Jump to content

Sony Xperia Nypon LT22i w sprzedaży pod nazwą Sony Xperia P?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Kraj::
  • Operator: Orange GO

Posted 30 January 2012 - 15:54

Tydzień temu informowaliśmy Was o tym, że Indonezyjska strona Postel opublikowała ważną informację dotyczącą Sony Xperii U (dawniej ST25i Kumquat).

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

]

Dzisiaj z tego samego źródła dowiadujemy się, że Sony Xperia Nypon LT22i pojawi się w sprzedaży pod nazwą Sony Xperia P. Ten fakt potwierdza doniesienia o nowym nazewnictwie Sony Xperii. W dodatku nowe nazwy Xperii nawiązują do nazw tabletów Sony (Sony Tablet P, Sony Tablet S etc.). Można zatem przypuszczać, że Sony Xperia P również zostanie zaprezentowana na targach Mobile World Congress w Barcelonie, które odbędą się za niespełna miesiąc. Jak Wam się podoba nowe nazewnictwo produktów Sony?

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 30 January 2012 - 15:57

Bardzo ambitne i skomplikowane nazwy ;)

Z jednej strony dobrze, nazwa łatwa do zapamiętania. Z drugiej strony, jedna literka a różnica w telefonie może być bardzo dużo :)
Najbardziej odpowiadają mi nazwy kodowe :)

#3 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 30 January 2012 - 15:59

Obstawiałem Xperia Y :) (i nie wykluczone, że jeszcze taka się pojawi) mamy Xperia P. Sony idzie zatem na całego na nazwy za pomocą liter. Nie mam jakoś zdania na ten temat, choć chyba lepsze te nazwy niż wymysły, które widzimy w nazwach kodowych.

#4 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Autor tematu
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 30 January 2012 - 16:10

Ja tam wolałem stare nazewnictwo... C905, W900, K800, P990 i człowiek wiedział co kupuje. To nowe z czasów iBerta Nordberga w ogóle nie przypadło mi do gustu, bo kto to widział nazywać telefony E15, ST25, LT26 etc... Teraz będzie odrobinę lepiej :)

#5 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 30 January 2012 - 16:25

Ludzie się przyzwyczaili do starych nazw, a oni zmieniają :/ niech robią dalej te xperie "x"

Nawinięto z Xperii Neo V :)
Posted Image

#6 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 19h 55m

Posted 30 January 2012 - 19:42

Heh może za jakiś czas pojawi się Xperia S1, potem Xperai S100, Xperia U1, Xperia P1 itd :) Stare serie powrócą tylko z przedrostkiem "xperia" :) To oczywiście mało prawdopodobne, ale kto wie.

Choć rzeczywiście teraz tak naprawdę telefon ma 3 nazwy, STxx, LTxx, nazwę kodową i finalną...

Jurij: Post użytkownika phillix został usunięty - brak związku z tematem.

0 user(s) are reading this topic