Jump to content

Spadła europejska cena Sony Xperia S

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 15 May 2012 - 13:56

Jest szansa, że już niedługo cena Sony Xperia S znacząco spadnie. Wszystko za sprawą obniżki tego telefonu w oficjalnym sklepie Sony Mobile. Pierwotnie Xperia S wyceniana była na 599 euro lub 499 funtów. Bieżąca cena tego modelu wynosi  499 euro i 399 funtów, co teoretycznie powinno się przełożyć na obniżkę ceny w Polsce o 400-500 złotych. Patrząc na historie działalności naszego sklepu Sony (SE) to co dzieje się na świecie ma często niewielki wpływ na zmiany w krajowym odpowiedniku. U nas w dalszym ciągu arc jest za 1300 zł a neo i active powyżej 1000 zł. Może jednak tym razem będzie inaczej.

Posted Image

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 15 May 2012 - 14:19

Na drastyczną obniżkę w polskim sklepie Sony bym nie liczył, bo taki chociażby 3-letni model jak Sony Ericsson Vivaz w "wyprzedaży" kosztuje 1000 PLN :P A co do ceny Xperii S - emocje związane z premierą pierwszego smartphone'a Sony opadły, zainteresowanie zmalało to i cenę trzeba stopniowo obniżać, żeby zainteresować klientów :)

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 21 May 2012 - 11:48

No i jest... nie wiem od kiedy, ale ja zauważyłem to dopiero dziś. Otóż to w polskim sklepie Sony Mobile cena Xperia S spadła, aż o 100 zł. Telefon dystrybuowany jest zatem w cenie 2 099 zł, o 400 zł wyższej od Xperia P.

0 user(s) are reading this topic