Jump to content

Xperia Active OTA brick ,po aktualizacji tylko wibruje jak sie wlaczy telefon

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   szkodnik83

szkodnik83
  • User
  • 1 posts
    • Time Online: 2h 3m
  • Kraj::
  • Operator: Heyah

Posted 10 May 2012 - 18:20

Witam ,juz jakies 3miesiace temu zepsul mi sie telefon , natomiast chcialem zrobic update przez wifi. Po tej czynnosci telefon tylko wibruje przy wlaczeniu . Obojetnie co mu wgram czy to przez flashtoola czy pc companion , telefonik sie flashuje bez problemu. Wchodzi bez problemu w flashmode i fastboot . Telefon nie byl brandowany ,fabrycznie bez simlocka i nie byl robiony unlock bootloader. Za pomoc serdecznie dziekuje

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 10 May 2012 - 19:04

Można telefon ożywić za pomocą skryptu :) Mogę go wgrać za pomocą boxa, ale musisz mieć Windowsa 7, internet minimum 2 megabity na sekundę po kablu i trochę czasu :) Jeśli spełniasz warunki, napisz do mnie na gg: 1793684 :)

#3 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,670 posts
    • Time Online: 153d 7h 21m

Posted 11 May 2012 - 09:30

Jak jak kocham aktualizacje poprzez OTA. jak byś miał telefon odblokowany, to wystarczyło by za pomocą fastboota  wgrać kernel wypakowany z romu. Innym rozwiązaniem jest też wgranie zmodyfikowanego jadra z recovery. A tak to pozostaje ci Rozwiązanie jaki Podał ci Jurij.
Problemem u ciebie jest to, że masz "uszkodzony" bootloader"  (program który jako pierwszy się uruchamia po włączeniu telefonu) (tak jak PC BIOS) zbyt dużo ma danych w pamięci i nie potrafi sobie z tym poradzić. Tak to mniej więcej wygląda. ;)

0 user(s) are reading this topic