Nie działają wszystkie przyciski fizyczne za wyjątkiem włącznika.
Przełącznik blokady cały, klawisze pod wyświetlaczem czyste, po załączeniu kamery spust migawki się podświetla, reszta klawiszy również w dobrym stanie (taśma nie przerwana) .
Co mogło się uszkodzić na płycie głównej? Jaki byłby przybliżony koszt naprawy w serwisie?
0
Nie działają fizyczne klawisze, przyciski oprócz włącznika Satio
Started by soniaczW800i, Jun 27 2012 22:11
5 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 27 June 2012 - 22:11
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
#2 OFFLINE
Posted 27 June 2012 - 22:42
Według Troubleshooting guide - musisz wymienić część X2902. Możesz ją zidentyfikować dzięki dokumentowi component replacement:
Ja bym go zaniósł do dobrego serwisu, oni będą wiedzieć co robić. A ile wezmą? To zależy od nich. Myślę że okolice 50 PLN to rozsądna cena
#3 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 22:26
To gniazdo od taśmy bocznych przycisków raczej nie jest winne, ponieważ jak wspomniałem nie działają również te klawisze pod ekranem (podświetlają się) oraz nie działa switch blokady
Gry PS3/PS4 akcesoria?(więcej informacji można znaleźć w moich tematach w dziale giełda)
#4 OFFLINE
Posted 28 June 2012 - 22:41
Napisałeś w poście wyżej, że:
A teraz piszesz:
Wyślij go do w-support do wrocławia, zrobią ekspertyzę i powiedzą Ci co padło + koszt naprawy. Ciężko mi jest gdybać nie widząc telefonu, zwłaszcza że nie wiemy czy upadł / był zalany czy cokolwiek innego się z nim stało
Przełącznik blokady cały
A teraz piszesz:
oraz nie działa switch blokady
Wyślij go do w-support do wrocławia, zrobią ekspertyzę i powiedzą Ci co padło + koszt naprawy. Ciężko mi jest gdybać nie widząc telefonu, zwłaszcza że nie wiemy czy upadł / był zalany czy cokolwiek innego się z nim stało
#5 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 09:52
Tak, napisałem że żadne fizyczne przyciski oprócz włącznika nie działają i zaznaczyłem że mechanicznie wyglądają normalnie, jednakże nie działają jakby nie były w ogóle zaprogramowane.
Zalany raczej nie był, można by podejrzewać upadek, lecz w tematach na innych forach użytkownicy twierdzą że wspomniana usterka powstała samoistnie, jednakże nikt nie był w stanie określić przyczyny defektu.
Co do wysyłki do w-support 70zł za ekspertyzę + przesyłka i nie wiadomo jaka droga naprawa będzie
Zalany raczej nie był, można by podejrzewać upadek, lecz w tematach na innych forach użytkownicy twierdzą że wspomniana usterka powstała samoistnie, jednakże nikt nie był w stanie określić przyczyny defektu.
Co do wysyłki do w-support 70zł za ekspertyzę + przesyłka i nie wiadomo jaka droga naprawa będzie
#6 OFFLINE
Posted 29 June 2012 - 12:54
Nie wiem co piszą na innych forach i za bardzo mnie to nie interesuje. Bez żadnej historii choroby ani oględzin telefonu / żadnych logów - ciężko cokolwiek wywróżyć Ja Ci napisałem że według oficjalnej instrukcji SE w przypadku nie działania klawiszy należy wymienić element X2902, a w przypadku niedziałającego przełącznika S2500. Ale usterka może leżeć gdzie indziej - na początku trzeba by go zidentyfikować, jeśli hwconfig nienaruszony to przeflashować. Jeśli nadal nic - no to zostaje naprawa hardware.
No chyba nie sądzisz, że autoryzowany serwis naprawi Ci ten telefon za 30 zł? Z tego co mi wiadomo można zamówić kuriera na ich koszt. Ale nigdy nie korzystałem z takiej usługi. Za ekspertyzę na pewno zapłacić będzie trzeba. A potem pewnie wymiana płyty głównej lub naprawa - zależy od uszkodzenia. Zawsze możesz oddać do nieautoryzowanego serwisu, tam może nawet ekspertyza być za darmo i naprawa na pewno tańsza
No chyba nie sądzisz, że autoryzowany serwis naprawi Ci ten telefon za 30 zł? Z tego co mi wiadomo można zamówić kuriera na ich koszt. Ale nigdy nie korzystałem z takiej usługi. Za ekspertyzę na pewno zapłacić będzie trzeba. A potem pewnie wymiana płyty głównej lub naprawa - zależy od uszkodzenia. Zawsze możesz oddać do nieautoryzowanego serwisu, tam może nawet ekspertyza być za darmo i naprawa na pewno tańsza