Jump to content

Żółte plamy na wyświetlaczu w Sony Xperia S [foto]

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 20h 2m

Posted 21 March 2012 - 17:54

W miarę ekspansji i dostępności Sony Xperia S na wielu rynkach coraz częściej pojawiają się głosy o problemach z wyświetlaczem. Błąd polega na występowaniu żółtego zabarwienia  w dolnej części telefonu.

Oglądając zdjęcia nie można zaprzeczyć, iż rzeczywiście ewidentnie widać tą samą plamę na różnych egzemplarzach telefonu, zagadką póki co pozostaje co może ją powodować/ Wiadomo jednak, że nie jest to błąd seryjny i wystąpił on tylko w niektórych partiach telefonu, a sony już rozpoczęło wymianę felernych modeli na nowe - pozbawione tej wady.

Podejrzenia związane z żółtą plamą padają na wadę wyświetlacza (np. klej) lub błąd związany z oprogramowaniem jak tylko wiadomo będzie coś więcej, będziemy się starać o tym informować.

Jako, że na Forum mamy już posiadaczy Sony Xperia S, nie mogę nie zadać tego pytania: Czy "żółty problem" występuje także u Was?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 21 March 2012 - 18:34

Był już na forum taki przypadek, tyle że w poprzedniczce arc :) Czyżby Xperia S nie trzymała temperatury i dwa rdzenie przypiekały LCD? :P

#3 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 21 March 2012 - 19:32

Heh pisząc ten temat także od razu pomyślałem od dziwnej plamce w Xperia arc... Mam nadzieje, że wada Xperia S dotyczy niewielu egzemplarzy i nie wpłynie znaczące na "szum w okół telefonu". Na razie tragedii nie ma, ale mimo wszystko szkoda jednak, że tak dobrze zapowiadający się start Sony w ogóle związany jest z tym incydentem.

#4 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 21 March 2012 - 20:28

Po samym tytule pomyslalem o arcu naszego kolegi. Telefon się nagrzewa za bardzo. Moja neo doszła do 47stopni i jeszcze nic się nie stało.

#5 OFFLINE   .RadziU.

.RadziU.
  • User
  • 84 posts
    • Time Online: 2d 5h 6m

Posted 21 March 2012 - 21:02

Nie wiem czemu te plamy są żółte, ale miałem podobnie w Nokii 5530 (dzięki Bogu, że się jej pozbyłem), nie rozkręcałem jej, ale wydawało mi się, że to jakiś ucisk na wyświetlaczu. W W995 też mam podobnie, ale w sumie też go nie rozkręcałem :P Acha.. w obu przypadkach plamka jest (była) biała.

Edited by .RadziU., 21 March 2012 - 21:03.

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 21 March 2012 - 21:17

Z fotek które są w sieci wynika, że w tym miejscu jest bateria... Więc albo ona uciska LCD, albo się nagrzewa, albo to jakaś wada samego LCD... Cokolwiek by to nie było, nie powinno mieć miejsca w tak drogim prestiżowym modelu, za jaki uchodzi Xperia S. Sądziłem, że firma Sony zrobi wszystko, żeby wykorzystać rebranding i odciąć się od mało zaszczytnej etykietki producenta awaryjnych telefonów... Tymczasem nie minął miesiąc od sprzedania pierwszego egzemplarza, a wychodzi na jaw że tradycja wad seryjnych, objawiających się w niespełna miesiąc od wprowadzenia do sprzedaży, jest kontynuowana :rolleyes:

#7 OFFLINE   Erin

Erin

Autor najlepszego postu 2012 roku

• Zwycięzca konkursu
  • 393 posts
    • Time Online: 79d 4h 15m

Posted 21 March 2012 - 21:38

No cóż... widząc te zdjęcia potwierdzam że zaczyna się to co z moim ARC było, wygląda to niezwykle podobnie, nawet kształt tej plamy jest niemal identyczny (tyle że ułożony w innym miejscu).

liczę na to że i mi w końcu uwzględnią gwarancje i pozostaje mi tylko czekanie (już 5 miesiąc)

#8 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 31 March 2012 - 20:15

No i jest odpowiedź ze strony Sony:
Sony Mobile Communications has identified that the display on a limited number of Xperia S smartphones may show a slight yellow tint if exposed to temperatures above 40 degrees Celsius. This is limited to a small number of units and the cause of this has been corrected. Any consumer observing this slight yellow tint on the display of their Xperia S is welcome to contact their local customer service centre and Sony Mobile Communications will resolve this at no cost to the consumer.

czyli jednak wina leżała/leży po stronie temperatury...

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#9 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 31 March 2012 - 20:18

Heh, ja pociągnąłem moją neo do 50stopni i jak widać żyje i trzyma się bdb :-)

0 user(s) are reading this topic