wiedział co i jak. Teraz to jest po prostu jeden wielki bałagan, może kiedyś się to wszystko ustabilizuje.
#6 OFFLINE
Posted 13 September 2012 - 21:05
gdzie mozna ja kupic ? albo kiedy bedzie mozna ?
Jakies tam ->Nokia e52 -> Xperia x10 mini pro -> Iphone 3gs -> Samsung Galaxy S -> Xperia Arc -> Iphone 4 White 16GB
#7 OFFLINE
Posted 13 September 2012 - 21:39
Model ten pojawi się jedynie na wybranych rynkach i z tego co wiem w Polsce nie będzie on oficjalnie dostępny. Póki co zapowiedziano go w Chinach w cenie około 2000 zł.
W tym temacie była o tym mowa...
W tym temacie była o tym mowa...