Jump to content

Xperia neo V - od kogo kupić?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 24 April 2012 - 13:28

Witam znajomy poprosił mnie o zakup Sony Ericsson Xperia neo V, przejrzałem allegro parę aukcji zapisałem jednak chciałbym dodatkowo dopytać osoby bardziej obeznane w temacie.

Telefon musi być fabrycznie nowy mieć pełną (min 23 miesiące) gwarancję i być bez simlocka. Odpada Orange. Najlepiej niebrandowany, może być T-Mobile. Wersja kolorystyczna blue.

Zależy mi oczywiście na jak najniższej cenie ale nie chciałbym się naciąć na jakąś trefną licytację. Mogą być także oferty sklepów internetowych byleby spełniały moje wymagania.

Bardzo proszę o podawanie propozycji aukcji, które Waszym zdaniem warto odwiedzić.

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 24 April 2012 - 20:49

Z allegro to jedna wielka loteria. Nawet zaufani sprzedawcy potrafią czasem przysłać trefny towar. Ja bym radził rozglądać się lokalnie... Oferty z Poznania z allegro i okolic, oferty z tablicy, gumtree... Wtedy jest kontakt, odbiór osobisty, oglądnięcie towaru i praktycznie zerowe ryzyko nieudanej transakcji. Poczta telefonu nie rozbije po drodze, wszystko można sprawdzić na miejscu. Przy wydatkach powyżej 500 PLN nie ma innej pewnej opcji :) A co do sprzedawców, to właśnie trzeba polować na zaufanych allegrowiczów (100% pozytywnych komentarzy), który nie są handlarzami i wzięli np. telefon podpisując umowę i chcą się go pozbyć. Wtedy cena będzie atrakcyjna i transakcja udana :)

#3 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 27 April 2012 - 05:46

Ja kupiłem najtańszą sztukę jaką była. W dodatku z odblokowanym bl, bez simlocka i z kilkoma gratisami. Warunek to nie kupować z Orange. Simlocka trochę kosztuje i odblokowanie bootloadera również. Oraz radzilbym katalog Twojemu koledze dokupić jakieś etui albo zbroje, bo telefon ma plastik, który, jak czasem się rysuje. Od siebie polece silikonowe etui.
Posted Image

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 27 April 2012 - 08:07

View Postphillix, on 27 April 2012 - 05:46, said:

Ja kupiłem najtańszą sztukę jaką była. W dodatku z odblokowanym bl, bez simlocka i z kilkoma gratisami. Warunek to nie kupować z Orange. Simlocka trochę kosztuje i odblokowanie bootloadera również. Oraz radzilbym katalog Twojemu koledze dokupić jakieś etui albo zbroje, bo telefon ma plastik, który, jak czasem się rysuje. Od siebie polece silikonowe etui.

Bzdura. Co Ci przeszkadza czy z Orange czy nie z Orange? Zmienić soft można za darmo, a biorąc pod uwagę fakt, że modele z Orange są przeważnie tańsze, można zaoszczędzić na odblokowaniu simlocka i bootloadera - w naszym serwisie online obie operacje kosztują łącznie 50 PLN. No chyba że będzie to egzemplarz z poprawionymi zabezpieczeniami (wyprodukowany po 10-14 tygodniu 2012 roku), to wtedy tylko unlock w salonie Orange za 77 PLN i odblokowanie bootloadera za darmo metodą oficjalną :)

#5 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 27 April 2012 - 10:37

Tylko dla niektórych problemem jest ściągać płatnie simlocka i odblokować bootloadera.

Edited by not found, 27 April 2012 - 11:48.
literówki ;)

Posted Image

#6 OFFLINE   jack79

jack79
  • Serwisant forum
  • 1,062 posts
    • Time Online: 77d 20h 18m

Posted 28 April 2012 - 07:39

View PostJurij, on 27 April 2012 - 08:07, said:

Bzdura. Co Ci przeszkadza czy z Orange czy nie z Orange? Zmienić soft można za darmo, a biorąc pod uwagę fakt, że modele z Orange są przeważnie tańsze, można zaoszczędzić na odblokowaniu simlocka i bootloadera - w naszym serwisie online obie operacje kosztują łącznie 50 PLN. No chyba że będzie to egzemplarz z poprawionymi zabezpieczeniami (wyprodukowany po 10-14 tygodniu 2012 roku), to wtedy tylko unlock w salonie Orange za 77 PLN i odblokowanie bootloadera za darmo metodą oficjalną :)

No tak ale z tyłu na obudowie widnieje to paskudne logo Orange które tylko oszpeca wygląd telefonu,więc jak dla też lepiej nie brać z Orange

#7 OFFLINE   rune

rune
  • User
  • 77 posts
    • Time Online: 1d 4h 43m
  • Operator: PLAY

Posted 28 April 2012 - 09:58

No Orange to Orange i nigdy osobiscie nie scierpie tych telefonow. Nie tylko telefon ale i pudelko brandowane i czesto okrojone zestawy. Co do ofert to po prostu trzeba szukać w licytacjach, inaczej się nie da. Patrzyłem na ceny z poza Orange to są sporo wyższe i chyba naprawdę bardziej opłaca się kupić nową klapkę baterii i simlocka ściągnąć oddzielnie a i jeszcze taniej wyjdzie.
Ambasador marki XPERIA

#8 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 54m

Posted 30 April 2012 - 17:36

No żeście SE pogadali ;)

Prosiłem raczej o konkretne linki i aukcje, które mogłyby mnie zainteresować. O tym że branding Orange jest "beee" - przynajmniej ja tak myślę - pisałem od razu w pierwszym poście. Znajomy korzysta z T-Mobile dlatego przy telefonie od tego operatora nie czułbym wielkiej różnicy w jego ingerencję.

#9 OFFLINE   phillix

phillix

• User
  • 2,024 posts
  • TelefoniPhone 5

Posted 30 April 2012 - 17:45

Coś się znalazło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Cena do negocjacji:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

oprócz tego jest ich nawet dużo do licytacji.
Napisałeś, że wersja BLUE, a tego niebieskiego prawie wcale nie widać. jedynie przy dobrym oświetleniu. ogólnie to czarny w wiekszości jest.

Edited by not found, 30 April 2012 - 22:35.
literówka

Posted Image

0 user(s) are reading this topic