Jump to content

Sony Xperia PLAY jednak z Ice Cream Sandwich?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 20 June 2012 - 10:44

Ze wcześniej podanych informacji Sony zrezygnowało z aktualizacji Xperia PLAY do ICS, ze względu na problemy z kompatybilnością gier.

Wszystko wskazuje jednak na to, że w dalszym ciągu trwają prace zmierzające do uzyskania pełnej funkcjonalności telefonu pod Android 4.0. W PTCRB certyfikowano bowiem firmware dla Xperia PLAY, czyżby zatem w ostatniej chwili miała się pojawić miła niespodzianka dla użytkowników tego telefonu? Dowiemy się już niebawem.

Attached File  Xperia PLAY na PTCRB.png   101.75K   7 downloads

#2 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • Kraj::
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 20 June 2012 - 11:22

Jeżeli faktycznie miała to być niespodzianka dla użytkowników tego telefonu, to wg mnie nie za bardzo im się udało. Zapewne nie jedna osoba na wieść, że PLAY nie dostanie ICS'a sprzedała ten telefon...
Posted Image

#3 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 20 June 2012 - 11:44

Sony niech najpierw wypuści do wszystkich regionów i telefonów ICS, a niech później zajmą się Play.
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 20 June 2012 - 11:51

View Postphillix, on 20 June 2012 - 11:22, said:

Zapewne nie jedna osoba na wieść, że PLAY nie dostanie ICS'a sprzedała ten telefon...

O tak, miliardy osób kupują urządzenia elektroniczne tylko i wyłącznie ze względu na Androida Ice Cream Sandwich. Jak pralka czy lodówka go nie mają, to są do wyrzucenia. A taki telefon z funkcją konsoli bez ICS to już totalny śmieć, przecież z Gingerbreadem wstyd się pokazywać na mieście...  :sarcasm:

A tak na serio, jeśli to prawda to dobrze że dostrzegli swój błąd i działają aby go naprawić :) Przynajmniej użytkownicy będą mieli wybór na której wersji systemu będą chcieli pracować :)

#5 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts
    • Time Online: 15d 1h 1m

Posted 20 June 2012 - 12:00

przecież z Gingerbreadem wstyd się pokazywać na mieście...
Piszesz to z opowieści a nie z praktyki ;)  parę miesięcy szumu wokół ICS a po wejściu jedno WIELKIE g***o a ja to piszę z praktyki :)
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 20 June 2012 - 12:12

View Postneron, on 20 June 2012 - 12:00, said:

Piszesz to z opowieści a nie z praktyki ;)  parę miesięcy szumu wokół ICS a po wejściu jedno WIELKIE g***o a ja to piszę z praktyki :)

Mylisz się, ja to napisałem tylko i wyłącznie z jednej przyczyny:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

. Dla mnie to system operacyjny jak każdy inny. Mam gdzieś cyferki, nie kręci mnie to, nie podnieca. Ma swoje wady, ma swoje zalety ale 95% konsumentów kupuje telefon z funkcją konsoli po to żeby:

1. Grać w gry,
2. Dzwonić,
3. Smsować,
4. Korzystać z funkcji multimedialnych.

Jeśli aktualizacja ma uniemożliwić którekolwiek z powyższych, to jaki jest jej sens? :rolleyes:

#7 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts
    • Time Online: 15d 1h 1m

Posted 20 June 2012 - 12:28

Po:
1. Nie zrozumiałeś mnie

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

2. Postaw swój autorytet,że ICS jest lepszy od Gingerbreada :)
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#8 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 21m

Posted 20 June 2012 - 17:17

Pomijam, ze android 4.0 bedzie (jest) aktualizowany w wiekszosci xperii, to nie zmienia to faktu, ze sony wcale nje przylozylo sie do tego by go jak najbardziej zoptymalizowac pod swoje produkty. Wielu wraca do 2.3.4 bo jest cbociazby baddziej stabilniejszy.

#9 OFFLINE   hunter3000

hunter3000

Autor najlepszego postu 2013 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 719 posts
    • Time Online: 28d 19h 19m

Posted 20 June 2012 - 18:54

U mnie na LWW ICS ładnie chodzi, ale niestety sony do końca go nie zrobiło jak trzeba i ma kilka mniejszych bugów. Zależy też jak korzysta się z telefonu i co z nim robi :)
Pomogłem? Daj plusika

Moja obecna lista telefonów:

K320 | W550 | W660 | W950 | W20 (Zylo)

Xperia XZ2 Premium | M4 Aqua

1 user(s) are reading this topic