Sugestie związane z działaniem Forum
#41 OFFLINE
Posted 24 July 2012 - 16:19
#42 OFFLINE
Posted 24 July 2012 - 22:35
Zauważyłem dwie małe sprawy w profilach:
-nie pokazuje się czas online (chociaż to i tak niepotrzebne )
-nie można ustawić własnego tła
#43 OFFLINE
Posted 25 July 2012 - 00:45
Naprawione Po prostu rozszerzenie odpowiadające za wyświetlanie tej informacji nie było zaktualizowane do najnowszej wersji - już wszystko powinno być ok
Możliwość edycji własnego profilu została włączona dla wybranych grup: Junior Moderator, Recenzent, Zwycięzca Konkursu oraz grup wchodzących w skład Redakcji Sony Ericsson World
- Naprawiony został błąd związany z nie wyświetlaniem się otrzymanej reputacji.
- W dalszej kolejności będą aktualizowane wszystkie aplikacje i rozszerzenia na forum
#44 OFFLINE
Posted 12 August 2012 - 11:05
dante: Nie pisz pogrubionym kolorem.
#45 OFFLINE
Posted 12 August 2012 - 12:17
#46 OFFLINE
#47 OFFLINE
Posted 03 August 2013 - 16:40
#48 OFFLINE
Posted 03 August 2013 - 18:07
#49 OFFLINE
Posted 03 August 2013 - 20:45
By nie było, że dante marudzi proszę macie filmik.
#50 OFFLINE
Posted 03 August 2013 - 21:21
Jurij: Post użytkownika faflak został usunięty - brak związku z tematem.
#51 OFFLINE
Posted 03 August 2013 - 22:20
Test był przeprowadzany na netbook oraz notebook. Gdzie zaznaczam: Każdy miał inny system i korzystał z innej "sieci". Czekam na rozwiązanie problemu.
#52 OFFLINE
Posted 03 August 2013 - 22:32
#53 OFFLINE
Posted 04 August 2013 - 06:55
#54 OFFLINE
Posted 08 August 2013 - 19:08
#55 OFFLINE
Posted 08 August 2013 - 19:39
#56 OFFLINE
Posted 08 August 2013 - 20:44
Pozdrawiam
#57 OFFLINE
Posted 09 August 2013 - 18:09
not found: Poprawiłem ortografię
Zgłaszam błąd:
not found: Rozdzieliłem trochę tego screena bo się strasznie zlewało.
Edited by not found, 09 August 2013 - 18:58.
#58 OFFLINE
Posted 10 August 2013 - 11:05
#59 OFFLINE
Posted 10 August 2013 - 21:32
Otóż panie kochany, poświęciłem 290 dni swojego życia (nie licząc czasu sprzed instalacji forum) na stworzenie tego międzynarodowego forum Sony Ericsson i Sony, po to by każdy mógł znaleźć tutaj rozwiązanie swoich problemów i po to by każdy mógł się na nim udzielać. Stwierdzenie iż rzucam innym kłody pod nogi jest absurdalnym oraz całkowicie bezzasadnym pomówieniem, lub jak kto woli kłamstwem. I aby nie było żadnych dalszych niejasności, przez dwa lata dysponowałeś uprawnieniami administratora, którymi dysponowały zaledwie trzy osoby. Mogłeś robić absolutnie wszystko. Postanowiłeś się sam z własnej woli zdegradować do najbardziej podstawowej grupy - użytkownik. I tak jak wówczas mówiłem - chcesz robić szopkę, to proszę bardzo. Ale mnie proszę w to nie mieszać. Jedyną osobą, która rzuciła sobie kłody pod nogi, jesteś Ty sam. I niestety przykro mi bardzo, ale nie mogę na to poradzić absolutnie nic.
A odpowiadając na trzy zgłoszone problemy:
1. Odnośnie rozszerzeń .iso oraz .exe - jak już mówiłem - nie zostaną one dodane bo nie ma takiej potrzeby. Wszelkie niezbędne rozszerzenia są już dodane, a wszelkie inne niestandardowe pliki wystarczy spakować do archiwum rar. Jest to również wskazane w przypadku plików większych niż 200 MB, bo jedynie za pomocą archiwizatorów można podzielić dany plik na kilka części. Biorąc pod uwagę moc obliczeniową współczesnych komputerów i szybkość z jaką potrafią skompresować duży plik - naprawdę nie widzę problemu by nie skorzystać z tej opcji
2. Odnośnie limitu załączników - dla grupy Użytkownik limit ten wynosi 50 MB, co na tak spore forum jakim jest Sony Ericsson World - to bardzo dużo. Załączniki służą do dodawania małych plików, ponadto użytkownicy mają do dyspozycji nielimitowany upload w downloadzie oraz galerię do uploadu zdjęć i screenów. Wystarczy wykonać proste działanie matematyczne: pomnożyć 50 MB przez liczbę użytkowników (która na chwilę obecną wynosi 21291) i wyjdzie nam astronomiczna ilość danych 1064550 MB, którą musimy zapewnić dla zachowania załączników wszystkich użytkowników. Biorąc pod uwagę ten fakt oraz to, że liczba użytkowników stale rośnie - nie będziemy zwiększali tego limitu, gdyż jest on aż nadto wystarczający.
3. Odnośnie posta zgłoszonego jako błąd:
dante, on 09 August 2013 - 18:09, said:
To naprawdę ręce mi opadły. Nie jest to żaden błąd, tylko prawidłowe zachowanie skryptu. Użytkownik napisał posta, później go edytował o 18:02, a następnie napisał kolejnego posta o 18:55, że już rozwiązał swój problem. Jako były administrator powinieneś wiedzieć doskonale, że na forum działa automatyczne złączanie niedawno napisanych postów i tak się stało tym razem. Skrypt złączył post napisany o 18:55 z wcześniejszym, aktualizując jednocześnie datę napisania posta. Zamiast doszukiwania się dziury w całym, sugeruję zająć się czymś konstruktywnym
Pozdrawiam
#60 OFFLINE
Posted 10 August 2013 - 22:12
Pomijam fakt absurdu jakim tu postanowiłeś nas nakarmić, bo nie oszukujmy się jest to raczej nie realne.
Wiesz, bardzo prostym lekarstwem na to jest stworzenie chociażby odpowiedniej grupy, nadając im specjalne uprawnienia dla użytkowników, którzy znacząco się udzielają w szelaki sposób. Aż dziw mnie bierze, że adminowi z takim stażem, tak proste rozwiązania, są aż tak dalekie
Jeżeli chodzi o mnie uważam to za błąd, gdyż w pewnym sensie wprowadza to ludzi w błąd ale co ja tam wiem, przecież nie mam takiego stażu jak ty, i nie przesiedziałem tylu godzina na forum co ty, co nie omieszkałaś niejednokrotnie powtórzyć.
Tyle w temacie, bo mam dość tej farsy