Jump to content

Sugestie związane z działaniem Forum

• Please log in to reply
61 replies to this topic

#41 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts
    • Time Online: 173d 14h 1m

Posted 24 July 2012 - 16:19

W moim przypadku odwiedzenie tematów nie pomaga, poskutkowało tylko kliknięcie na dole: oznacz forum jako przeczytane

#42 OFFLINE   bartolinio3

bartolinio3

Moderator

• Moderator
  • 1,255 posts
    • Time Online: 117d 10h 36m
  • GG:
  • Kraj::
  • Operator: T-Mobile

Posted 24 July 2012 - 22:35

U mnie przeczytanie tematów też nie działało, trzeba było kliknąć na Oznacz jako przeczytane :)
Zauważyłem dwie małe sprawy w profilach:
-nie pokazuje się czas online (chociaż to i tak niepotrzebne ;))
-nie można ustawić własnego tła :(
Posted Image

#43 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts
  • Operator: Orange GO

Posted 25 July 2012 - 00:45

-nie pokazuje się czas online (chociaż to i tak niepotrzebne ;))

Naprawione :) Po prostu rozszerzenie odpowiadające za wyświetlanie tej informacji nie było zaktualizowane do najnowszej wersji - już wszystko powinno być ok ;)

-nie można ustawić własnego tła :(

Możliwość edycji własnego profilu została włączona dla wybranych grup: Junior Moderator, Recenzent, Zwycięzca Konkursu oraz grup wchodzących w skład Redakcji Sony Ericsson World :)

- Naprawiony został błąd związany z nie wyświetlaniem się otrzymanej reputacji.
- W dalszej kolejności będą aktualizowane wszystkie aplikacje i rozszerzenia na forum ;)

#44 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts
    • Time Online: 1d 4h 27m

Posted 12 August 2012 - 11:05

Witam! Tak się zastanawiam czy nie warto było by dodać forum do Tapatalk. Aplikacja jest genialna, pozwala bardzo szybko przeglądać forum. Cieszy się coraz większym zaintersowaniem (ponad 100000 pobran z google play) wśród smartfonow. Bo masz wszystkie fora w jednej apce. Co wy na to?

dante: Nie pisz pogrubionym kolorem. ;)
Posted Image

#45 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,432 posts
    • Time Online: 106d 12h 39m

Posted 12 August 2012 - 12:17

Od kilku miesięcy korzystamy z Tapatalk :)
WALKMAN®

#46 OFFLINE   adrian8308

adrian8308
  • User
  • 35 posts
    • Time Online: 1d 4h 27m

Posted 12 August 2012 - 13:11

sorki źle wcześniej wpisałem i nie pokazało. Mój błąd :wallbash:
Posted Image

#47 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts
    • Time Online: 152d 20h 6m

Posted 03 August 2013 - 16:40

Nie działa dodawanie załączników zarówno w zwykłym jak i zaawansowanym trybie.

#48 OFFLINE   not found

not found

Moderator

• Super Moderator
  • 2,432 posts
    • Time Online: 106d 12h 39m

Posted 03 August 2013 - 18:07

U mnie działają oba tryby :D
WALKMAN®

#49 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 03 August 2013 - 20:45

To super, że u ciebie działają...
By nie było, że dante marudzi proszę macie filmik.

#50 OFFLINE   Саша Белов

Саша Белов

КГБ

• Banned
  • 2 posts
  • Operator: inny

Posted 03 August 2013 - 21:21

У меня всё работает: Attached File  Xperia_C_HSPA_C2305_WP_2.pdf   1.46MB   2 downloads 8)

Jurij: Post użytkownika faflak został usunięty - brak związku z tematem.

#51 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 03 August 2013 - 22:20

No ja też się "cieszę", że redakcji działa dodawanie plików, szkoda tyko, iż zwykłym użytkownikom sprawia to problem i co ?

Test był przeprowadzany na netbook oraz notebook. Gdzie zaznaczam: Każdy miał inny system i korzystał z  innej "sieci". Czekam na rozwiązanie problemu.

#52 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 03 August 2013 - 22:32

Problem nie występuje ani na koncie użytkownika ani administratora: Attached File  Xperia_Z_Ultra_HSPA_C6802_WP_2.pdf   841.8K   1 downloads , więc żadne naprawy nie będą podejmowane. Jeśli ktokolwiek ma jakiekolwiek trudności z dodawaniem załączników, powinien upewnić się że korzysta z dobrej przeglądarki (jak zwykle polecam Firefoxa) i szukać przyczyny problemu na swoim komputerze.

#53 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 04 August 2013 - 06:55

I taką postawę administratora się chwali, byle tak dalej :wojak: :wojak: :rock:

#54 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 08 August 2013 - 19:08

Jeśli chodzi o mnie nie mam problemów z załączaniem i pobieraniem. Nikt też nie zgłaszał takich problemów. Z tego co widzę Jurij przetestował też tę opcję z punktu ustawień usera. Czy ktoś z Użytkowników ma podobny problem, jak powyżej opisano?

#55 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 08 August 2013 - 19:39

Może inaczej ... Dlaczego mi się wyświetla taki komunikat?:

Posted Image

#56 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 08 August 2013 - 20:44

A to zupełnie inna sprawa. Każdy użytkownik w grupie użytkownik posiada limit pamięci na załączniki 50 MB. Degradując się z grupy administrator do grupy użytkownik nałożyłeś jednocześnie na siebie wszystkie limity przysługujące tej grupie.

Pozdrawiam :)

#57 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 09 August 2013 - 18:09

Tyle to i ja zdążyłem wydedukować, liczyłem na inną odpowie, jednak widzę, że kolejny raz byłem w błędzie. Po za tym ciekawe masz podejście do ludzi. Nie podoba ci się, że "wszyscy" nic nie robią, a jak już ktoś chce coś robić, to zamiast poszukać rozwiązania, stosujesz standardową formułkę, albo rzucasz kłody pod nogi. To iż zrezygnowałem z bycia adminem nie oznacza, rezygnacji z udziałów forum. Aczkolwiek jeżeli w dalszym ciągu moje prośby będą tak negatywnie zatwierdzane przez twoją osobę, będę zmuszony podjąć bardziej radykalne środki. Jednym słowem: dzięki twojej postawie cierpieć będą użytkownicy. Tak dobrze słyszysz. Zrezygnuje z moich udziałów = z całkowitą kasacją mojego wkładu na forum. A uwierz tego bym nie chciał, bo wszystko co robiłem, to robiłem dla użytkowników ;)

not found: Poprawiłem ortografię :P

Zgłaszam błąd:

Posted Image

not found: Rozdzieliłem trochę tego screena bo się strasznie zlewało.

Edited by not found, 09 August 2013 - 18:58.

#58 OFFLINE   Mikołaj

Mikołaj
  • Autor tematu
  • Administrator
  • 6,542 posts

Posted 10 August 2013 - 11:05

Bardzo proszę załatwiać sprawy wewnętrzne i prywatne poprzez PW.

#59 OFFLINE   Jurij

Jurij
  • Banned
  • 8,493 posts

Posted 10 August 2013 - 21:32

Popieram post wyżej, więc ustosunkuję się jedynie do trzech poruszonych kwestii technicznych, zgłaszanych jako "błędy" :) Oraz odpowiem na ten absurdalny zarzut:

Tyle to i ja zdążyłem wydedukować, liczyłem na inną odpowie, jednak widzę, że kolejny raz byłem w błędzie. Po za tym ciekawe masz podejście do ludzi. Nie podoba ci się, że "wszyscy" nic nie robią, a jak już ktoś chce coś robić, to zamiast poszukać rozwiązania, stosujesz standardową formułkę, albo rzucasz kłody pod nogi.

Otóż panie kochany, poświęciłem 290 dni swojego życia (nie licząc czasu sprzed instalacji forum) na stworzenie tego międzynarodowego forum Sony Ericsson i Sony, po to by każdy mógł znaleźć tutaj rozwiązanie swoich problemów i po to by każdy mógł się na nim udzielać. Stwierdzenie iż rzucam innym kłody pod nogi jest absurdalnym oraz całkowicie bezzasadnym pomówieniem, lub jak kto woli kłamstwem. I aby nie było żadnych dalszych niejasności, przez dwa lata dysponowałeś uprawnieniami administratora, którymi dysponowały zaledwie trzy osoby. Mogłeś robić absolutnie wszystko. Postanowiłeś się sam z własnej woli zdegradować do najbardziej podstawowej grupy - użytkownik. I tak jak wówczas mówiłem - chcesz robić szopkę, to proszę bardzo. Ale mnie proszę w to nie mieszać. Jedyną osobą, która rzuciła sobie kłody pod nogi, jesteś Ty sam. I niestety przykro mi bardzo, ale nie mogę na to poradzić absolutnie nic.

A odpowiadając na trzy zgłoszone problemy:

1. Odnośnie rozszerzeń .iso oraz .exe - jak już mówiłem - nie zostaną one dodane bo nie ma takiej potrzeby. Wszelkie niezbędne rozszerzenia są już dodane, a wszelkie inne niestandardowe pliki wystarczy spakować do archiwum rar. Jest to również wskazane w przypadku plików większych niż 200 MB, bo jedynie za pomocą archiwizatorów można podzielić dany plik na kilka części. Biorąc pod uwagę moc obliczeniową współczesnych komputerów i szybkość z jaką potrafią skompresować duży plik - naprawdę nie widzę problemu by nie skorzystać z tej opcji :)

2. Odnośnie limitu załączników - dla grupy Użytkownik limit ten wynosi 50 MB, co na tak spore forum jakim jest Sony Ericsson World - to bardzo dużo. Załączniki służą do dodawania małych plików, ponadto użytkownicy mają do dyspozycji nielimitowany upload w downloadzie oraz galerię do uploadu zdjęć i screenów. Wystarczy wykonać proste działanie matematyczne: pomnożyć 50 MB przez liczbę użytkowników (która na chwilę obecną wynosi 21291) i wyjdzie nam astronomiczna ilość danych 1064550 MB, którą musimy zapewnić dla zachowania załączników wszystkich użytkowników. Biorąc pod uwagę ten fakt oraz to, że liczba użytkowników stale rośnie - nie będziemy zwiększali tego limitu, gdyż jest on aż nadto wystarczający.

3. Odnośnie posta zgłoszonego jako błąd:

View Postdante, on 09 August 2013 - 18:09, said:

Zgłaszam błąd:

Please Login HERE or Register HERE to see this link!

]

To naprawdę ręce mi opadły. Nie jest to żaden błąd, tylko prawidłowe zachowanie skryptu. Użytkownik napisał posta, później go edytował o 18:02, a następnie napisał kolejnego posta o 18:55, że już rozwiązał swój problem. Jako były administrator powinieneś wiedzieć doskonale, że na forum działa automatyczne złączanie niedawno napisanych postów i tak się stało tym razem. Skrypt złączył post napisany o 18:55 z wcześniejszym, aktualizując jednocześnie datę napisania posta. Zamiast doszukiwania się dziury w całym, sugeruję zająć się czymś konstruktywnym :)

Pozdrawiam

#60 OFFLINE   dante

dante

Master Boss

• Administrator
  • 3,669 posts

Posted 10 August 2013 - 22:12

Otóż panie kochany
Proszę nie zwracać się do mojej osoby w ten sposób, gdyż nie jesteś mi bliską osobą i wypraszam sobie teksty tego typu.

poświęciłem 290 dni swojego życia (nie licząc czasu sprzed instalacji forum) na stworzenie tego międzynarodowego forum Sony Ericsson i Sony, po to by każdy mógł znaleźć tutaj rozwiązanie swoich problemów i po to by każdy mógł się na nim udzielać. Stwierdzenie iż rzucam innym kłody pod nogi jest absurdalnym oraz całkowicie bezzasadnym pomówieniem, lub jak kto woli kłamstwem.
Jak zwykle ty, ty i tylko ty poświęcasz się dla forum. Hmm szkoda, że tak mało przytoczyłeś osiągnięć jakich dokonałeś, przyćmiło by to innych...

Postanowiłeś się sam z własnej woli zdegradować do najbardziej podstawowej grupy - użytkownik. I tak jak wówczas mówiłem - chcesz robić szopkę, to proszę bardzo.
I kolejny raz zdradzasz tajemnicę, która nie powinna ujrzeć światło dzienne. Chcesz się tak bawić, ok.

1. Odnośnie rozszerzeń .iso oraz .exe - jak już mówiłem - nie zostaną one dodane bo nie ma takiej potrzeby. Wszelkie niezbędne rozszerzenia są już dodane, a wszelkie inne niestandardowe pliki wystarczy spakować do archiwum rar. Jest to również wskazane w przypadku plików większych niż 200 MB, bo jedynie za pomocą archiwizatorów można podzielić dany plik na kilka części. Biorąc pod uwagę moc obliczeniową współczesnych komputerów i szybkość z jaką potrafią skompresować duży plik - naprawdę nie widzę problemu by nie skorzystać z tej opcji :)
Jak zwykle widzisz tylko swój punk widzenia uważasz, tym bardziej uważasz, iż  jest jak najbardziej właściwy, kolejny raz nie rozumiejąc innych. Tak jak to miało miejsce chociażby z linkami...

2. Odnośnie limitu załączników - dla grupy Użytkownik limit ten wynosi 50 MB, co na tak spore forum jakim jest Sony Ericsson World - to bardzo dużo. Załączniki służą do dodawania małych plików, ponadto użytkownicy mają do dyspozycji nielimitowany upload w downloadzie oraz galerię do uploadu zdjęć i screenów. Wystarczy wykonać proste działanie matematyczne: pomnożyć 50 MB przez liczbę użytkowników (która na chwilę obecną wynosi 21291) i wyjdzie nam astronomiczna ilość danych 1064550 MB, którą musimy zapewnić dla zachowania załączników wszystkich użytkowników. Biorąc pod uwagę ten fakt oraz to, że liczba użytkowników stale rośnie - nie będziemy zwiększali tego limitu, gdyż jest on aż nadto wystarczający.
Odpowiedź jak wyżej.
Pomijam fakt absurdu jakim tu postanowiłeś nas nakarmić, bo nie oszukujmy się jest to raczej nie realne. ;)
Wiesz, bardzo prostym lekarstwem na to jest stworzenie chociażby odpowiedniej grupy, nadając im specjalne uprawnienia dla użytkowników, którzy znacząco się udzielają w szelaki sposób. Aż dziw mnie bierze, że adminowi z takim stażem, tak proste rozwiązania, są aż tak dalekie :rolleyes:

To naprawdę ręce mi opadły. Nie jest to żaden błąd, tylko prawidłowe zachowanie skryptu. Użytkownik napisał posta, później go edytował o 18:02, a następnie napisał kolejnego posta o 18:55, że już rozwiązał swój problem. Jako były administrator powinieneś wiedzieć doskonale, że na forum działa automatyczne złączanie niedawno napisanych postów i tak się stało tym razem. Skrypt złączył post napisany o 18:55 z wcześniejszym, aktualizując jednocześnie datę napisania posta. Zamiast doszukiwania się dziury w całym, sugeruję zająć się czymś konstruktywnym :)
Ja to wiem, ty to wiesz i pewnie kilku innych też, a co z resztą ?
Jeżeli chodzi o mnie uważam to za błąd, gdyż w pewnym sensie wprowadza to ludzi w błąd  ale co ja tam wiem, przecież nie mam takiego stażu jak ty, i nie przesiedziałem tylu godzina na forum co ty, co nie omieszkałaś niejednokrotnie powtórzyć.

Bardzo proszę załatwiać sprawy wewnętrzne i prywatne poprzez PW.
Nie Ja PIERWSZY zacząłem wyjawiać sprawy, które nie powinny ujrzeć światło dzienne, tym bardziej nie pozwolę sobie, by kto ktokolwiek groził mi na gg.

Popieram post wyżej, więc
No właśnie widać to w twoich postach ;)

Tyle w temacie, bo mam dość tej farsy

0 user(s) are reading this topic