Jump to content

Aluminiowa osłona dla Xperia S, acro, arc od Gild Design [video, foto]

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 01 August 2012 - 10:56

Japońska firma Gild Design specjalizuje się w produkcji aluminiowych "zderzaków" dla najlepiej sprzedających się urządzeń dla japońskim rynku. Jak możecie zobaczyć na zdjęciach i filmach nie jest to typowy pokrowiec i osłona na telefon, a raczej metalowa konstrukcja osłaniająca boki telefonu, którą dodatkowo w środku wypełniono silikonem tak by nie porysowała telefonu i amortyzowała w większym stopniu upadki.

Posted Image

Posted Image

Pomysł dość ciekawy, choć mi wygląd tak obudowanych telefon raczej nie przypadł do gustu. Poza tym i tak duże już telefony zostały w ten sposób jeszcze bardziej poszerzone i wydłużone. Jeśli chodzi o produkty Sony to Gild Design wyprodukowała osłony dla: Xperia S/NX, Xperia acro HD/acro S, Xperia arc/arc S i Xperia acro.

Producent wycenił komplet zderzaków na 10,000 jenów czyli 430 zł, a możecie je nabyć na eBay w sklepie

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

.

Video:

Źródło: XperiaBlog

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 01 August 2012 - 12:48

No brzydkie to nie jest i może nawet nie głupie, ale na pewno nie użyteczne na co dzień i w dodatku koszmarnie drogie jakby co najmniej ze srebra było zrobione... Mnie by się nie chciało  tego żelastwa w kieszeni nosić :)

#3 OFFLINE   faflak

faflak

Zwycięzca Drugiego Quizu Forum Sony Ericsson World

• User
  • 707 posts
    • Time Online: 36d 13h 18m

Posted 01 August 2012 - 12:52

hmm po naostrzeniu naoznikow bedzie gwiazdka ninja... wiec moze to ma jakis cel ? ;)
albo otwieracz do :piwo:  lub dodatkowy :weight_lift: w kazdym razie zbyt drogi ...

Edited by faflak, 01 August 2012 - 12:55.

_________________________________________________________________________________________________pomogłem kliknij ^

#4 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 01 August 2012 - 18:20

telefon wygląda ciut lepiej w tym "pancerzu" ale dzięki niemu staje się nie do noszenia w kieszeni i grozi ryzykiem przypadkowej kastracji. sztuka dla sztuki - bo jak upadnie na ekran to mi ta zbroja nie pomoże
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#5 OFFLINE   najodleglejszy

najodleglejszy
  • User
  • 184 posts
    • Time Online: 7d 12h 47m

Posted 02 August 2012 - 10:18

brzydkie to jak noc. chociaż spodobało mi się jak acro uderzyła tym wielgachnym rogiem i się odbiła :D

0 user(s) are reading this topic