Jump to content

Sony Xperia P vs. HTC One S - przeglądanie stron internetowych [video]

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 29 May 2012 - 16:11

W sieci zamieszczono film, na którym porównano przeglądanie stron na Sony Xperia P i HTC One S.

Poza różnicą w samych podzespołach tych telefonów wartym zauważenia jest fakt, różnych wersji oprogramowania, które zostało zainstalowane w tych modelach.

Który telefon prezentuje się Waszym zdaniem lepiej?

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 29 May 2012 - 20:06

Oba działają podobnie... + dla HTC za większy ekran, aczkolwiek jego kształt mi się nie podoba. Xperia P mimo że ma technologię "White Magic" ma znacznie ciemniejszy ekran... Nie wiadomo czy podświetlenie było ustawione równomiernie. Powiększanie lepiej działa na Xperii i chyba ta wygrywa, mimo mniejszego ekranu...

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 30 May 2012 - 11:39

Rzeczywiście moją uwagę od razu przykuł ten ponoć niesamowity wyświetlacz z Xperia P. Nie wiem, gdzie leży wina, ale na tym filmie znacznie lepiej (przyjemniej dla oka) prezentuje się ten z HTC. Może to ustawienia telefonu, może kamera zniekształca odbiór barw, a może ta żółtawa biel to właśnie jest ta magiczna biel?

#4 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 20m

Posted 30 May 2012 - 22:42

Rzeczywiście moją uwagę od razu przykuł ten ponoć niesamowity wyświetlacz z Xperia P. Nie wiem, gdzie leży wina, ale na tym filmie znacznie lepiej (przyjemniej dla oka) prezentuje się ten z HTC
Bo HTC nie stosuje ( jak SONY) w swoich telefonach przestarzałych technologii (LCD <_< ) dlatego masz różnice w bieli. Nawet ostatnio porównywałem lapsa mojego z mojej siostry i na moimi biel była "żółta" :(  Tak samo jest w tym przypadku.

0 user(s) are reading this topic