Jump to content

Xperia PLAY nie dostanie aktualizacji do Android 4.0 Ice Cream Sandwich!

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 25 May 2012 - 10:28

Wygląda na to, że mamy ciąg dalszy zamieszania wokół aktualizacji Sony Xperia do Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Z

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Sony zniknął bowiem odnośnik zapowiadający aktualizację Sony Xperia PLAY do ICS.

Przypomnijmy, że to właśnie Xperia PLAY dostała jako pierwsza beta ROM ICS, jednak już w parę dni po tym zdarzeniu użytkownicy zaczęli donosić o znaczących problemach z działaniem gier. Może się, więc wydawać, że Sony nie potrafiło sobie poradzić z wyeliminowaniem błędów i zwyczajnie zrezygnowało z aktualizacji systemu na tym modelu. Choć do momentu oficjalnego komunikatu Sony sprawa wydaje się nierozstrzygnięta, ja jestem zdania, że Xperia PLAY nie doczeka ICS.

Attached File  Brak ICS na Xperia PLAY.JPG   10.94K   4 downloads

Źródło: xperiagamer.com

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 25 May 2012 - 12:28

No bo jak się kompromitować, to na całego :) Nie dość, że się wszyscy śmieją z faktu, że low endy dostały aktualizację do ICS prędzej niż topowe modele, dedykowany dla amerykańskiej sieci AT&T ion pojawił się już na całym świecie z wyjątkiem ameryki, to jeszcze dają ciała z aktualizacją jedynego smartphone'a - konsoli którym chcieli podbić amerykański rynek :) Brawo :sony: po raz kolejny :sarcasm:

#3 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 5h 27m

Posted 25 May 2012 - 12:48

No jak widać rebrand firmy im służy. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi jak zwykle o kasę. I to o czym pisałem wcześniej. Chłopaki z XDA jak zwykle odwalą za SONY robotę. <_<

#4 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 25 May 2012 - 16:38

A nie mówiłem... Mamy oficjalne oświadczenie Sony i na 100% wiadomo już, że nie będzie ICS dla Xperia PLAY:

In regards to Xperia PLAY, after extensive in house testing with our developer teams and working with our partners, we have concluded that a consistent and stable experience, particularly with gaming, cannot be guaranteed for this smartphone on Ice Cream Sandwich – therefore, we will not make the Android 4.0 upgrade available for Xperia PLAY.
This decision was also verified when we received similar feedback from the developer community; both experienced developers and advanced users, along with game content providers following our ICS beta ROM for unlocked Xperia PLAY smartphones.
Our priority has and always will be, to provide the best possible user experience on Xperia smartphones. In this instance the ICS upgrade would have compromised stability, where we look to ensure a quality gaming experience with games optimized and developed for Xperia PLAY.

Źródło: Sony Mobile Blog

#5 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 25 May 2012 - 18:40

He he he :) Ciekawi mnie zatem, jak aktualizacja wpłynie na użytkowanie takich smartphone'ów jak Xperia arc, Xperia ray, Xperia neo, Xperia pro czy Xperia active, które mają identyczne 1GHz procesory Qualcomm Snapdragon MSM8x55 oraz ilość ramu - 512 MB. Czy to oznacza że na tych telefonach po aktualizacji do ICS również nie będzie się dało odpalić np. GTA III czy innych bardziej zaawansowanych gier? Nie bardzo rozumiem... bo przecież poza wielkością ekranu, brakiem gamepada, designem i aparatem są to niemalże identyczne urządzenia :blink:

Chyba że jest to jakaś marketingowa zagrywka i w ciągu najbliższego miesiąca - dwóch zaprezentują Xperię PLAY 2 z 2-4 rdzeniowym procesorem i ekranem przynajmniej 4,5" oraz najnowszą wersją systemu ...

#6 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 17m

Posted 25 May 2012 - 19:00

Boże co się teraz dzieje z tą firmy, teraz aż trudno uwierzyć że Sony (Ericsson) był kiedyś czołowym producentem telefonów komórkowych.Nie kryję że trochę się zdziwiłem jak zobaczyłem tą informację i pomyślcie teraz o użytkownikach Xperi Play którzy nagle się dowiadują że jednak aktualizacji nie dostanie i w dodatku jako jedyna pozostanie na Gingerbreadzie.Ja tylko mam nadzieję że długo nie będę czekał na aktualizację swojego modelu Xperi

#7 OFFLINE   neron

neron
  • User
  • 394 posts
    • Time Online: 15d 1h 1m

Posted 25 May 2012 - 19:45

Z tego co piszą po innych zagranicznych forach wynika,że Gingerbread jest lepszy od tego ICS-a.  Większość po aktualizacji do ICS wracali z powrotem do Gingerbreada.

Boże co się teraz dzieje z tą firmy, teraz aż trudno uwierzyć że Sony (Ericsson) był kiedyś czołowym producentem telefonów komórkowych
Jeszcze trochę i Ericsson zostawi Sonego daleko w tyle o innych markach nie wspomnę.
99% idiotów czyta posty z ręką na myszce... Nie zdejmuj! Teraz na to za późno!!!

#8 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 25 May 2012 - 20:05

Czy to oznacza że na tych telefonach po aktualizacji do ICS również nie będzie się dało odpalić np. GTA III czy innych bardziej zaawansowanych gier?

Na szczęście na GingerBreadzie działa GTA III, najnowszy Gangstar Rio i inne. Ja cały czas używam GB ( w wersji MIUI ), bo jest szybszy, jak narazie, od ICSa.
Troche szkoda, że jedyny taki smartfon z padem nie dostanie ICSa... Pewnie niedługo Samsung czy HTC zrobi coś podobnego z padem, jak PLAY, i wtedy będzie prawdziwy "PSP-phone". Xperia Play moim zdaniem powinna mieć lepszy procek, więcej ramu i lepszy układ graficzny od innych Xperii 2011, bo co to za telefon do grania, jeżeli ma takie same bebechy? Ma tylko pad i dodatkowe klawisze...
Posted Image

#9 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 25 May 2012 - 20:40

View Postjack79, on 25 May 2012 - 19:00, said:

i pomyślcie teraz o użytkownikach Xperi Play którzy nagle się dowiadują że jednak aktualizacji nie dostanie i w dodatku jako jedyna pozostanie na Gingerbreadzie.Ja tylko mam nadzieję że długo nie będę czekał na aktualizację swojego modelu Xperi

Nie jako jedyna, bo X10 też zostanie na Gingerbreadzie. Ale jako jedyna z 2011 roku - to fakt :(

#10 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 25 May 2012 - 21:07

Tak, tylko że X10 to starszy model i jeden z pierwszych, jak nie pierwszy, na androidzie.
Posted Image

#11 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 48m

Posted 25 May 2012 - 21:23

nie powiem że to strzał w stopę - a skąd! to strzał prosto w środek czoła. model który miał być odpowiedzią sony na iPhona w segmencie gier (bo co bądź granie na Iphonie 4s to czysta przyjemność, wszystko działa świetnie przynajmniej w tych tytułach w które grałem) nie dostaje aktualizacji systemu... to tak jakby kupić komputer z myślą o grach i nie zainstalować mu windowsa xp tylko win 95...
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

0 user(s) are reading this topic