Witam ,juz jakies 3miesiace temu zepsul mi sie telefon , natomiast chcialem zrobic update przez wifi. Po tej czynnosci telefon tylko wibruje przy wlaczeniu . Obojetnie co mu wgram czy to przez flashtoola czy pc companion , telefonik sie flashuje bez problemu. Wchodzi bez problemu w flashmode i fastboot . Telefon nie byl brandowany ,fabrycznie bez simlocka i nie byl robiony unlock bootloader. Za pomoc serdecznie dziekuje

Xperia Active OTA brick ,po aktualizacji tylko wibruje jak sie wlaczy telefon
Started by szkodnik83, May 10 2012 18:20
2 replies to this topic
#1 OFFLINE
Posted 10 May 2012 - 18:20
#2 OFFLINE
Posted 10 May 2012 - 19:04
Można telefon ożywić za pomocą skryptu
Mogę go wgrać za pomocą boxa, ale musisz mieć Windowsa 7, internet minimum 2 megabity na sekundę po kablu i trochę czasu
Jeśli spełniasz warunki, napisz do mnie na gg: 1793684

#3 OFFLINE
Posted 11 May 2012 - 09:30
Jak jak kocham aktualizacje poprzez OTA. jak byś miał telefon odblokowany, to wystarczyło by za pomocą fastboota wgrać kernel wypakowany z romu. Innym rozwiązaniem jest też wgranie zmodyfikowanego jadra z recovery. A tak to pozostaje ci Rozwiązanie jaki Podał ci Jurij.
Problemem u ciebie jest to, że masz "uszkodzony" bootloader" (program który jako pierwszy się uruchamia po włączeniu telefonu) (tak jak PC BIOS) zbyt dużo ma danych w pamięci i nie potrafi sobie z tym poradzić. Tak to mniej więcej wygląda.
Problemem u ciebie jest to, że masz "uszkodzony" bootloader" (program który jako pierwszy się uruchamia po włączeniu telefonu) (tak jak PC BIOS) zbyt dużo ma danych w pamięci i nie potrafi sobie z tym poradzić. Tak to mniej więcej wygląda.