Jump to content

16 MpiX Kodak Polaroid Android HD smartfon z optycznym zoomem

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 ONLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 14h 1m

Posted 13 January 2012 - 11:33

Podczas targów CES 2012, znany wszystkim Polaroid zaprezentował urządzenie fotograficzne z zoomem optycznym wyposażone w moduł telefoniczny i system Android. Powstaje zatem zasadne pytanie czy to telefon z aparatem, czy może już aparat z funkcją telefonu?

Najważniejszą zaletą urządzenia o nazwie Polaroid SC1630 są możliwości fotograficzne. W telefonie znajduje się aparat o rozdzielczości 16 MpiX z 3-krotnym zoomem optycznym oraz przesłoną f/3.1-5.6. Najszybsza prędkość migawki określona została jako 1/1400 sekundy, a czułość ISO jako 3200. Ponadto urządzenie umożliwia nagrywanie video w jakości HD 720p z 5-krotnym zoomem cyfrowym.

Jeśli chodzi o możliwości telefoniczne urządzenia, to posiada ono ekran o przekątnej 3,2 cali i rozdzielczości WVGA (480 x 800 pikseli). Łączność ze światem umożliwiają standardy 2G i 3G, a także Wi-Fi. Bluetooth, GPS oraz radio FM. Całość znajduje się pod kontrolą systemu Android (w nieznanej wersji), a zasilać będzie bateria o wyjątkowo małej pojemności 1020 mAh.

Urządzenie ma trafić na rynek w kwietni w cenie 299 dolarów. Poniżej zapraszam do obejrzenia zdjęć i filmu przedstawiającego Polaroid SC1630

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Źródło:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

#2 OFFLINE   bartq92

bartq92

Super Moderator

• Super Moderator
  • 1,574 posts
    • Time Online: 79d 1h 3m
  • GG:
  • Kraj::
  • Miasto:KMY
  • TelefonHuawei P8
  • Rom: Stock
  • Operator: PLAY

Posted 13 January 2012 - 12:57

Bardzo ciekawa propozycja, zainteresował mnie bardzo ten telefon :) Do tego cena niezbyt wygórowana ;)
Zobaczymy czy będą inne wersje kolorystyczne.

#3 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,432 posts
    • Time Online: 106d 12h 39m

Posted 13 January 2012 - 18:32

Miałem wczoraj o tym napisać ;) Ogólnie fajna sprawa takie coś.
WALKMAN®

#4 OFFLINE   Goomowiec

Goomowiec

Zwycięzca konkursu foto "Pokaż z bliska atuty SE"

• User
  • 682 posts
    • Time Online: 31d 4h 45m

Posted 13 January 2012 - 19:59

przerost treści nad formą. ładnie wygląda ale wysuwany obiektyw będzie się szybko kurzył w kieszeni. ciekawe ile waży bo raczej nie zamontują plastikowych soczewek do 16 mpx - a jeśli tak to fotki będą tak ładnie zaszumione że rozpoznanie twarzy na zdjęciu będzie graniczyć z cudem. kit roku 2012 jak do tej pory :D
Skoro człowiek człowiekowi wilkiem to czy zombie zombie zombie?

#5 OFFLINE   phillix

phillix

Zwycięzca konkursu foto "Wiosna, ach to TY"

• User
  • 2,024 posts
    • Time Online: 73d 14h 22m
  • TelefoniPhone 5
  • Operator: Virgin Mobile

Posted 13 January 2012 - 22:58

Fajne :) tylko z boku przypomina mi dyktafon. To w końcu telefon czy nie? Niema szczegółowej specyfikacji gdzieś?

Nawinięto z Xperii Neo V :)
Posted Image

#6 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 13 January 2012 - 23:36

:wub: I to mi się podoba :) Kanciasta obudowa w stylu retro, metalowe wykończenia, 16 MPx i co najważniejsze - XENON!!! A do tego Ekran 3.2 " i wszystkie inne bajery :) No, no... jeśli Sony się nie obudzi, Polaroid tuż obok Panasonica ma szansę stać się moim następnym głównym telefonem w przyszłości (nie licząc białej mini pro :P ) :)

#7 OFFLINE   marmal215

marmal215
  • User
  • 607 posts
    • Time Online: 21d 6h

Posted 14 January 2012 - 12:34

Mi osobiście coś takiego nie odpowiada, ponieważ dla mnie telefon to telefon, a aparat to aparat. Owszem, raz na wiele cyknę fotkę jak aparatu ze sobą nie mam, ale jak na jakiś "wypad" czy coś takiego to zawsze biorę niezawodną lustrzankę :)
Chociaż pomysł fajny, to jednak nie dla mnie :)

DENON DJ

0 user(s) are reading this topic